Ο Σκότι Πίπεν τζούνιορ δεν θέλει να έχει σχέση με τον πατέρα ή τη μητέρα του

Ο πρωτότοκος γιος του Σκότι Πίπεν είναι, κατά τη δεύτερη κολεγιακή σεζόν του, ο ηγέτης του Βάντερμπιλτ. Στον τρόπο που καρφώνει θ' αντικρίσεις τον πατέρα του. Είναι αναπόφευκτο, παρόλο που θέλει να ξεφύγει από τη μοίρα του. Όπως και να μην συνδέεται με τις πράξεις της μητέρας του.

Ο Σκότι Πίπεν τζούνιορ με τη φανέλα του Βάντερμπιλτ
Ο Σκότι Πίπεν τζούνιορ με τη φανέλα του Βάντερμπιλτ TWITTER.COM/VANDYMBB

Ο Σκότι Πίπεν ο νεότερος δεν μπορεί να 'ναι κάτι άλλο από γιος του Σκότι Πίπεν. Το πρώτο παιδί εκ των τεσσάρων που απέκτησε κατά την διάρκεια της μακράς (σχεδόν 21 ετών) κοινής συζυγικής πορείας με την Λάρσα Γιούναν (νυν Πίπεν). Ακολούθησαν ο Πρέστον, ο Τζάστιν και η Σοφία. Όλα τους με διαφορά 2 έως 3 ετών. Δεν είναι, παρεμπιπτόντως, οι μοναδικοί απόγονοι του 'Ινδιάνου'. Ο Άντρον (από τον πρώτο γάμο του με την Κέρεν ΜακΚόλουμ) είναι σήμερα 32 ετών, ενώ η Σιέρα και η Τέιλορ (από διαφορετικές σχέσεις του) στα 25 και 26. Η δεύτερη είχε μια δίδυμη αδερφή που απεβίωσε λίγες ημέρες μετά τη γέννησή της.

Μεταξύ των 7 ωστόσο ο Σκότι τζούνιορ είναι αυτός που (μοιάζει να) κουβαλά το βάρος της συνέχειας ενός ονόματος που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στο αμερικανικό μπάσκετ. Γιατί μπορεί ο Πίπεν να κυκλοφορούσε ως 'τσιράκι' του Μάικλ Τζόρνταν, τα χρόνια της δυναστείας του, ποτέ όμως οι Μπουλς δεν θα 'ταν οι ίδιοι χωρίς αυτόν. Ήταν αυτός που είχε στείλει τον Καρλ Μαλόουν για αλλαγή ονόματος.

Ξεκάθαρα ο γιος του θα προτιμούσε να ξεφύγει από τη παχιά σκιά του. Δεν πρόκειται πάντως για την πιο εφικτή αποστολή. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Ιδίως όταν τον βλέπεις, ως κολεγιόπαιδο κατά τη δεύτερη χρονιά του στο Βάντερμπιλτ (που προπονεί ο Τζέρι Στακχάουζ) να καλπάζει στο ανοικτό γήπεδο και να καρφώνει την μπάλα με τα δύο χέρια, σαν έναν πιστό φωτοαντίγραφο του πατέρα του.

Μέχρι και το περίφημο 'τόμαχοκ' έχει δοκιμάσει με την ίδια επιτυχία.

Τουλάχιστον οι δυο τους δεν αγωνίζονται στην ίδια θέση. Ο γιος του Πίπεν είναι ένας γεροδεμένος πόιντ γκαρντ που στους ειδικούς θυμίζει τον (κάτοχο δαχτυλιδιού) Φρεντ ΒανΒλιτ των Τορόντο Ράπτορς. Ή, σε δεύτερο επίπεδο, τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που αποδεσμεύτηκε από τους Τζαζ και θα συνεχίσει -μάλλον- στη Ρωσία). Ο μικρός κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Τα κάνει δε καλά. Χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρος τους, κουμαντάρει άριστα το κορμί του, έχει εξαιρετικό έλεγχο της μπάλας, παίζει πιεστική άμυνα και οργανώνει καλά τις επιθέσεις της ομάδας του.

Στο 'nbadraftroom' είχαν επισημάνει πως "εάν ήταν δύο ίντσες ψηλότερος (γύρω στους 7 πόντους δηλαδή), θα είχε σίγουρη θέση στον πρώτο γύρο του draft". Με όσα βέβαια έχει πετύχει στα πρώτα 6 ματς της νέας σεζόν, όχι συγκυριακά, η περίπτωσή του είναι αδύνατον ν' αμεληθεί από τους τζένεραλ μάνατζερς. Δεν είναι μονάχα οι 23.3 πόντοι του ανά 31.8 λεπτά συμμετοχές. Σουτάρει με σχεδόν 44% από το τρίποντο, μοιράζει περισσότερες από 4 ασίστ και κλέβει σχεδόν 2 μπάλες σε κάθε ματς, συνδυαστικά με τα 2.3 ριμπάουντ που μαζεύει. Τα 3.7 λάθη του προέρχονται κυρίως από την προσπάθειά του για το εξεζητημένο, αλλά τούτο είναι κυρίως δείγμα απειρίας και διαχείρισης της στιγμής.

Το βέβαιο είναι ο Σκότι είναι τρομερά αφοσιωμένος σ' αυτό που θέλει να πετύχει και παρόλο που έχει έναν άσβηστο προβολέα πάνω του φροντίζει να κρατά εαυτόν έξω από την οικογενειακή αναταραχή που έχει προκληθεί (αν όχι από καιρό) τον τελευταίο μήνα (σίγουρα). Οι γονείς του, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που κατέβαλαν δίνοντας χρόνο στη σχέση τους, βρίσκονταν ήδη σε καθεστώς έκδοσης διαζυγίου, μολαταύτα η κυκλοφορία στο διαδίκτυο φωτογραφιών της 46χρονης μητέρας του με τον 24χρονο γκαρντ των Τίμπεργουλβς Μαλίκ Μπίσλι, σε κοινή έξοδό τους σε εμπορικό κέντρο του Μαϊάμι, τροφοδότησε τις σκανδαλοθηρικές στήλες με 'νωπό προϊόν'. Αφενός εξαιτίας της διαφοράς ηλικίας των δύο (που στην τελική ουδένα αφορά) αφετέρου διότι ο Μπίσλι διάγει κοινό βίο με την Μοντάνα Γιάο, μοντέλο στο επάγγελμα και άλλοτε Miss Teen στις ΗΠΑ, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί, 2 ετών πλέον.

Αφήστε που τις τελευταίες ημέρες επιχείρησαν, λόγω ενός like σε φωτογραφία, να της 'φορτώσουν' σχέση με τον 16χρονο Μπρόνι Τζέιμς! Μια φήμη που δικαιολογημένα μετέτρεψε τον Λεμπρόν σε ηφαίστειο, ειδοποιώντας όσους διασπείρουν τέτοιες κακόβουλες πληροφορίες ότι θα τον βρουν μπροστά τους. Και ξέρετε ποια είναι η κατάληξη όταν τολμάς να τα βάλεις με τον (εκάστοτε) βασιλιά, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές του.

Η Λάρσα Πίπεν ένιωσε εξίσου άβολα και αντέδρασε με ύβρεις. Όπως αντίστοιχα θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της στη σχέση με τον Μπίσλι, με τον οποίο πέρασε μαζί τα γενέθλιά του, υποστηρίζοντας πως όταν άρχισαν να συναντιούνται αυτός είχε ήδη χωρίσει από την Γιάο. Το γεγονός πως η τελευταία το διέψευσε μετά βδελυγμίας έριξε μερικές ακόμη σταγόνες λαδιού στη φωτιά που άναψε στις αρχές του μηνός, τη στιγμή που φέρεται να έχει στραφεί δικαστικά ζητώντας διαζύγιο.

Πάλι καλά που ο Σκότι Πίπεν τζούνιορ αφήνει τον εαυτό του έξω απ' όλα αυτά και δεν παρασύρεται από μια δίνη αδιάκοπων 'κίτρινων' δημοσιευμάτων. Εύστοχα, άλλωστε, έγραψε πως είναι "επικεντρωμένος στον εαυτό μου και στους στόχους μου". Χωρίς δε ν' απολογηθεί για οποιονδήποτε τρίτο ξεκαθάρισε πως "δεν είμαι υπεύθυνος για τις ενέργειες κανενός"!


News 24/7

24MEDIA NETWORK