Ο Πιρς, συγκινημένος, περιγραφεί τη σκοτεινή πλευρά ενός σταρ του ΝΒΑ

Ο Πολ Πιρς είναι έτοιμος να απολαύσει μία μεγάλη τιμή, να δει τη φανέλα του να αποσύρεται από τους Σέλτικς. Πριν όμως μπει στο γήπεδο φρόντισε να περιγράψει τις θυσίες του πρωταθλητισμού.

Ο Πιρς, συγκινημένος, περιγραφεί τη σκοτεινή πλευρά ενός σταρ του ΝΒΑ

Συνήθως γνωρίζουμε πράγματα για την φωτεινή πλευρά των σταρ του ΝΒΑ. Τα πολλά λεφτά, τα μεγάλα συμβόλαια, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τις ωραίες γυναίκες.

Για να γίνεις όμως πρώτος, θρύλος για την ομάδα σου και το άθλημα, απαιτούνται θυσίες, σωματικές και ψυχικές.

Τις περιέγραψε με λίγα λόγια και αρκετά συγκινιακή φόρτιση ο Πολ Πιρς λίγες ώρες πριν δει τη φανέλα του με το Νο 34 να αποσύρεται από τους Μπόστον Σέλτικς. Και αποκάλυψε έτσι και μία σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

"Θυσιάζεις πολλά για να είσαι σ' αυτό το πρωτάθλημα. Χάνεις γενέθλια, φίλους επειδή είσαι απολύτως αφιερωμένος σ' αυτό που κάνεις για να γίνεις νικητής. Νομίζω ότι αυτός είναι λόγος που έκλαψα τόσο πολύ, οι θυσίες που ήμουν σε θέση να κάνω για να δώσω πράγματα σ' αυτό το παιχνίδι, το μπάσκετ.

Ο κόσμος δεν μπορεί να το καταλάβει. Αλλά χάνεις το πως μαθαίνουν να περπατάνε τα παιδιά σου, το πως λένε τις πρώτες λέξεις τους. Είναι σκληρό και ο κόσμος δεν το ξέρει αυτό. Τα χάνεις όλα για να είσαι πρωταθλητής, να είσαι ένας από τους καλύτερους. Ούτε και εσύ ο ίδιος το καταλαβαίνεις μέχρι που γυρίζεις πίσω και λες "φίλε, έκανες τόσα πολλά γιοα ένα και μόνο πράγμα.

Αυτό έκανα και εγώ. Ηθελα να υψώσω ένα λάβαρο, να πάρω ένα πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν πραγματικά άξιζε τον κόπο αλλά νιώθω σαν να άξιζε δίχως καμία αμφιβολία".

Λόγια καρδιάς! Γιατί είναι δύσκολο να είσαι πρωταθλητής... Και θα είναι έτσι πάντα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK