Ο Ντιάντε Στρίκλαντ δεν έπρεπε να πάει στο σπίτι της γιαγιάς του

Η συνάντηση με την αδερφή του κατέστη μοιραία. Φίλος του Μάικ Τζέιμς ο 22χρονος απόφοιτος του Πόρτλαντ Στέιτ, έχασε τη ζωή του από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος.

Ο Ντιάντε Στρίκλαντ ήταν πολύ καλός φίλος του Μάικ Τζέιμς
Ο Ντιάντε Στρίκλαντ ήταν πολύ καλός φίλος του Μάικ Τζέιμς

Ένας νεαρός διασχίζει το δρόμο αγκομαχώντας. Αιμορραγεί. Σταματάει με νοήματα ένα διερχόμενο όχημα. Ο σοκαρισμένος οδηγός πατάει απότομα φρένο. Εργάτες από κοντινό εργοτάξιο βλέπουν το συμβάν και τρέχουν να προσφέρουν βοήθεια. Κάποιοι πιέζουν τις ανοικτές πληγές, άλλος καλεί ασθενοφόρο. Ο λαβωμένος νέος προσπαθεί να μιλήσει, την ίδια στιγμή που δυσκολεύεται να πάρει ανάσα. "Η αδερφή μου με πυροβόλησε. Δεν θέλω να πεθάνω". Είναι οι τελευταίες λέξεις που μαζί με το πηχτό αίμα φτύνει από το στόμα του. Ο μόλις 22 ετών Ντιάντε Στρίκλαντ, προσφάτως αποφοιτήσας αθλητής του Πόρτλαντ Στέιτ, κείτεται νεκρός έχοντας υποκύψει στο τραύμα του. Στο νοσοκομείο, 15 λεπτά μετά, επιβεβαιώνεται απλώς ο θάνατός του.

Ο αδικοχαμένος νέος ήταν φίλος του Μάικ Τζέιμς - αμφότεροι παιδιά των γειτονιών Πόρτλαντ. Τελευταία φορά είχαν συναντηθεί στα τέλη του Ιούνη. Μαθαίνοντας τ' άσχημα μαντάτα αποχαιρέτησε μ' ένα μήνυμα από καρδιάς στο instagram. "Βλέποντάς σε να μεγαλώνεις από παιδί, κάθε γονιός θα ήταν περήφανος για σένα. Πάντα ήσουν για μένα όπως ο μικρός αδερφός και πάντα θα σ' αγαπώ. Αναπαύσου εν ειρήνη μικρέ, χάσαμε έναν σπουδαίο", έγραψε.

Για το θάνατο του Στρίκλαντ συνελήφθη ήδη η 30χρονη αδερφή του. Αρχικά είχε διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος, οδηγώντας ένα ασημί Lexus, στο οποίο επέβαινε ένα ανήλικο παιδί. Ήταν εύκολο να εντοπιστεί, συνέβη λίγη ώρα αργότερα σ' ένα κεντρικό σημείο. Παραδόθηκε άνευ αντίστασης. Κατηγορείται πως πυροβόλησε τον Ντιάντε Στρίκλαντ στο στήθος κατά την κοινή επίσκεψη τους στο σπίτι της γιαγιάς τους. Από το ίδιο όπλο τραυματίστηκαν -χωρίς κατά την επίσημη ενημέρωση- να κινδυνεύει η ζωής τους, η ιδιοκτήτριας του σπιτιού και άλλη μία γυναίκα, θεία του θύματος.

Τι οδήγησε στην οικογενειακή τραγωδία δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από τις αρχές που αμέσως άνοιξαν φάκελο για την υπόθεση, αναζητώντας τα κίνητρα, στοιχεία και μαρτυρίες. Αν προηγήθηκε κάποιος καβγάς ή κάτι άλλο. Η 30χρονη Ταμίνα κρατείται έως ότου περάσει από δίκη την ερχόμενη Παρασκευή. Θα καθίσει στο εδώλιο με τις κατηγορίες της δολοφονίας και της απόπειρας δολοφονίας.

Ο Ντιάντε, που την τελευταία σεζόν του είχε 13.3 πόντους και 3.5 ασίστ ανά αγώνα, θα συνέχιζε στο μπάσκετ από διαφορετικά πόστα. Φιλοδοξούσε κάποια στιγμή να ασχοληθεί με την εκπροσώπηση παικτών ως ατζέντης, παρότι είχε σπουδάσει κοινωνικές επιστήμες. Ενδεχομένως γινόταν προπονητής ακαδημιών, γιατί ήθελε πάντα να προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

"Γεννήθηκε εκεί, μεγάλωσε εκεί, διάλεξε να παίξει μπάσκετ σε κολέγιο που ήταν εκεί. Ήταν περήφανος που ήταν από το Πόρτλαντ, το έδειχνε καθημερινά", ανέφερε ο προπονητής του στο πανεπιστήμιο, συμπληρώνοντας ότι "θα ήταν καλύτερο για όλους μας να είχαμε τον Ντιάντε στη ζωή μας. Θα μας λείψει. Το χαμόγελο, το πάθος, η ενέργειά του δεν συγκρίνονταν με κανενός άλλου. Έκανε τους πάντες καλύτερους, μ' έκανε καλύτερο ανθρώπους. Αγαπούσε όσους βρίσκονταν δίπλα του".

Ακόμη και την αδερφή του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK