Ο Πι Τζέι Τάκερ είναι ο bodyguard του Αντετοκούνμπο

Σε ρόλο σωματοφύλακα και εξολοθρευτή του Κέβιν Ντουράντ, ο Πι Τζέι Τάκερ, έκανε ... ηχηρή παρέμβαση εξαναγκάζοντας τον Κέβιν Ντουράντ να βρίσκει σίδερο στα περισσότερα σουτ του τέταρτου αγώνα. Οι Μπακς ισοφάρισαν σε 2-2 ενώ οι Νετς έχασαν και τον Κάιρι Ίρβινγκ

Ο Πι Τζέι Τάκερ προσπαθεί να σκεπάσει τον Ντουράντ, ενώ παραμονεύει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο Πι Τζέι Τάκερ προσπαθεί να σκεπάσει τον Ντουράντ, ενώ παραμονεύει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο AP/ADAM HUNGER

Αν ο Κρις Μίντλετον οφείλει να είναι ο παρτενέρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην επίθεση των Μπακς, ο Πι Τζέι Τάκερ μπορεί κάλλιστα να παίξει το ρόλο του σωματοφύλακα. Ειδικά μετά το 2-2, σκορ πλέον της σειράς, μετά το 107-96 των ελαφιών. Στο κάτω-κάτω αυτός θα βρίσκεται στο γήπεδο, εν αντιθέσει με τον μπόντιγκαρντ του Κέβιν Ντουράντ, που στο τρίτο παιχνίδι Μπακς-Νετς, έκανε σχεδόν ... καταδρομική επίθεση, σπρώχνοντας τον Τάκερ, που για ένα φάουλ, είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον KD.

Το ΝΒΑ εξέτασε το βίντεο και είδε την παραβατική συμπεριφορά του μεγαλόσωμου κυρίου που έχει προσληφθεί από τους Νετς, ενώ κάποια στιγμή φερόταν και ως υπεύθυνος ασφαλείας. Δεν διευκρινίζεται με ποια ιδιότητα μπούκαρε στο παρκέ και έριξε την σπρωξιά στον Τάκερ, πάντως, ήδη έχει προσδιοριστεί για ποιον πρόκειται και η είσοδός του στο γήπεδο απαγορεύτηκε, ήδη.

Στο βίντεο, φαίνεται καθαρά ότι σπρώχνει τον παίκτη των Μπακς

Αλλά ο πρώην παίκτης του Άρη δεν χαμπαριάζει από τέτοια. Μαθημένος να παλεύει με πολύ ψηλότερους αντιπάλους του (σε ένα ντέρμπι Θεσσαλονίκης, όταν τον ρώτησε ο Σιμόν Ντρούκερ, αν μπορεί να μαρκάρει τον ... Λάζαρο Παπαδόπουλο, προθυμοποιήθηκε χωρίς άλλη κουβέντα), έχει βαλθεί να κάνει τη ζωή δύσκολη στον Ντουράντ. Όχι ότι ο αστέρας των Νετς θα μείνει μακριά από το καλάθι, αυτό δε γίνεται.

Καθώς, όμως, ο πάουερ-φόργουορντ των Μπακς τον κυνηγάει σε όλο το γήπεδο, τον παρενοχλεί σε κάθε προσπάθεια, βάζει χέρια, πόδια, σώμα και τουλάχιστον στα δυο ματς του Μιλγουόκι, τα πήγε μια χαρά. Οι αριθμοί δικαιώνουν την προσπάθεια του, αφού ο Ντουράντ στους δύο αγώνες με τους Νετς φιλοξενούμενους έχει 20/53 σουτ (37.7%) και 4/16 τρίποντα (μόλις 25%).

Πόσο σημαντικό είναι αυτό; Αν σκεφτείτε ότι τα εντός έδρας αντίστοιχα ποσοστά του KD ήταν 56.8% στα σουτ και 50% τρίποντα, καταλαβαίνετε εύκολα ότι η άμυνα του Τάκερ, ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική. Ειδικά σε ένα παιχνίδι, όπου ελλείψει του Κάιρι Ιρβινγκ, ο Ντουράντ επωμίστηκε το ρόλο του ... Ζορό. Οι Νετς ατύχησαν ξανά, αφού μετά τον Τζέιμς Χάρντεν που τραυματίστηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του εναρκτήριου αγώνα, χτύπησε και ο δεύτερος από τους Big 3 του Μπρούκλιν. Ο Κάιρι έπαιξε λιγότερο από 18 λεπτά, αφού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, στην προσπάθεια του να σκοράρει μπροστά από τον Αντετοκούνμπο, προσγειώθηκε πάνω στο τεράστιο παπούτσι του Γιάννη, με τον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού να γυρίζει.

Οι εξετάσεις που έκανε άμεσα ο γκαρντ των Νετς δεν έδειξαν άλλη βλάβη, πλην του διαστρέμματος "και έτσι, όμως, δεν ξέρουμε, αν θα τον έχουμε στον επόμενο αγώνα" σχολίασε ο Στιβ Νας, που περίμενε και τους τρεις σταρ πανέτοιμους στα πλέι-οφ και του έχει απομείνει μόνο ο Ντουράντ. Ο KD με τον Τάκερ να του ρίχνει ξύλο σε όλο το ματς, ναι μεν έβαλε 28 πόντους, όμως πρώτον ήταν πολύ άστοχος (9/25 σουτ, εκ των οποίων 1/8 τρίποντα) και δεύτερον δεν μπόρεσε κανείς από τους υπόλοιπους Νετς να τον ακολουθήσουν στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός του Ντουράντ, μόνο ένας ακόμη παίκτης του Μπρούκλιν είχε διψήφιο αριθμό πόντων κι αυτός ήταν Ίρβινγκ, που έφυγε τραυματίας!

Αντίθετα, οι Μπακς που έβγαλαν ξανά τεράστια ενέργεια στο παιχνίδι τους, έπαιξαν άμυνα με όλες τις δυνάμεις τους (καμιά φορά και πάνω απ' αυτές) αυτή τη φορά μοίρασαν περισσότερο το σκοράρισμά τους. Στο τρίτο παιχνίδι, για να έρθει το 86-83 υπέρ των "ελαφιών", έπρεπε Αντετοκούνμπο να βάλουν από κοινού (33+35) 68 πόντους. Στο τέταρτο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Γιάννης έκανε μεν τα δικά του (34 πόντους με 14/26 σουτ, 1/5 τρίποντα κι ακόμη 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ) όμως εκτός του Μίντλετον (19π) μπήκαν στην εξίσωση κι άλλοι. Ο Χολιντέι σταμάτησε στους 14π, ο Φορμπς στους 10 και κυρίως ο Τάκερ είχε 13, με τρία στα τρία τρίποντα από τη γωνία.

Ο PJ δεν έπαιζε μόνο σκυλίσια άμυνα πάνω στον Ντουράντ, αλλά όταν χρειάστηκε πήρε την ευθύνη και στην επίθεση με τους Μπακς να στηρίζουν πολλά και σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού του: "Είναι πολύ σπουδαίο εργαλείο για μας, ένα βασικό κομμάτι του οργανισμού μας. Κυνηγάει τον Ντουράντ σε όλο το γήπεδο, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, όπως όλοι μας βέβαια. Ισοφαρίσαμε το ματς και τώρα πάμε στο Μπρούκλιν να πάρουμε τουλάχιστον μια νίκη" σχολίασε μετά από το παιχνίδι ο Γιάννης

Η εμφάνιση των Μπακς δεν ήταν τέλεια. Είχε, όμως, κάποια εντυπωσιακά διαστήματα κυρίως όταν ο Μάικ Μπουντελχόζερ χρησιμοποιούσε τον Αντετοκούνμπο στο "5", κάτι που διευκόλυνε τον Έλληνα άσο να ρολάρει καλύτερα μέσα στη ρακέτα και να μην ... πέφτει διαρκώς πάνω στον Μπλέικ Γκριφιν, κάνοντας επιθετικό φάουλ. Οι εξέδρες πήραν (μεταφορικά) φωτιά από το 13-0 του δευτέρου ημιχρόνου.

Αργότερα χτύπησε συναγερμός για κανονική φωτιά, όταν το Fizerv Forum εκκενώθηκε περίπου ένα 20λεπτο μετά τη λήξη του ματς, αλλά αποδείχθηκε ότι είχε γίνει λάθος στο μηχανισμό ασφαλείας του γηπέδου.

Η έδρα βοήθησε αρκετά, με τους οπαδούς στο τέλος να μεταδίδουν τεράστια ενέργεια στους Μπακς. Και ο Μπουντελχόζερ χειροκροτούσε κάθε προσπάθεια: "Αυτή τη στιγμή μας όλα είναι καλοδεχούμενα. Θέλω, ας πούμε, τον καλό Τάκερ στην άμυνα, αλλά τον θέλω και στην επίθεση. Μας βοήθησαν πάρα πολύ τα τρίποντά του από τη γωνία...

Έγινε και ένας άτυπος διάλογος με τον Στιβ Νας. Ο Καναδός άφησε αιχμές για υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι των νικητών, ειδικά του Τάκερ πάνω στον Ντουράντ: "Παίει με τρομακτική δύναμη κι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια τέτοια άμυνα. Αυτός είναι ο ρόλος του. Νόμιζα ότι υπάρχει ένα όριο στο δυνατό παιχνίδι, αλλά δεν υφίσταται. Μιλάμε άλλωστε για την σύγχρονη εποχή και πρέπει να προσαρμοζόμαστε εύκολα σε όλο αυτό το σύστημα, Είναι τα πλέι-οφ, άλλωστε" σχολίασε επικριτικά ο Καναδός κόουτς

"Απλά μαρκάρει τον Ντουράντ. Αν αυτό αυτό δεν είναι μπάσκετ, τότε ποιο;" αναρωτήθηκε με τη σειρά του ο Μπουντελχόζερ, που έδειξε να έχει περισσότερες ιδέες από το να βλέπει την ομάδα του να χάνει. Τα "ελάφια" ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2 και αν δεν παίξει ο Ίρβινγκ έχουν ενδεχομένως τους οιωνούς μαζί τους.

Ο Αντετοκούνμπο θα προσπαθήσει να ηγηθεί σε ένα διπλό, που θα φέρει το Μιλγουόκι μια ανάσα πριν από την ιστορική πρόκριση. Ο Γιάννης είναι σε φόρμα. Αν κοιτάξει, μάλιστα, περισσότερο τη δημιουργία όταν κλείνεται από την άμυνα των αντιπάλων, τότε θα έχει κάνει ακόμη ένα βήμα παραπάνω. Ακόμη και από ένα πρωινό, όπου σημείωσε μια ξεγυρισμένη 30άρα


News 24/7

24MEDIA NETWORK