Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Ο Σον Κιλπάτρικ οφείλει (όντως) να μην κοιτάξει πίσω

Αφήνοντας πίσω τα πρώτα δύο παιχνίδια με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και το διφορούμενο tweet, ο Σον Κιλπάτρικ αναζητά την απόδοση που άφησε στην κανονική περίοδο λειτουργώντας σαν 'αποσυμπιεστής' του Νικ Καλάθη.

Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Ο Σον Κιλπάτρικ οφείλει (όντως) να μην κοιτάξει πίσω
EUROKINISSI

Ίσως σου φανεί παράξενο, αλλά η εικόνα του Νικ Καλάθη δεν είναι το πιο μελανό σημείο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα πρώτα δύο παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όντως τα 6/30 εντός πεδιάς σουτ και οι 11 ασίστ για 6 λάθη δεν συνάδουν με την επιδραστική απόδοσή του στο τελευταίο τρίτο της κανονικής περιόδου. Ταυτόχρονα όμως, και σύμφωνα με τα διαφωτιστικά στοιχεία της Newstats.eu, η ελληνική ομάδα παραμένει πιο αποτελεσματική ενόσω ο ομογενής πόιντ γκαρντ αγωνίζεται. Αμυντικά κατά βάση, παίρνοντας καλό βαθμό.

Το γεγονός πως σε αναγωγή 100 κατοχών οι 'πράσινοι' δέχονται 94.83 πόντους στο διάστημα που παίζει ο Καλάθης και 107.5 πόντους (!) στις χρονικές περιόδους που είναι εκτός διατηρεί την ενισχυμένη διαδραστικότητα του με το υπόλοιπο σύνολο, αλλά και το παιχνίδι των 'μερένγκες'.

Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Ο Σον Κιλπάτρικ οφείλει (όντως) να μην κοιτάξει πίσω

δείτε εδώ την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος

Αλλού θα εντοπίσεις το οξύ πρόβλημα του 'τριφυλλιού'. Σ' αυτά που δεν παίρνει ως τώρα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από τον Σον Κιλπάτρικ.

Η συμβολή του Αμερικάνου γκαρντ ήταν αδιαμφισβήτητα κομβική στην ακάθεκτη αντεπίθεση των Πρωταθλητών μετά τα πρώτα 20 παιχνίδια της ρέγκιουλαρ σίζον και τη ολοκληρωτική μετάβαση από την περίοδο του έντονου προβληματισμού για μια ομάδα που δεινοπαθούσε στην περίοδο του άκρατου ενθουσιασμού με στόχο την πρόκριση στο Final Four.

Ωστόσο ο Νεοϋορκέζος έφθινε ξαφνικά. Ενδεχομένως η έλλειψη πρότερων εμπειριών από παιχνίδια μείζονος σημασίας να προκάλεσε ρήγματα στην απόδοσή του. Αναζητώντας το παρελθόν του, θα δεις πως οι μοναδικές παραστάσεις του από αδυσώπητες μάχες είναι ως κολεγιόπαιδο με το Σινσινάτι, παρά τα 157 παιχνίδια στο ΝΒΑ με Τίμπεργουλβς, Νάγκετς, Νετς, Μπακς, Κλίπερς και Μπουλς. Θα μας επιτρέψετε, εδώ, να μην λάβουμε υπ' όψιν στο μέτρημα τους σχεδόν ανούσιους νοκ άουτ αγώνες στη G-League.

Επί της ουσίας ο Κιλπάτρικ βιώνει για παρθενική φορά μια τέτοια, απαιτητική, περίσταση. Οι 10 πόντοι του στο δεύτερο παιχνίδι της Μαδρίτης με 4/6 προσπάθειες και οι συνολικά 15 στις δυο μάχες, δεν αποκρύπτουν μια σκληρή για τον ίδιο πραγματικότητα. Σε κανένα από τα δύο ματς ο Κιλπάτρικ δεν σκόραρε μετά το 24'59''.

Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Ο Σον Κιλπάτρικ οφείλει (όντως) να μην κοιτάξει πίσω

δείτε εδώ την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος

Όντας επίσης κομμάτι της χειρότερης 5άδας των 'πρασίνων' (με Καλάθη, Παπαπέτρου, Τόμας, Παπαγιάννη), ενώ συνθέτει αθροιστικά τα χειρότερα δίδυμα (είτε με Τόμας είτε Καλάθη είτε με Παπαπέτρου).

Με τον Κιλπάτρικ παρόντα (πάντα σε 100 κατοχές) ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεπερνάει μετά βίας τους 60 πόντους (61.11) και δέχεται 101.92. Μια διαφορά δηλαδή της τάξεως των 40 πόντων. Την ίδια στιγμή που όσο λείπει αυτή πέφτει κάτω από τον έναν πόντο! Αντίστοιχα αρνητικό είναι το κλάσμα ασίστ/λαθών. Δώρο για έναν αντίπαλο του βεληνεκούς της Ρεάλ Μαδρίτης που 'ταΐζεται' στο τρανζίσιον.

Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Ο Σον Κιλπάτρικ οφείλει (όντως) να μην κοιτάξει πίσω

δείτε εδώ την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος

Τη Δευτέρα ο Αμερικάνος μιμήθηκε την Πυθία στο twitter, γράφοντας για "τη στιγμή που έρχεται" και "όταν αυτή έρθει δεν θα κοιτάξω πίσω. Η αλήθεια δεν μπορεί να ελέγχεται για πάντα".

Με μια πρώτη ανάγνωση ο χρησμός του μοιάζει διφορούμενος. Αν αφορούσε όντως την απόδοσή του, ομολόγησε το ζητούμενο και δεσμεύτηκε να βγει από το σκοτάδι.

Ο Ρικ Πιτίνο τον έχει ανάγκη για να μην ψάχνει εναγωνίως για το κατάλληλο σχήμα, 'αφορίζοντας' αναγκαστικά το δόγμα του. Η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι σταθερά προσαρμοσμένη στον Καλάθη και ο Κιλπάτρικ καλείται να γίνει ο δεύτερος πυλώνας σκοραρίσματος, δίπλα στον Κιθ Λάνγκφορντ και ένας αμυντικός παράγοντας. Που δεν ήταν μέχρι στιγμής.

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK