Ο "Παπ" καθάρισε για τον Παναθηναϊκό

Δύσκολα θα περίμενε κανείς ο Παναθηναϊκός να δυσκολευτεί από τον ελλιπή (με έναν ξένο) Γυμναστικό Λάρισας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, το κρύο ΟΑΚΑ (λόγω τιμωρίας), η ολιγωρία των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο και η άγνοια κινδύνου των Θεσσαλών αποδείχθηκαν παράγοντες καταλυτικοί προκειμένου οι πρωταθλητές να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα. Εν τέλει, με τον Δημήτρη Παπανικολάου να οδηγεί στο σκοράρισμα (για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι), ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 88-74.

Ο "Παπ" καθάρισε για τον Παναθηναϊκό
Δύσκολα θα περίμενε κανείς ο Παναθηναϊκός να δυσκολευτεί από τον ελλιπή (με έναν ξένο) Γυμναστικό Λάρισας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, το κρύο ΟΑΚΑ (λόγω τιμωρίας), η ολιγωρία τωνγηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο και η άγνοια κινδύνου των Θεσσαλών αποδείχθηκαν παράγοντες καταλυτικοί προκειμένου οι πρωταθλητές να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα. Εν τέλει, με τον Δημήτρη Παπανικολάου να οδηγεί στο σκοράρισμα (για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι), ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 88-74.

Μέχρι πάντως η αρμάδα του Ομπράντοβιτς να... ανάψει τις μηχανές και να εξασφαλίσει μια αξιοπρόσεκτη διαφορά, οι φιλοξενούμενοι παίζοντας έξυπνα σε άμυνα και επίθεση κατόρθωσαν να βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι δυσκολεύοντας απείρως τους αντιπάλους της μέσα στο σπίτι τους. Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο επωφελήθηκαν της κακής περιφερειακής άμυνας των γηπεδούχων και σουτάροντας με σχετικά καλά ποσοστά ευστοχίας (4/10) στα τρίποντα είχαν συνεχώς το προβάδισμα (13-9, 20-16, 21-19).

Ακόμα και όταν οι Παπανικολάου και Σπανούλης χάρισαν στην ομάδα τουςεύκολους πόντους, οι Θεσσαλοί δίχως το άγχος της νίκης να τους βαραίνει έβρισκαν τον τρόπο να μένουν σε απόσταση αναπνοής (33-30). Μπορεί ο δικός τους Σπανούλης, ο Δημήτρης να είχε σιγήσει, όμως οι Παυλίδης και Μπόγδανος έστειλαν το Γυμναστικό στα αποδυτήρια όντας πίσω με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (39-38).

* Στο τέλος του αγώνα υπήρξε μια μικρή ένταση μεταξύ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και των διαιτητών. Αιτία ένα επιθετικό φάουλ που σφύριξαν στον Ντέγιαν Τομάσεβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να διαμαρτύρεται στην γραμματεία και να δέχεται την τεχνική ποινή. Ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως « πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία με τους διαιτητές, όπως ζητήσαμε στα μέσα της εβδομάδας, προκειμένου να ξέρουμε και εμείς αλλά και οι παίκτες πώς να λειτουργούμε».

Μέχρι εκεί όμως, αφού τα επόμενα είκοσι λεπτά ήταν υπόθεση... Παναθηναϊκού. Αυτά που οι πρωταθλητές έπρεπε να εφαρμόσουν από το πρώτο ημίχρονο (δυνατή άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, ελεύθερες επιλογές), τα έπραξαν στα δύο τελευταία δεκάλεπτα. Αρχής γενομένης από την τρίτη περίοδο, όταν με το Νίκο Χατζηβρέττα να παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση η ομάδα του Ομπράντοβιτς έκανε ένα γρήγορο και εντυπωσιακό σερί (50-38).

Οι "πράσινοι" του κάμπου ήταν λογικό να απογοητευτούν μην μπορώντας να ακολουθήσουν το ρυθμό των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα η διαφορά να πάρει διαστάσεις και ο Παναθηναϊκός να μετατρέψει σε... περίπατο μια δύσκολη για -δύο δεκάλεπτα- αναμέτρηση. Ο Δημήτρης Παπανικολάου συνέχισε το προσωπικό ρεσιτάλ του και οι γηπεδούχοι πήραν μια εύκολη νίκη με 88-74, αν και οι νεοφώτιστοι προσπάθησαν και πέτυχαν να κλείσουν την ψαλίδα.


Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-38, 66-48, 88-74

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 6, Καλαϊτζής 3 (1), Παπανικολάου 22 (4), Λάκοβιτς 9 (3), Μπατίστ 2, Φέμερλινγκ 2, Χατζηβρέττας 14, Β.Σπανούλης13 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Σάκοτα, Τομάσεβιτς 7

Γυμναστικός: Γκάρνερ 13 (3), Λεπόγεβιτς, Παπανικολόπουλος 11 (1), Παπαχρήστος 9, Μπόγδανος 12 (3), Δ.Σπανούλης 11 (3), Παυλίδης 9 (1), Αγγελακόπουλος 5, Αλεξέεφ 4


News 24/7

24MEDIA NETWORK