Ο Τάσος Μαγουλάς αναλύει τη Ρωσία

Η Ρωσία μπορεί να έχει στις τάξεις της παίκτες όπως ο Αντρέι Κιριλένκο αλλά έχει και αρκετά αδύνατα σημεία. Ο Τάσος Μαγουλάς σας προσφέρει μία ανάλυση της προσεχούς αντιπάλου της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας.

Ο Τάσος Μαγουλάς αναλύει τη Ρωσία
Στις περισσότερες από τις αναλύσεις για την εθνική μας ομάδα διαβάζει κανείς για τα σωματικά προσόντα των παικτών μας. Τις χερούκλες του Διαμαντίδη, το κορμί του Παπαλουκά, το άλμα του Φώτση. Οι Ρώσοι είναι όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί μαζί συν τέλεια γνώση του μπάσκετ. Η νέα ομάδα που παρουσιάζει ο Σεργκέι Μπάμπκοφ μοιάζει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την δική μας διότι δεν στηρίζεται μόνο σε άλτες, δρομείς και αμυντικούς ογκόλιθους. Οι αντίπαλοί μας θα πηδούν, θα τρέχουν, θα καρφώνουν αλλά όταν χρειαστεί θα παίζουν και καλό μπάσκετ.

Ο Μπάμπκοφ πολλές φορές βασανίζει τους αντιπάλους παρατάσσοντας τέσσερις παίκτες με μέσο όρο ύψους 2,07. Τέσσερις παίκτες κι έναν Χόλντεν. Εκτός από τον Αμερικανό πλέι μέικερ της ΑΕΚ και της ΤΣΣΚΑ, στο παρκέ αγωνίζονται την ίδια στιγμή ο Μόνια(2,04), ο Κιριλένκο(2,08) και ο Κριάπα(2,06). Προσθέστε και τον εκάστοτε σέντερ είτε ο Μοργκούνοφ για την καλή του άμυνα είτε ο γνωστός μας Ζεβροσένκο για κάποιους πόντους στην ρακέτα κι έχετε το τείχος της Μόσχας.

Ο Χόλντεν τρέχει πότε εντός και πότε εκτός ελέγχου και γνωρίζει πως έχει τέσσερις παρτενέρ ικανούς να πηδήσουν στο ..ταβάνι να πιάσουν τις πάσες του. Ο Αμερικανός έχει την μπάλα στα χέρια του αλλά το παιχνίδι το κάνει ο Κιριλένκο. Είναι πρώτος στην άμυνα, διεκδικεί κάθε ριμπάουντ, απλώνει τα τεράστια χέρια του για να δυσκολέψει τις πάσες και τρέχει πρώτος στον αιφνιδιασμό. Μοιράζει τάπες, κόβει εισιτήρια καθαρίζει και μοιάζει πάντα να κοντρολάρει τα συναισθήματά του.

Το κακό για τους Ρώσους είναι η έλλειψη ψυχολογίας. Όχι ακριβώς κρύο αίμα. Κινούνται με γνώμονα το ταλέντο τους και σπάνια παίζουν για το αποτέλεσμα. Δεν θα κόψουν ρυθμό ποτέ, ούτε και θα σταματήσουν να προσπαθούν να σημειώνουν πόντους. Δυσκολεύονται κάθε φορά που θα πάνε σε αργούς ρυθμούς για πολύ ώρα. Είναι δεδομένο ότι δεν θα έχουν διαιτητική εύνοια κι έχουν μάθει να ζουν και χωρίς αυτήν. Ο πάγκος τους αποτελεί τον καταλύτη. Ο Πασούτιν και ο Σαμοϊλένκο όταν παίζουν μαζί δίνουν περισσότερη σοβαρότητα αλλά στερούν το αθλητικό στοιχείο.

Το μεγάλο ερωτηματικό έρχεται από τον προπονητή. Τον Σεργκέι Μπάμπκοφ τον προλάβαμε ως παίκτη αλλά δεν υπάρχουν διαπιστευτήρια για την προπονητική του θητεία. Λογικά άβγαλτος σε κρίσιμους αγώνες, αν ο αγώνας πάει στον πόντο η Ελλάδα διατηρεί ένα ελάχιστο προβάδισμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK