Ο Σάκοτα φροντίζει να 'κρύβει' την ΑΕΚ κάτω από το χαλί

Κουτσουραμένη μεν, ολοκληρωμένη πλέον δε η πρώτη φάση των playoffs στη Basket League. Πρωταγωνιστές για ΑΕΚ και Περιστέρι δύο παίκτες που τους χωρίζουν 15 χρόνια διαφοράς!

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όρκο δεν παίρνεις για το τι θα ξημερώσει αύριο-μεθαύριο στη Basket League - τη θες την πολύτιμη ζωή σου. Ούτε πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες στοιχηματίζεις. Λογικά πάντως το πρωτάθλημα έστριψε στο βιράζ και οι τέσσερις ημιφιναλίστ μπήκαν στην τελική ευθεία, βλέποντας μπροστά τους Τελικούς.

Η ΑΕΚ και το Περιστέρι προστάτευσαν την έδρα τους γλιτώνοντας τους αφορισμούς σε περίπτωση αποκλεισμού και το συναπάντημα με Προμηθέα και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αντίστοιχα αναθερμαίνει το ενδιαφέρον. Που σε πρώτη φάση είχε 'εξαϋλωθεί', όσο κι αν οι μάχες αποδείχθηκαν αμφίρροπες.

Την Τετάρτη θα γίνει η αρχή των τουλάχιστον τριών αγώνων. Μέχρι τότε ας δούμε τι μεσολάβησε το Σάββατο.

ΑΕΚ* - Χολαργός (2-1)

Η ΑΕΚ παλεύει μήνες τώρα ν' αποκτήσει χημεία. Αλλιώς άρχισε τη σεζόν, αλλιώς συνέχισε κι αλλιώς θα καταλήξει. Επιλογές που δεν βγήκαν και αλλεπάλληλοι τραυματισμοί 'έφθειραν' το plan a και συνεχώς ο ένας προσπαθεί να μάθει τον άλλον. Πόσο ο Λούκα Μπάνκι να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί;

Στη σειρά με τον Χολαργό η διαδικασία αυτή κόστισε μια κάκιστη εμφάνιση, την ήττα στα βόρεια και την απώλεια λίγων παραπάνω ημερών ξεκούρασης. Μέχρι το εις βάρους 27-20 βέβαια οι 'κιτρινόμαυροι' ήταν εκτός συνέχειας, χάρη στα 5/7 τρίποτα του Χολαργού. Μια ομάδα που με το ζόρι έπιασε τα 160 σ' όλη την κανονική περίοδο. Επέστρεψαν πάντως και με το υπέρ τους 88-75 άφησε μονάχα αμυχές.

Στα ημιτελικά απέναντι στον τον πολύ πιο δεμένο Προμηθέα ο βαθμός απαιτήσεων αυξάνεται. Προλαβαίνει ο Ιταλός κόους να φτιάξει πρωταγωνιστές και να μην 'ψάχνει' τον συγκλονιστικό -στα 33 του- Ντούσαν Σάκοτα (4ος σκόρερ στην ιστορία της Ένωσης), όσο κι αν ο ίδιος αισθάνεται την υποχρέωση να σκοράρει 15 πόντους ανά αγώνα με 50% από το τρίποντο και στο σύνολο 16/25 εντός πεδιάς;

Περιστέρι* - Ήφαιστος (2-1)

Η σημαντικότητα της νίκης του Περιστερίου δεν περιορίζεται στην πρόκριση επί του Ηφαίστου και στην απόκτηση του δικαιώματος να παίξει ξανά στην Ευρώπη ύστερα από 15 χρόνια απουσίας - όπως και τότε με τον Αργύρη Πεδουλάκη στα ηνία. Μεγαλύτερη αξία είχε η ανταπόκριση των 'κιτρινομπλέ' σε μια χρονική περίοδο που δεν είναι σε θέση να παίξουν καλύτερο μπάσκετ απ' αυτό που έδειξαν στα τρία παιχνίδια της προημιτελικής σειράς.

BASKET LEAGUE / ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ - ÇÖÁÉÓÔÏÓ ËÇÌÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ - ÇÖÁÉÓÔÏÓ ËÇÌÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Εξ όσων προέκυπταν η ομάδα της Λήμνου, παρά τις απουσίες, είχε αποκτήσει το μομέντουμ. Το οποίο απέφερε το +8 (48-40) στη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Απεδείχθη μολαταύτα πως ένα σύνολο που έχει μάθει να νικάει στην κανονική περίοδο, έχει αποβάλλει το φόβο. Είτε παίρνει μόλις 27 πόντους από 5/6 ξένους του - πλην Μπέντιλ - είτε χρειάζεται να στηριχθεί σ' ένα παιδί που πριν από ένα μήνα συμπλήρωσε 18 χρόνια ζωή (Καράμπελας).

φωτογραφίες: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK