Ο Πένι Χαρνταγουέι ήταν ένας... Μάτζικ

Τα γενέθλια του Πένι Χαρνταγουέι είναι μια καλή αφορμή να θυμηθούμε όλα όσα έκανε στο παρκέ.

Ο Πένι Χαρνταγουέι ήταν ένας... Μάτζικ
Χαρνταγουέι Μάτζικ

Ο 45χρονος (από σήμερα) Πένι Χαρνταγουέι θα είναι πάντα στις καρδιές μας. Διότι ήταν ένας πλέι μέικερ σε σώμα φόργουορντ (2μ01). Αδύνατο το σκαρί του, φτερό στον άνεμο, ταυτόχρονα όμως ατρόμητος. Τόσο όσο να καρφώνει στο πρόσωπο οποιουδήποτε επιχειρούσε να σταθεί μπροστά του.

Ιδανικό δίδυμο με τον Σακίλ Ο'Νιλ, ατυχώς δεν συνδύασε την καριέρα του μ' έναν τίτλο παίζοντας σε μια από τις πιο επιτυχημένες αποτυχημένες ομάδες του ΝΒΑ. Περιορίστηκε σε δυο σερί παρουσίες στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν (1995, 1996), αλλά όσα άφησε πίσω ήταν πολλά περισσότερα.

Θύμιζε τον Μάτζικ με την μπάλα στα χέρια, αλλά χάρη στο δυναμικό στιλ του έγινε πρότυπο, αφίσα, για τους αντίστοιχους πόιντ γκαρντ του μέλλοντος, όπως ο ΜακΓκρέιντι, ο Ρόουζ, ο Γουέστμπρουκ.

Για χάρη του το Ορλάντο χαράμισε το Νο1 του ντραφτ (ανταλλάσσοντάς τον με τον Κρις Γουέμπερ), μαζί του πάντως έζησε στιγμές μοναδικές, τους (χαμένους) τελικούς του 1995, στιγμές αλησμόνητες. Ο Πένι είχε 19.3 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ ως ρούκι, έκανε τριπλ νταμπλ στα 22 του και μ' αυτόν στο κουμάντο οι Μάτζικ έφτασαν ακόμη και στις 60 νίκες (ρεκόρ).

Έπαιξε στους Σανς (λίγο όμως με τον Κιντ γιατί δεν ήταν υγιής), στους Νικς και στους Χιτ (μαύρη σελίδα). Με τους Μάτζικ πάντως συνδέθηκε και έκανε όλα τα παρακάτω:

News 24/7

24MEDIA NETWORK