O Ράσελ Ουέστμπρουκ έκανε το πρώτο triple-double της ιστορίας σε καυγάδες

Σε μια βραδιά στην οποία κατάφερε ακόμη ένα παραδοσιακό triple-double απέναντι στους Μπλέιζερς, ο ασταμάτητος (γενικώς και ειδικώς) ηγέτης των Θάντερ πρόλαβε να τσακωθεί με τρεις διαφορετικούς παίκτες των αντιπάλων. Αν αυτό δεν είναι κάποιο ρεκόρ, τότε ποιο είναι;

O Ράσελ Ουέστμπρουκ έκανε το πρώτο triple-double της ιστορίας σε καυγάδες

Υπάρχει αυτή η έκδοση του Ράσελ Ουέστμπρουκ, που μαθαίνει στο παιδί του την τέχνη.

Υπάρχει και εκείνη που μπορεί να τσακωθεί με τον οποιονδήποτε, γιατί έτσι το νιώθει. Και μετά να το συνεχίσει, γιατί έτσι γουστάρει. Αυτή είναι η φάση του με τους Πάτρικ Μπέβερλι, Τζόελ Εμπίντ, Κέβιν Ντουράντ, Ρέτζι Τζάκσον και Μάρκους Σμαρτ.

Αυτό το βράδυ διαπληκτίστηκε με τρεις διαφορετικούς παίκτες, ενώ κέρδισε. Για την ακρίβεια, ενώ οι Θάντερ έχουν κάνει το 2/2 επί των Μπλέιζερς, στο ματς που έδειξε ποια είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα της Δύσης. Γεγονός που θα έλεγες ότι είναι σημαντικό.

Oklahoma City Thunder guard Russell Westbrook, center, Portland Trail Blazers guard C.J. McCollum, left, and guard Evan Turner, right, chase a loose ball in the first half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Tuesday, Jan. 22, 2019. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Oklahoma City Thunder guard Russell Westbrook, center, Portland Trail Blazers guard C.J. McCollum, left, and guard Evan Turner, right, chase a loose ball in the first half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Tuesday, Jan. 22, 2019. (AP Photo/Sue Ogrocki) AP

Να αρχίσουμε από τα τυπικά (τον αγώνα), πριν επικεντρώσουμε στον εξωαγωνιστικό οίστρο του Ουέστμπρουκ. Λοιπόν, αυτός (29π., 14 ασίστ, 10 ριμπ.), ο Ντάμιαν Λίλαρντ (34π., 8 ασίστ και 5 ριμπ.) και CJ ΜακΚόλουμ (22π., 15 ριμπ.) έβαλαν -συνολικά- 94 πόντους. Το αποτέλεσμα ήταν 123-114 και το mode θύμιζε περισσότερο ΝΒΑ 2Κ19, από ό,τι παιχνίδι μπάσκετ. Δεν ήταν όμως, οι παραπάνω εκείνοι που έκαναν τη διαφορά. Ήταν ο Πολ Τζορτζ των 36 πόντων, των 8 ριμπάουντ, των 4 ασίστ, των 5 κλεψιμάτων και -το πιο σημαντικό- της άμυνας που έκανε την ειδοποιό διαφορά.

Όπως έγραψε το SB Nation, oι γκαρντ ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στο ματς, το οποίο 'άνοιξαν' οι Μπλέιζερς, αξιοποιώντας τον Γιουσούφ Νούρκιτς. Έκαναν ωστόσο, τα λάθη τους και φάνηκε να 'χουν μια κάποια κούραση από την εκτέλεση των σουτ και την ανεπαρκή άμυνα. Αλλά τα ίδια θέματα είχε και η Οκλαχόμα Σίτι. Ο Τζορτζ έδινε τη μάχη του για να εξασφαλίσει ελεύθερα σουτ, τα οποία στη συνέχεια έχασαν οι συμπαίκτες του. Αυτός ήταν ο ένας λόγος που ο αγώνας δεν τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο. Ένας άλλος ήταν ο πάγκος των Μπλέιζερς. Υπήρχε ένα θέμα με την άμυνα στα σκριν (βασικά δεν υπήρχε άμυνα) και στο κυνήγι στην περιφέρεια (ούτε αυτό υπήρχε ιδιαίτερα).

Oklahoma City Thunder forward Paul George, right, goes up for a dunk in front of Portland Trail Blazers forward Meyers Leonard (11) and guard C.J. McCollum, center, in the second half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Tuesday, Jan. 22, 2019. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Oklahoma City Thunder forward Paul George, right, goes up for a dunk in front of Portland Trail Blazers forward Meyers Leonard (11) and guard C.J. McCollum, center, in the second half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Tuesday, Jan. 22, 2019. (AP Photo/Sue Ogrocki) AP

Εν τοιαύτη περιπτώσει, μετά το 62-55 του ημιχρόνου ο ΜακΚόλουμ βρήκε το χέρι του (σκόραρε τα έξι πρώτα σουτ που πήρε και στο συγκεκριμένο δωδεκάλεπτο είχε 21 από τους 32 πόντους της ομάδας του). Κάτι που έκανε ο Λίλαρντ στην τέταρτη περίοδο. Κάποια στιγμή, οι Θάντερ αποφάσισαν να στείλουν και άλλον αμυντικό πάνω στον Λίλαρντ και τότε άρχισαν τα προβλήματα για το Πόρτλαντ. Που υπέπεσαν σε περισσότερα λάθη (6 μόνο στην τελευταία περίοδο) και αυτά έγιναν αιφνιδιασμοί και εύκολοι πόντοι για τους μετέπειτα νικητές. Σκέψου εδώ πως στα 10 τελευταία ματς οι Μπλέιζερς -μαζί με τους Πέισερς- ήταν αυτοί που 'χαν τα λιγότερα λάθη ανά αγώνα και ήταν 11.4. Εναντίον των Θάντερ έκαναν 19 -και για την ιστορία είχαν 21 ασίστ, με το μέσο όρο να είναι οι 25.

Πάμε τώρα, στον υπέροχο Ράσελ Ουέστμπρουκ και τους διαπληκτισμούς που είχε τα ξημερώματα, με:

> τον Γιουσούφ Νούρκιτς, που πρόσθεσε κοψίματα στη σούμα του, με ένα να είναι αυτό.

Μετά το ματς, οι ρεπόρτερ ρώτησαν τον 'Βeastbrook' για τα σκριν του 'Bosnian Beast' και την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους, εξαιτίας της δυναμικής προσέγγισης του Βόσνιου. Η απάντηση ήταν “επόμενη ερώτηση, δεν μιλάω για αυτόν τον κλόουν”, με ύφος 'δεν τον βλέπω και βαριέμαι αφόρητα”.

Ο Νούρκιτς είδε το σχετικό video και το πόσταρε στο λογαριασμό του στο Twitter https://twitter.com/bosnianbeast27 με το σχόλιο “γιατί όχι Westbrick”.

Portland Trail Blazers guard Damian Lillard (0) shoots in front of Oklahoma City Thunder forward Jerami Grant, left, in the second half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Tuesday, Jan. 22, 2019. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Portland Trail Blazers guard Damian Lillard (0) shoots in front of Oklahoma City Thunder forward Jerami Grant, left, in the second half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Tuesday, Jan. 22, 2019. (AP Photo/Sue Ogrocki) AP

> τον Ντάμιαν Λίλαρντ, με τον οποίον υπάρχει μια γενικότερη κόντρα, μέσα στα χρόνια. Ανήκει στη λίστα με τους παραδοσιακούς τύπους που όταν τους βλέπει ο Ουέστμπρουκ, του γυρίζει το μάτι.

Μολονότι δεν υπάρχει προφανής λόγος, πριν τρία χρόνια ο Ουέστμπρουκ είχε χτυπήσει την μπάλα από τα χέρια του Λίλαρντ, επί εδάφους Πόρτλαντ και ενώ οι ομάδες πήγαιναν στο τάιμ άουτ. Πέρυσι κατέκρινε την επιλογή του Λίλαρντ, αντί του φίλου του, Πολ Τζορτζ, στο All Star Game. Ο Λίλαρντ είχε απαντήσει “σέβομαι πολύ τον Ρας, αλλά απογοητεύομαι για όσα λέει, γιατί έχει παίξει εναντίον μου και εναντίον της ομάδας μου. Ξέρει τι έχω κάνει”. Φέτος, αντάλλαξαν κάτι καντήλια, εν ώρα αγώνα.

Η ιστορία είναι πως στις μεταξύ τους κόντρες, το σκορ είναι 11-6 υπέρ του Λίλαρντ. Σπάνια κάνουν και οι δύο καλό παιχνίδι, όταν είναι στο ίδιο παρκέ. Εξαίρεση αποτέλεσε το ματς της 23ης Δεκεμβρίου του 2014, όταν οι Μπλέιζερς νίκησαν 115-111 στην Οκλαχόμα Σϊτι και ο Λίλαρντ είχε 40 πόντους, με 11/21 σουτ, συν 11 ασίστ, ενώ ο Ουέστμπρουκ τελείωσε με 40 πόντους, που είχαν 16/34 σουτ, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

> τον Έβαν Τέρνερ. Ο τελευταίος να δανείστηκε τον πανηγυρισμό του Ουέστμπρουκ (rock the baby) και οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον ηγέτη των Θάντερ για αυτήν την κίνηση. “Για να είμαι ειλικρινής, δεν τον είδα. Μπορεί ωστόσο, να το κάνει σε όλη τη διαδρομή για το Πόρτλαντ” σχολίασε ο 'πάντα έχω κάτι να πω'. Βλέπεις, η ομάδα του είχε νικήσει για δεύτερη φορά τους Μπλέιζερς, σε λίγες εβδομάδες.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK