O (πιο) σημαντικός λόγος της μεταγραφής του Θανάση Αντετοκούνμπο στους Μπακς

'Διακοσμητικός' ή 'σημαντικός'; Το SB Nation δίνει την πιο ενδιαφέρουσα διάσταση της μετακόμισης του Θανάση στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Γουισκόνσιν.

O (πιο) σημαντικός λόγος της μεταγραφής του Θανάση Αντετοκούνμπο στους Μπακς
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι ήδη μέλος του ρόστερ των Μιλγουόκι Μπακς, ύστερα από την οριστικοποίηση της μεταγραφής του από τον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιο θα είναι διετούς διάρκειας και στο οικονομικό του σκέλος,  θα κυμαίνεται στο Veteran's minimum του NBA, όπως αναφέρει το Sport24

Η είδηση της μεταγραφής του Θανάση Αντετοκούνμπο στην ίδια ομάδα που αγωνίζεται ο αδελφός του, αντιμετωπίστηκε στα social media με όχι ιδιαίτερο ενθουσιασμό: τα 'πάει για 15ος παίκτης' και 'δεν είναι ΝΒΑ material', ήταν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των αντιδράσεων για την μεταγραφή αυτή.

Η αλήθεια είναι πως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι άδικο να συγκριθεί με τον αδελφό του, τον NBA 2019 MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Θανάσης έχει αγωνιστεί σε τρία ματς με μια μέτριο-τραγική ομάδα των Νικς πριν από μερικά χρόνια, στη συνέχεια χάθηκε στην G League και μετά βρήκε μια μπασκετική Ιθάκη στην Ευρώπη, παίζοντας με τον Παναθηναϊκό. Τη σεζόν που μας πέρασε, πήρε επαίνους από τον Ρικ Πιτίνο για την εργατικότητα του και είχε μέσο όρο 4,2 πόντους ανά παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Ο Θανάσης δουλεύει πολύ σκληρά για να καθιερωθεί, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. 

Ο Θανάσης βρέθηκε στους Μπακς δυο χρόνια πριν ο αδελφός του αποκτήσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του σε άλλη ομάδα ως free agent. Το SB Nation γράφει ότι οι Μπακς προχώρησαν σε αυτή την κίνηση κάνοντας τον εξής υπολογισμό: "Ο Θανάσης παίρνει μια θέση στο ρόστερ, αλλά αν κρατάει τον αδελφό του χαρούμενο και συγκεντρωμένο, αν τον βοηθάει ψυχολογικά στις δύσκολες στιγμές, τότε θα αποδειχθεί περισσότερο πολύτιμος από αρκετούς παίκτες του πάγκου" και καταλήγει πως κάθε ομάδα του NBA που στοχεύει σε τίτλο, πρέπει να έχει ένα παίκτη-συγγενή του μεγαλύτερου σταρ της, ή σε άλλες περιπτώσεις έναν παίκτη-μασκότ, θέτοντας τον Άντριου Μπόγκουτ και την ομάδα των Γουόριορς ως παράδειγμα.

Θα είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο απλά ο 'εμψυχωτής' του αδελφού του; Ή θα καταφέρει να κερδίσει έναν πραγματικό ρόλο στην bench patrol της ομάδας; Ο ανταγωνισμός θα είναι δέκα φορές πιο σκληρός από την Α1, αλλά ο Θανάσης κρατάει την τύχη στα χέρια του. Το βέβαιο είναι ότι έχει μεγαλύτερο κίνητρο και διάθεση για δουλειά από όλο τον πάγκο των Μπακς μαζί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK