Ο Ολυμπιακός γίνεται ομάδα Μπλατ

Ό,τι δεν έκανε πέρσι, μοιάζει να φέρνει φέτος στον Ολυμπιακό ο Ντέιβιντ Μπλατ. O Γιάννης Φιλέρης γράφε για μια αποκάλυψη για τον Άρον Γουάιτ, για τις διαπραγματεύσεις με τον Μιλουτίνοφ και τα ερωτηματικά για το πού θα παίξει στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός γίνεται ομάδα Μπλατ
EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντέιβιντ Μπλατ άργησε ένα χρόνο, αλλά τελικά φέρνει αυτό που όλοι πίστευαν πως θα κάνει όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από τον Ολυμπιακό. Μια βουτιά στην αμερικάνικη αγορά, με παίκτες που τουλάχιστον θα έχουν το ένστικτο του μπάσκετ το οποίο αρέσει στον κόουτς των 'ερυθρολεύκων'. Η αντικατάσταση του Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος από τον Γουέιντ Μπόλντγουιν, σε συνδυασμό με τις δυο επικείμενες κινήσεις (αλλά και τις αποχωρήσεις) αποδεικνύουν ότι τα 'θέλω' του Μπλατ επιβάλλονται περισσότερο φέτος σε σχέση με πέρσι. Ο Μπόλντγουιν είναι πιο 'δυναμικός' στην παρουσία του πάνω στο παρκέ από τον Γκος, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα (μέχρι σημείου... έπαρσης όπως λένε οι σκάουτ) και σίγουρα καλύτερος αμυντικός από τον ευάλωτο στα μετόπισθεν (αλλά και αρκετά ταλαντούχο επιθετικά) Γκος, που θα συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ και στους Γιούτα Τζαζ.

Ήδη, ο Στρέλνιεκς έχει αντικατασταθεί από τον Κέβιν Πάντερ και ο Άξελ Τουπάν από τον Μπράντον Πολ. Ο Ολυμπιακός χωρίς ακόμη να βάλει τελεία στις μεταγραφές του έχει ήδη 4 Αμερικανούς, καθώς αντι του Λε Ντέι, αποκτήθηκε ο Όγκουστιν Ρούμπιτ. Πέρσι (πριν έρθουν ο Γουέμπερ και ο Τσέρι) ο Ολυμπιακός είχε μόνο δυο (Γκος-Λε Ντέι) και δεν θύμιζε ακριβώς ομάδα Μπλατ. Ή εν πάση περιπτώσει, ό,τι εμείς είχαμε στο μυαλό μας ως 'ομάδα Μπλατ'.

O Γουέιντ Μπάλντγουιν με τη φανέλα των Μπλέιζερς σε αγώνα του σάμερ λιγκ (AP Photo/John Locher)
O Γουέιντ Μπάλντγουιν με τη φανέλα των Μπλέιζερς σε αγώνα του σάμερ λιγκ (AP Photo/John Locher) AP

Εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι κινήσεις του Ολυμπιακού με βάση τις υποδείξεις του προπονητή δείχνουν ότι ο στόχος να φτιαχτεί ένα σύνολο με περισσότερη έμφαση στην αθλητικότητα και την ενέργεια που προσφέρουν οι Αμερικανοί. Θα φανεί, βεβαίως, στην πράξη αν αυτό που γράφουμε στα μέσα Ιουλίου, βγει πάνω στο γήπεδο, οι προθέσεις πάντως μέχρι στιγμής αυτές είναι. Ο Ολυμπιακός και θα τρέχει περισσότερο και θα πιέζει πιο πολύ, έχοντας στο μυαλό του το ανοιχτό γήπεδο. Αυτό που έκανε και πέρσι (στις καλές του βραδιές) αλλά με μεγαλύτερη συνέπεια και όπλα που θα υποστηρίζουν το πλάνο.

Μη ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα ακόμη γκαρντ (καθώς αποχωρεί όπως όλα δείχνουν ο Βαγγέλης Μάντζαρης) κι αν αληθεύουν οι πληροφορίες για τον Μήτρου Λονγκ, ένας ακόμη αμερικανοθρεμμένος προορίζεται για τον Πειραιά. Έχουν ακουστεί κι άλλα ονόματα από το ΝΒΑ, ενδεχομένως ο πραγματικός στόχος να μην έχει διαρρεύσει, θεωρείται όμως σχεδόν βέβαιο ότι οι Πειραιώτες θα δώσουν και ένα σημαντικό ποσό για ένα ακόμη περιφερειακό. Μια ακόμη λύση είναι κι αυτή του Τζεράιαν Γκραντ, με την τετραετή παρουσία το στο ΝΒΑ, κυρίως στο Σικάγο, σύμφωνα με τη Νίκη Μπάκουλη.

Στο τσακ χάθηκε ο Άρον Γουάιτ

Ο Ολυμπιακός θα είχε κλείσει την εκρεμμότητα στο '4' με μια εξαιρετική μεταγραφή, αν δεν μεσολαβούσε μια ... καραμπόλα, που άλλαξε τα δεδομένα. Ο Άρον Γουάιτ που έπαιξε στην Ζαλγκίρις Κάουνας την τελευταίοα διετία, θα φοράει κόκκινα, αλλά αυτά της Αρμάνι Μιλάνο. Οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν μιλήσει με τον 27χρονο φόργουορντ, περιμένοντας την απάντησή του. Οι Μιλανέζοι είχαν κλείσει τον Ντέρικ Γουίλιαμς, για τον οποίο όμως έκανε δυναμικό μπάσιμο η Φενέρμπαχτσε. Οι Ιταλοί κινήθηκαν αμέσως προς την πλευρά του Γουάιτ, που αρχικά φέτος είχε συζητήσεις και με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να κάνει άλλη διαπραγμάτευση με τον Γουάιτ και εξακολουθεί να βρίσκεται στην αναζήτηση ενός τεσσαριού, που θα μοιράζεται τη θέση μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη. Και ο Γουάιτ, πάντως, ένα πολύ αθλητικό τεσσάρι είναι, δείγμα τους παίκτες που θέλει στο ρόστερ του για τη νέα χρονιά ο Μπλατ. Όλα αυτά κι ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης βρίσκεται στο στόχαστρο της ιταλικής Κρεμόνα του Ρομέο Σακέτι, που φέτος κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας και τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής περιόδου της Lega Basket.

Τρία εκατομμύρια ζήτησε για Μιλουτίνοφ

Θα συνεχίσει και του χρόνου με τον Ολυμπιακό ο Μιλουτίνοφ ( EUROKINISSI)
Θα συνεχίσει και του χρόνου με τον Ολυμπιακό ο Μιλουτίνοφ (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κατά πως φαίνεται μοιάζει να κρατάει το Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο στόχαστρο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης (αρχικά ήθελε τον Ταβάρες, ο οποίος όμως έμεινε στη Ρεάλ) ψάχνει ένα σέβεν φούτερ, ο Σέρβος του Ολυμπιακού ταιριάζει στα σχέδιά της, του έστρωσε ένα παχυλό συμβόλαιο (9 εκατομμύρια για 3 χρόνια), αλλά εν τέλει δεν καρποφόρησαν οι διαπραγματεύσεις της με την 'ερυθρόλευκη' διοίκηση.

Η τελική της προσφορά ήταν 1,5 εκ. δολάρια, ο Ολυμπιακός ζήτησε ακριβώς τα διπλάσια και οι συζητήσεις σταμάτησαν, αφού όπως λέει και η λογική του χρόνου το καλοκαίρι ο παίκτης θα μείνει ελεύθερος, άρα θα είναι πιο εύκολη η μετακίνησή του. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Ολυμπιακός ενώ οφείλει στον 'Μιλού' 270.000 δολάρια (δόσεις τριών μηνών) έχει πληρώσει την εφορία του παίκτη, όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους παίκτες. Μετά τις εκατέρωθεν διευκρινίσεις που δόθηκαν μεταξύ διοίκησης και ατζέντη του παίκτη (δεν είναι και τόσο θερμές οι σχέσεις τους) το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν, εκτός αν οι Ρώσοι επιστρέψουν.

Ομίχλη για τις... εγχώριες διοργανώσεις

Μέχρι εδώ καλά. Ο Ολυμπιακός εν όψει Ευρωλίγκας δείχνει ότι έχει ένα σχέδιο ενίσχυσης της ομάδας του, με βάση τα περσινά πεπραγμένα (που έπρεπε να βελτιωθεί) και φυσικά τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Το ομιχλώδες τοπίο για το που θα παίξει η ομάδα του χρόνου εξακολουθεί, ωστόσο, να υπάρχει όσον αφορά τις εγχώριες υποχρεώσεις της. Ο Ολυμπιακός έχει υποβιβαστεί στην Α2, μέχρι την Παρασκευή πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα και πάλι, όμως, δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει εκεί. Η μη εκπόνηση ενός συγκεκριμένου πλάνου, μετά την απόφαση της αποχώρησης από τον ημιτελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, φαίνεται τώρα.

Ναι μεν ο Ολυμπιακός μένει πιστός στις εξαγγελίες του, πηγαίνοντας στην Α2, υπάρχουν όμως πολλά ερωτηματικά ακόμη κι αν βρεθεί σε αυτή την κατηγορία, τα οποία πρέπει να απαντηθούν.

1. Τι πέτυχε ουσιαστικά η ομάδα, αν δεν αλλάξει το παραμικρό στις σχέσεις ΚΕΔ επαγγελματικού μπάσκετ; Υποτίθεται ότι ο ΕΣΑΚΕ έπρεπε να έχει κάνει ήδη τις πρώτες ενέργειες, ωστόσο στην πρώτη του συνεδρίαση της η λίγκα θέλησε να... σώσει το Λάυριο και τίποτε περισσότερο.

2. Ας υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει στην Α2. Τι θα κάνει στην περίπτωση που η ΕΟΚ (η οποία μάλιστα είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος) τού ορίσει σε ένα ματς κάποιον από τους περίφημους διαιτητές που δεν θέλει (Παναγιώτου, Αναστόπουλο, Μάνο); Θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό και από την Α2;

3. Τι θα πράξει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που κληρωθεί στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και δεν οριστούν ξένοι διαιτητές;

Πότε θα συγκροτήσει την ομάδα του για την Α2, όπου δεν μπορούν να παίξουν οι ξένοι (επιτρέπεται μόνο ένας) και φυσικά τα πρωτοκλασάτα ονόματα της ομάδας; Εντάξει εύκολο είναι να το λες, δύσκολο όμως να το κάνεις, ειδικά όταν δεν υπάρχει και ένας αρχικός σχεδιασμός. Προφανώς υπάρχουν κι άλλα (το τηλεοπτικό συμβόλαιο του βρίσκεται στον αέρα, για παράδειγμα) αλλά γενικά στην ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν δείχνουν να ανησυχούν και τόσο πολύ για τα ενδότερα των έσω.

News 24/7

24MEDIA NETWORK