Ο Ρίκι Ρούμπιο έγινε άντρας, σαν σήμερα πριν 15 χρόνια

Ο Αΐτο Ρενέσες έκανε τον Ρίκι Ρούμπιο τον μικρότερο, σε ηλικία παίκτη της ACB, σαν σήμερα πριν 15 χρόνια.

O Ρίκι Ρούμπιο, το 2010, όταν σε ηλικία 20 χρόνων έγινε παίκτης της Μπαρτσελόνα. Είχε 'κλείσει' μια πενταετία ως παίκτης της Liga Endesa. Είχε επιλεγεί και στο Νο5 του 2009 NBA Draft, από τους Γουλβς. Πήγε στο ΝΒΑ το 2011, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.
O Ρίκι Ρούμπιο, το 2010, όταν σε ηλικία 20 χρόνων έγινε παίκτης της Μπαρτσελόνα. Είχε 'κλείσει' μια πενταετία ως παίκτης της Liga Endesa. Είχε επιλεγεί και στο Νο5 του 2009 NBA Draft, από τους Γουλβς. Πήγε στο ΝΒΑ το 2011, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Μπορείς να θυμηθείς πού ήσουν σαν σήμερα (15/10) πριν 15 χρόνια; Έστω πάνω κάτω. Με την ευχή να μη σου συνέβη κάτι τόσο σοκαριστικό που θυμάσαι την κάθε λεπτομέρεια, θα σου πω πού ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο εκείνη τη μέρα. Κατ' αρχάς, δεν είχε 'κλείσει' τα 15 (ήταν 14 χρόνων και 11 μηνών). Δεύτερον, είχε πρεμιέρα η Liga Endesa για τη σεζόν 2005-06.

Ο Ρούμπιο άνηκε στην Μπανταλόνα που έπαιζε εκτός με τη Γρανάδα και ο Αΐτο Ρενέσες τον είχε περιλάβει στην αποστολή. Η μέρα του άρχισε όπως πάντα: κουβαλούσε τα νερά των συμπαικτών του, ως ο μικρότερος. Μετά έγινε ένα ακόμα project που ανέδειξε ο Ρενέσες, με τη λίστα να περιλαμβάνει ονόματα όπως αυτά των Αντρές Χιμένεθ, Τζόρντι Βιγιακάμπα, Χοακίμ Κόστα, Χοσέ Μοντέρο, Ράφα Γιοφρέσα, Πάου Γκασόλ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ρούντι Φερνάντεθ, Πάου Ρίμπας, Τόμας Σατοράνσκι και Κρίσταπς Πορζίνγκις. Δεν είναι οι μόνοι. Είναι η ελίτ.

Στο 9ο λεπτό του ματς, ο Ρενέσες του έγνεψε να σηκωθεί από τον πάγκο και να καθίσει μπροστά στη γραμματεία, για αλλαγή. Δηλαδή, να γίνει ο νεαρότερος σε ηλικία, παίκτης που είχε πατήσει το πόδι του σε παρκέ της κορυφαίας ισπανικής λίγκας -ρεκόρ που 'κρατάει' ακόμα. Αγωνίστηκε για κάτι περισσότερο από 5 λεπτά. Είχε 2 πόντους, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα. Τη συνέχεια την ξέρεις. Αν θες να τη θυμηθείς, με bonus κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, μπορείς να τη διαβάσεις, όπως την έγραψε ο ίδιος στο κείμενο που αφιέρωσε στη μητέρα του -την οποία 'έχασε' το Μάιο του 2016.


News 24/7

24MEDIA NETWORK