Ο Σφαιρόπουλος δεν θέλει να χαθεί η ευκαιρία

Στις δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Εφές εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς την εμπιστοσύνη στη δουλειά του και στις δυνατότητες της ομάδας του.

EUROLEAGUE BASKETBALL / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
EUROLEAGUE BASKETBALL / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπολογίζει τη δυναμική της Εφές, ξέρει ότι είναι φορμαρισμένη και επικίνδυνη. Ταυτόχρονα όμως θεωρεί πως μια τέτοια ευκαιρία πρόκρισης στο Final-4 ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να τη χάσει.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε αρχικά: " Μπαίνουμε στην φάση των πλέι οφ και σίγουρα είναι τα παιχνίδια που περιμέναμε. Ξεκινήσαμε αρχές Οκτώβρη την κανονική περίοδο και δουλέψαμε σκληρά για 6.5 μήνες και να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε πλέον μία ευκαιρία διαφυλάττοντας την έδρα μας για να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση. Όμως, αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί παίζουμε απέναντι σε μία δύσκολη και ισχυρή ομάδα. Μία ομάδα η οποία το τελευταίο δίμηνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση".

Αναλύοντας την Εφές σχολίασε πως " είναι μία ιδιαίτερα αθλητική ομάδα, η οποία παίζει μπάσκετ σε υψηλούς ρυθμούς. Έχει βρει χημεία και έχει παίκτες που ο καθένας μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Εμείς έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά γι' αυτά τα παιχνίδια. Ο τρόπος δουλειάς είναι η βάση μας. Να παίξουμε το καλό μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε. Ο τρόπος δουλειάς μας, είναι η βάση μας για να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Δεν κοιτάμε την σειρά, κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε αφοσιωθεί εδώ και καιρό σε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Αυτό που μένει είναι να προετοιμαστούμε και πνευματικά για να τα δώσουμε όλα. Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι το κλειδί γιατί η Εφές είναι εξαιρετική στο ανοικτό γήπεδο, στο τρανζίσιον και στις ενδιάμεσες καταστάσεις".

Ερωτηθείς για το ρόστερ και την ετοιμότητα του Γιανγκ υποστήριξε: " Όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι να δώσουν το 100%. Για εμένα πέρα από το κίνητρο είναι σημαντικό πως υπάρχει εμπειρία στην ομάδα. Έχουμε παίκτες που έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια. Η εμπειρία μετράει πολύ στο να παρουσιαστούμε ετοιμοπόλεμοι. Δεν θα ήθελα να μιλήσω μεμονωμένα για παίκτες γιατί στα πλέι οφ πρέπει όλη η ομάδα να παίξει καλά. Ο κάθε παίκτης είναι πολύτιμος, είτε είναι γκαρντ είτε είναι φόργουορντ είτε ψηλός".

Σε ό,τι έχει να κάνει τέλος με το αβαντάζ έδρας εξήγησε ότι " η ομάδα λειτουργεί με το πνεύμα του να κοιτάζει μόνο το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε δουλέψει γι' αυτά τα ματς σε ολόκληρη την χρονιά έτσι ώστε να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι μια διαφορετική κατηγορία αγώνων που μετρούν οι λεπτομέρειες, στις οποίες έχουμε δώσει έμφαση, έχουμε δουλέψει πάνω εκεί. Υπάρχει σίγουρα η πίεση του γηπεδούχου. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας, όταν παίξει το μπάσκετ που θέλει. Είμαστε μία ποιοτική ομάδα και μπορούμε να νικήσουμε εντός ή εκτός έδρας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK