Ο παίκτης της δεύτερης Ευρωλίγκας του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται ακόμα

Σαν σήμερα, στις 20 Απριλίου 2000, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 2ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας του. Κι όμως, από εκείνη την ομάδα που ήταν γεμάτη από παίκτες-σούπερ σταρ, υπάρχει ένας που δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται.

Παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση της Euroleague 1999-2000 έπειτα από τον τελικό κόντρα στη Μακάμπι στο Κλειστό Γήπεδο ΠΑΟΚ, Πέμπτη 20 Απριλίου 2020
Παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση της Euroleague 1999-2000 έπειτα από τον τελικό κόντρα στη Μακάμπι στο Κλειστό Γήπεδο ΠΑΟΚ, Πέμπτη 20 Απριλίου 2020 MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Τον Απρίλιο του 2000 ήμασταν ήδη 4 μήνες μέσα σε μια νέα χιλιετία (ή υπολειπόμασταν οκτώ από τον ερχομό της, ανάλογα με την οπτική του καθενός) και ήμασταν ακόμα πιο μέσα στη νέα εποχή του ελληνικού μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να έχει εκτοπίσει τον Ολυμπιακό από τον θρόνο του.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς είχε αποχωρήσει, αφήνοντας στο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον κορμό μιας ομάδας που ήταν καταδικασμένη να σαρώσει κάθε τρόπαιο στο πέρασμά της. Με τους Ντεγιάν Μποντιρόγκα, Όντετ Κάτας, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Τζόνι Ρότζερς, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Νίκο Μπουντούρη, Γιώργο Καλαϊτζή, Αντώνη Φώτση, Μίχαελ Κοχ και Πάτρικ Μπερκ, αυτή η ομάδα παρέτασσε στο παρκέ την 'αφρόκρεμα' του ελληνικού ταλέντου και της ευρωπαϊκής εμπειρίας.

Ο τελικός του Final Four της Πυλαίας είχε λήξει με νικητή τον Παναθηναϊκό, που έραβε το 2ο αστέρι στη φανέλα του, νικώντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 73-67, με τον Κάτας να 'σκοτώνει' την ομάδα της καρδιάς του και τον νεαρό Αντώνη Φώτση να παραδίδει μια σπουδαία εμφάνιση, πετυχαίνοντας 11 πόντους.

Παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 2ου πρωταθλήματος Ευρώπης στην ιστορία της ομάδας, ύστερα από μια θριαμβευτική επικράτηση κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 2ου πρωταθλήματος Ευρώπης στην ιστορία της ομάδας, ύστερα από μια θριαμβευτική επικράτηση κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. EUROKINISSI

Ο συγκεκριμένος νεαρός, στις 9 Μαρτίου 2020, δηλαδή 20 χρόνια αργότερα, βοήθησε τον Ηλυσιακό να πετύχει μια σπουδαία νίκη κόντρα στον ΑΟ Ερμιόνης με 65-50 για τη Γ' Εθνική, σημειώνοντας 16 πόντους. Αυτή είναι μια φωτογραφία του από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κούπας. Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει πάνω του σήμερα. Η αγάπη για το μπάσκετ παραμένει αναλλοίωτη.

Ο Αντώνης Φώτσης στο φινάλε της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι, για τον τελικό της Ευρωλίγκα (1999-2000)
Ο Αντώνης Φώτσης στο φινάλε της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι, για τον τελικό της Ευρωλίγκα (1999-2000) EUROKINISSI


News 24/7

24MEDIA NETWORK