Ο ορός του αφυδατωμένου Γιάννη και η κυβίστηση του Πέρκινς

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ, το Athletic αποκάλυψε πως μετά το Game 5 χορηγήθηκε ορός στον Γιάννη Αντετοκούνμπο λόγω αφυδάτωσης και προβλημάτων με το στομάχι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με το βραβείο του MVP των τελικών στου ΝΒΑ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με το βραβείο του MVP των τελικών στου ΝΒΑ AP PHOTO/PAUL SANCYA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το πρόσωπο της ημέρας, του μήνα, της χρονιάς στο ΝΒΑ από την στιγμή που οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην κορυφή του κόσμου. Με την 50άρα που σημείωσε στο Game 6 των NBA Finals γιγάντωσε ακόμη περισσότερο τον μύθο του, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τι προηγήθηκε, μερικές μόλις ημέρες νωρίτερα.

Θα θυμάστε πιθανότατα πως ο "Greek Freak" αναγκάστηκε να εγκαταλείψει -προς στιγμήν (για περίπου μισή ώρα)- την press conference του Game 5 των NBA Finals επειδή ταλαιπωρούνταν από κράμπες. Μετά το φινάλε της σειράς των τελικών, το Athletic πήγε ένα βήμα παρακάτω αυτό το συμβάν, αποκαλύπτοντας τι συνέβαινε εκείνες τις ώρες στο σώμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει πως "όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήγε στην postgame press conference μετά το Game 5, κάθισε κάνοντας μια γκριμάτσα και είπε "δεν μπορώ", πριν αποχωρήσει από το δωμάτιο και επιστρέψει μετά από περισσότερα από τριάντα (30) λεπτά. Στο μεταξύ, πηγέ ςαναφέρουν πως είχε μεγάλο πρόβλημα με το στομάχι του λόγω αφυδάτωσης και πως χρειάστηκε ακόμη και να του χορηγηθεί ορός μετά την εμφάνιση των 32 πόντων, των 9 ριμπάουντ και των 6 ασίστ εκείνο το βράδυ. Τα απομεινάρια αυτής της ανταγωνιστικής προσέγγισης ήταν "εκεί" επίσης μετά το Game 6, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο -νιώθοντας δυσφορία ξανά- έπιασε το στομάχι του και κατανάλωσε μερικά μπουκάλια ισοτονικού ποτού, καθ' οδόν για την αίθουσα που πραγματοποιούνταν οι συνεντεύξεις".

Ήρθε ο κόσμος ανάποδα και ο Πέρκινς αναγνώρισε το μεγαλείο του

Υπήρξε από τους δημόσιους πολέμιούς του. Ένας παλαίμαχος του σπορ που δεν θεωρούσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ισάξιο άλλων σταρς του ΝΒΑ. Μέχρι και προ ημερών, ως σχολιαστής, σημείωνε ότι "δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι ν' αγαπούν το παιχνίδι του Γιάννη απλά και μόνο επειδή είναι στο ΝΒΑ", έχοντας προηγουμένως παρομοιάσει τους Μπακς με "την πιο χαζή ομάδα στην ιστορία των Τελικών" για τον τρόπο που που έχουν επιλέξει ν' αγωνίζονται.

Η κριτική του Κέντρικ Πέρκινς είχε φτάσει τουλάχιστον στα όρια της εμπάθειας, αν δεν τα είχε υπερβεί, αλλά η κατάληξη των Τελικών, με τον εμφατικό τρόπο δε που τα "ελάφια" κατέκτησαν τον τίτλο, τον υποχρεώσαν ν' αλλάξει στάση. Οι σαρωτικοί 50 πόντοι στο Game 6 των Finals, το πρώτο δαχτυλίδι και ο τίτλος του MVP στους Τελικούς τον έκαναν να καταπιεί τη γλώσσα του.

Ο πρωταθλητής σέντερ με τους Μπόστον Σέλτικς (2008) έγραψε σε διαδοχικά tweets πως ο "ο Γιάννης κάνει μία από τις ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ εμφανίσεις στην ιστορία των Τελικών. Συγχωρέστε με για ένα δευτερόλεπτο, ενόσω υποκλίνομαι στον Γιάννη ύστερα τη σπουδαιότερη εμφάνιση σε τελευταίο παιχνίδι τελικών στην ιστορία του ΝΒΑ. Συγχαρητήρια στους Μιλγουόκι Μπακς, τους Πρωταθλητές του 2021. Ο Θεός ευλογεί την Αμερική. Ταπεινότητα, χαρακτήρας, θυσία είναι οι τρεις λέξεις που περιγράφουν τον Γιάννη. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε αυτούς τους Τελικούς, εντός κι εκτός παρκέ, δεν με συγκρατούν από το να γίνω οπαδός του". Μάλιστα τελείωσε με τη φράση "Real Talk" για να μην θεωρηθεί ότι τον ειρωνεύεται για άλλη μία φορά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK