Ο Ντουάιτ Χάουαρντ φοράει την μπέρτα του Superdad (και όχι του Superman) διότι ο γιος του τον έχει μεγαλύτερη ανάγκη

Η Μελίσα Ρίος ήταν μια δραστήρια γυναίκα. Έφυγε από τη ζωή πολύ ξαφνικά. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ ήταν ο πατέρας του παιδιού της και δεν χρειάστηκε χρόνο για να καταλάβει τι είναι σημαντικότερο για τον ίδιο.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ δεν θα επιστρέψει στους Λέικερς όσο ο 6χρονος Ντέιβιντ τον χρειάζεται
Ο Ντουάιτ Χάουαρντ δεν θα επιστρέψει στους Λέικερς όσο ο 6χρονος Ντέιβιντ τον χρειάζεται AP PHOTO/MICHAEL OWEN BAKER

Όσοι βίωσαν την απώλεια οικείου προσώπου εν μέσω πανδημίας, πολύ περισσότερο δε στο διάστημα που είχαν τεθεί εκτάκτως σε ισχύ οι αυστηροί περιορισμοί, είναι σε θέση συγκριτικά με άλλους (όχι πως υπάρχει συναισθημόμετρο σε τέτοιες περιπτώσεις) να συμπάσχουν με τον Ντουάιτ Χάουαρντ για το θάνατο της πρώην συντρόφου του Μελίσα Ρίος και μητέρας του 6χρονου γιου του.

Η Μελίσα Ρίος ήταν μια πολύ νέα γυναίκαια, μόλις 31 ετών. Εργαζόταν ως μεσίτρια ακινήτων και είχε μια δραστήρια καθημερινότητα στην τοπική κοινωνία. Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά ύστερα από επιληπτικό επεισόδιο που υπέστη κατά την 27η Μαρτίου στο σπίτι της στην πόλη Καλαμπάσας, της Καλιφόρνια. Ήταν ό,τι ακριβώς έτρεμε, χωρίς όμως ο φόβος αυτός να την εγκλωβίζει. Τον πάλευε μανιωδώς και ενεργοποιούσε κάθε μηχανισμό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξεύρεση μιας μόνιμης και αξιόπιστης θεραπείας. Καταλάβαινε και νοιαζόταν για όλους.

Ο μικρός Ντέιβιντ, που τον περασμένο Δεκέμβρη είχε γιορτάσει τα 6α γενέθλιά του, ζούσε μαζί της. Ήταν το σπλάχνο της, "η αγάπη της ζωής μου". Η καρδιά της λαχταρούσε να τον βλέπει να μεγαλώνει. Λάτρευε τη ζωηρή προσωπικότητά του και καμάρωνε όταν κατάφερνε "να κάνει τους άλλους να γελούν". Χρόνος παρελθοντικός, δυστυχώς.

Η καρδιά της σταμάτησε να πάλλεται πριν από 7 εβδομάδες. Ο ομφάλιος λόρος που τους ένωνε από την κύηση ως πρώτη ημέρα της συνύπαρξής τους στον κόσμο τούτο παρέμενε άθικτος. Έως ότου κόπηκε απότομα. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ όφειλε να μεριμνήσει για το παιδί του, ένα από τα πέντε, στη διάρκεια μιας πολύ περίπλοκης συνθήκης για όλον τον πλανήτη. Η θλίψη και το πένθος αναμειγνυόταν σ' έναν κυκεώνα συναισθημάτων με την πατρική ευθύνη.

"Έπρεπε να χειριστώ κάποια πράγματα που συνέβησαν στην προσωπική ζωή μου που ήταν πραγματικά δύσκολο να τα ελέγξω. Η μητέρα του γιου μου απεβίωσε πριν από 1,5 μήνα και είναι τρομερά δύσκολο για μένα να προσπαθήσω να καταλάβω πώς να μιλήσω στο γιο μου, που είναι 6 ετών, για την όλη κατάσταση", μετέφερε σε κουβέντα με βιντεοκλήση που είχε με δημοσιογράφους χωρίς εκ των προτέρων να γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε για την αποκάλυψη. Ο βετεράνος σέντερ επρόκειτο να προσκαλέσει τη Μελίσα και τον Ντέιβιντ στην πολιτεία της Τζόρτζια, στην 9 στρεμμάτων ιδιοκτησία του, για να περάσουν παρέα την περίοδο της καραντίνας. Τα κακά μαντάτα και όχι το μήνυμά του έφτασαν πρώτα. 'Πέταξε' για το Ρίνο της Νεβάδα, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία κάτω από αυστηρά μέτρα αποστάσεων, γιατί "δεν υπήρχε περίπτωση να μην είμαι εκεί για το γιο μου και για την οικογένεια της. Το άξιζε. Θα αισθανόμουν άσχημα", όπως εξήγησε.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ με τη στολή του Superman στο διαγωνισμό καρφωμάτων του 2008
Ο Ντουάιτ Χάουαρντ με τη στολή του Superman στο διαγωνισμό καρφωμάτων του 2008 AP PHOTO/ERIC GAY

Ο Χάουαρντ είχε ήδη αρχίσει να μεταμορφώνεται από Superman των παρκέ, όπως στο All Star Weekend του 2008, σε Superdad του σπιτιού 12 χρόνια αργότερα. Υποχρέωση και βαθιά επιθυμία σε παράλληλο δρόμο. Αντάλλαξε το μανδύα του υπερήρωα μ' αυτόν του στοργικού πατέρα, ο οποίος στα μάτια κάθε παιδιού είναι το πρότυπό του. Έλειπε από το σπίτι, ζούσε χωριστά από τη μητέρα του, αλλά πολύ περισσότερο τώρα φροντίζει να είναι παρών. "Είναι λίγο γλυκόπικρο, επειδή θέλω να παίξω μπάσκετ, αλλά ο γιος μου αυτή τη στιγμή μ' έχει ανάγκη περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο", ανέφερε ο Χάουαρντ, ο οποίος μερίμνησε προκειμένου να επιστρέψουν παρέα στα ανατολικά της χώρας και να περάσουν χρόνο μαζί. Ως πατέρας με γιο. Μαζί και τ' άλλα τέσσερα παιδιά του.

Αφού αντιλαμβάνεται πια, όσο κι αν διαρκέσει η περίοδος αυτή, ότι "κάθε στιγμή μετράει"."Να είστε ευγνώμονες για κάθε κατάσταση που έχετε, να είστε ευγνώμονες για τη ζωή. Νομίζω πως μετράμε τα μικρά πράγματα και απλώς ξοδεύουμε χρόνο σε τέτοια πράγματα. Μετά από όλα αυτά είναι σαν να επανεπιβεβαίωσα το να μένεις στη στιγμή. Πάντα να είσαι ευγνώμων για οτιδήποτε έχεις, κάθε μικρό που συμβαίνει", κατέληξε ο 34χρονος Superdad, έχοντας θέσει/διαλέξει τις προτεραιότητες του.

Οι Λέικερς, ο Λεμπρόν και το δαχτυλίδι μπορούν να περιμένουν. Ο Ντέιβιντ προηγείται!

News 24/7

24MEDIA NETWORK