O Oladipo είναι ο παίκτης που θα ήθελες στο φινάλε κάθε αγώνα

'Εκτέλεσε' τους Celtics με άγγιχτο τρίποντο. Προηγουμένως είχε πάρει το αμυντικό ριμπάουντ. Μετά έκλεψε την μπάλα. Ο Victor Oladipo τα κάνει όλα και συμφέρει (οικονομικά).

Indiana Pacers guard Victor Oladipo reacts after hitting a late shot to put his team ahead during an NBA basketball game against the Boston Celtics, Saturday, Nov. 3, 2018, in Indianapolis. Indiana won 102-101. (AP Photo/R Brent Smith)
Indiana Pacers guard Victor Oladipo reacts after hitting a late shot to put his team ahead during an NBA basketball game against the Boston Celtics, Saturday, Nov. 3, 2018, in Indianapolis. Indiana won 102-101. (AP Photo/R Brent Smith) AP PHOTO/R BRENT SMITH

Τα τελευταία 11 δευτερόλεπτα του αγώνα με τους Celtics στο 'Bankers Life Fieldhouse' ήταν μια συμπυκνωμένη εκδοχή του Viktor Oladipo.

Πρώτα ήταν εκεί για να εξασφαλίσει το αμυντικό ριμπάουντ μετά το χαμένο λέι απ του Irving. Ακολούθως διέσχισε όλο το παρκέ χωρίς να δώσει την μπάλα σε κανέναν. Κατόπιν φρέναρε, εκτέλεσε για τρεις μπροστά στον Horford και ευστόχησε διαμορφώνοντας το 102-101 στα 3.4'' πριν από τη λήξη. Στο φινάλε έκλεψε την μπάλα και διέκοψε την έσχατη προσπάθεια των 'Κελτών' για την εκτός έδρας επιτυχία στην Ινδιανάπολη και την πέμπτη σερί νίκη τους.

Ορίστε οι αποδείξεις:

Έπαιξε με βρογχίτιδα, αλλά τους... έκοψε το βήχα. Μέτρησε 24 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα. Δεν ήταν ο πιο εύστοχος παίκτης της βραδιάς (5/17 είχε ως τότε), αλλά ήταν εκείνος που δεν δίστασε να πάρει το τελευταίο σουτ και να ορίσει τη μοίρα της αναμέτρησης.

Δεν ήταν η πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο.

Στην πόλη του Oladipo ("my city", αποκαλεί την Ινδιανάπολη), αυτός είναι το αφεντικό. Γεννήθηκε από Αφρικανούς γονείς (πατέρας από τη Σιέρα Λεόνε και μητέρα από τη Νιγηρία) στο Silver Spring και μεγάλωσε στο Upper Marlboro, πόλεις του Maryland, αλλά στους Indiana Hoosiers έδειξε, για τρία κολεγιακά χρόνια, τι ακριβώς μπορεί να πετύχει. Κάθε χρόνο και και πιο βελτιωμένος σε κάθε μικρή λεπτομέρεια που χαρακτήριζε το εκρηκτικό παιχνίδι του.

Δεν ήταν τυχαίο πως το 2013 επιλέχθηκε στο Νο2 του draft, διότι τα χαρακτηριστικά του ήταν δυσεύρετα. Ένας περιφερειακός με τόση δύναμη και επιτόπιο άλμα, εξαιρετικός αμυντικός (ακόμη και κόντρα σε ψηλότερους αντιπάλους) και επιθετικά από τους καλύτερους σε ποσοστά ευστοχίας αποτελούσε ένα πρότζεκτ με πολλές προοπτικές εξέλιξης.

Βέβαια μόλις πέρυσι, ύστερα από τις πρώτες 4 σεζόν άρχισε να νιώθει απαραίτητος σε μια ομάδα. Οι Magic δεν είχαν υπομονή και τον 'θυσίασαν' για τον Serge Ibaka (που γρήγορα έφυγε για το Τορόντο), ενώ οι Thunder, που του είχαν προσφέρει 84 εκατομμύρια για νέο συμβόλαιο τεσσάρων ετών, τον... ξαπόστειλαν για τον Paul George. Πάντα ερχόταν δεύτερος, σαν να μην τον πίστευαν.

Στους Pacers βρήκε αυτό ακριβώς που ήθελε, όντας πλέον πλημμυρισμένος από αυτοπεποίθηση. Πέρυσι τέλειωσε με 23.1 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και τον τίτλο του πρώτου 'κλέφτη'. Κερδίζοντας το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, όπως επίσης μια θέση στην τρίτη καλύτερη 5άδα του ΝΒΑ και στην καλύτερη αμυντική 5άδα. Εφέτος μετά από 10 παιχνίδια είναι σε μέρους όρους ο πρώτος σε χρόνο συμμετοχής (33.4 λεπτά), ο πρώτος σκόρερ (22.5), ο δεύτερος ριμπάουντερ (7.3) πίσω μόνο από τον Sabonis, ο δεύτερος σε ασίστ (4.3) με υποτυπώδη διαφορά από τον βασικό PG Collison, πρώτος σε κλεψίματα (1.7), ενώ έχει και μισό μπλοκ ανά αγώνα!

Είναι επίσης ο 15ος πιο εύστοχος shooting guard του πρωταθλήματος, αλλά ταυτόχρονα ο δεύτερος της πρώτης 35άδας με τις περισσότερες προσπάθειες ανά αγώνα (18.3), παράγοντας που αναπόφευκτα αυξάνει την πιθανότητα άστοχων προσπαθειών.

Παιδί για όλες τις δουλειές. Ένα πλήρες πακέτο που κοστίζει στους Pacers μόλις 21 εκατομμύρια δολάρια ανά χρονιά. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος σ' ένα σχετικά 'φθηνό' ρόστερ, ταυτόχρονα όμως μόνο τον Kemba Walker (τελευταία χρονιά του συμβολαίου του), τον Kyrie Irving (που θ' ανανεώσει με γενναία αύξηση) και τον John Wall (που έχει ήδη ανανεώσει) θα βρεις να παίρνουν λιγότερα αυτή τη στιγμή, συγκρίνοντας τις απολαβές των ηγετικών μορφών κάθε ομάδας στην περιφέρεια.

Με τον C.J. McCollum μπήκαν μαζί στο ΝΒΑ, αλλά πρώτος αμείβεται ήδη με +25 εκατομμύρια!

Εσύ ποιον από τους δύο θα ήθελες στην ομάδα σου;

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/R Brent Smith

News 24/7

24MEDIA NETWORK