Ο Τομάς Ερτέλ καλείται να αποφασίσει αν θέλει 3.6 εκατομμύρια ή να παίζει

Η Μπαρτσελόνα έθεσε τον Τομάς Ερτέλ εκτός ομάδας, δεν ενδιαφέρεται να τον στείλει στη δεύτερη ομάδα και του ξεκαθάρισε πως αν πάει σε ομάδα της ACB δεν θα πάρει ευρώ από όσα έχουν δεσμευθεί να του δώσουν οι 'μπλαουγκράνα'.

Ο Τομάς Ερτέλ θα πρέπει να αφήσει όλα τα λεφτά που 'χει υπογράψει με την Μπαρτσελόνα, αν θέλει να πάει στη Ρεάλ.
Ο Τομάς Ερτέλ θα πρέπει να αφήσει όλα τα λεφτά που 'χει υπογράψει με την Μπαρτσελόνα, αν θέλει να πάει στη Ρεάλ. EUROKINISSI

Αν δεν έχεις πληροφορηθεί, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν υπολογίζει τον Τομάς Ερτέλ και εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα ο παίκτης είναι στην αγορά. Ο Γάλλος έγινε και ο πρωταγωνιστής της πρώτης μεγάλης κρίσης που αντιμετώπισε ο 'Σάρας' ως head coach μεγάλου οργανισμού, όπως είναι η Μπαρτσελόνα. Και απέτυχε να τη διαχειριστεί.

Όταν αποφάσισε να τον αφήσει στην Κωνσταντινούπολη, μετά το ματς με την Αναντολού Έφες λειτούργησε με γνώμονα ότι υπερασπιζόταν τον σύλλογο απέναντι στην κοροϊδία του Ερτέλ -που είχε ζητήσει να πάει στην Τουρκία για να 'τελειώσει' τη μεταγραφή του με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ συζητούσε πώς θα τελειώσει την μετακίνηση του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εν τούτοις η προτεραιότητα ήταν άλλη.

Βλέπεις, η 'Μπάρσα' έχει απόλυτη ανάγκη έναν γκαρντ (ειρήσθω εν παρόδω, έχει ανάγκη και έναν ψηλό), αλλά δεν έχει χρήματα να προχωρήσει στην όποια ενίσχυση του ρόστερ. Προ των εκλογών του οργανισμού (τον Φλεβάρη), το μήνυμα που εστάλη ήταν ξεκάθαρο: η όποια μεταγραφή θα γίνει με τα λεφτά που θα εξοικονομηθούν από τον Γάλλο, καθώς άλλα δεν υπάρχουν. Και μπροστά σε αυτό το δεδομένο, θα ήταν προτιμότερη μια πιο ψύχραιμη αντίδραση από το 'δεν μπαίνεις στην πτήση'.

Το τελευταίο 'επεισόδιο' αυτής της ιστορίας, θέλει την Μπαρτσελόνα να έχει ξεκαθαρίσει στον παίκτη και τον εκπρόσωπο που -που τα ήθελε όλα δικά του, δηλαδή να πάει ο Βέστερμαν στην Μπαρτσελόνα και ο Ερτέλ στη Ρεάλ και φέρεται να αθέτησε δυο διαφορετικές συμφωνίες που είχε κάνει με τους 'μπλαουγκράνα'- πως σε περίπτωση που ο Ερτέλ υπογράψει οπουδήποτε εκτός της ACB, θα πάρει αυτά που συμφωνήθηκαν στο τελευταίο deal. Δηλαδή, ένα μέρος του διετούς συμβολαίου που έχει (οι πληροφορίες το θέλουν να φτάνει στα 1.2 εκατομμύρια ευρώ). Διαφορετικά, θα μείνει εκτός γηπέδων έως τη λήξη της συνεργασίας (στις 5/7 του 2019 υπέγραψε επέκταση έως το καλοκαίρι του 2022).

Εάν επιλέξει να υπογράψει σε όποια ομάδα της ACB, δεν θα πάρει ένα ευρώ ως αποζημίωση. Κάτι που αναμένεται να αμφισβητήσει στα δικαστήρια ο εκπρόσωπος του -και κατά πάσα πιθανότητα θα δικαιωθεί αφού μέσα στο συμβόλαιο δεν υπήρχε εξ αρχής σχετικός όρος. Οι Καταλανοί δεν δέχονται ούτε ως σκέψη να παίξει ο Ερτέλ στη Ρεάλ, ενώ τον πληρώνουν εκείνοι -κάτι που επιχείρησε να επιτύχει ο ατζέντης του.

Δεν θα ακολουθηθεί το παράδειγμα του Ταϊρίς Ράις

Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Βαρκελώνη θέλουν την 'Μπάρσα' να μελετούν αυτές τις μέρες όλα όσα υπάρχουν στο συμβόλαιο του Ερτέλ, για να διαπιστώσουν αν στοιχειοθετείται παράβαση των συμφωνηθέντων από τον παίκτη, που δεδομένα είπε ψέματα στον οργανισμό -όταν ζήτησε να είναι στην πτήση για την Κωνσταντινούπολη, ταξίδι που τελικά, έκανε για προσωπικούς λόγους. Φήμες τον ήθελαν να 'χει υπογράψει προσύμφωνο με τους Blancos, το οποίο ακόμα και αν υπάρχει, δύσκολα θα μπορέσει να βρει η Μπαρτσελόνα (καθώς ποιος θα το δώσει; Ο ατζέντης του Ερτέλ ή η Ρεάλ;).

Το βέβαιο είναι πως ο Ερτέλ έχει τεθεί εκτός Μπαρτσελόνα -δεν είναι πια μέλος της ομάδας.

Σε αυτά που εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν ήταν να τον κάνουν 'Ταϊρίς Ράις', δηλαδή να τον αγκυροβολήσουν στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, εμπειρία που είχε ζήσει ο Αμερικανός τη σεζόν 2017-18, χωρίς να χάσει ευρώ από τις απολαβές του μολονότι δεν έπαιζε. Αυτό το ενδεχόμενο απορρίφθηκε -στην παρούσα φάση. Εξετάζεται ένα άλλο: στη χειρότερη των περιπτώσεων ο Ερτέλ θα προπονείται μόνος. Είναι 31 (πάει στα 32), πράγμα που σημαίνει ότι έως τη λήξη του συμβολαίου που τον θέλει με τους 'μπλαουγκράνα' θα 'χει ενάμιση χρόνο εκτός δράσης. Συν τον ένα χρόνο που έμεινε εκτός με τραυματισμό, αντιλαμβάνεσαι πως ουσιαστικά θα ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Η Ρεάλ πάει για Αμερικανό γκαρντ

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να χρειάζεται παίκτη για να καλύψει το κενό του Φακούντο Καμπάτσο που ζει το αμερικανικό όνειρο (στους Νάγκετς). Και με την απόφαση της να προσλάβει τον Άλεξ Τάιους για να παίξει αντί του Άντονι Ράντολφ (έπαθε ρήξη αχίλλειου και χάνει τη σεζόν), δείχνει πως θα κινηθεί στην αγορά των Αμερικανών για να πάρει γκαρντ. Δεν θέλω να ξεχνάς πως ο Τάις έχει διαβατήριο από το Ισραήλ. Bέβαια, άλλο το 'δείχνει' και άλλο τι πραγματικά πάει να κάνει. Αν ο Ερτέλ αφήσει τα 3.6 εκατομμύρια δολάρια (κοντά στα 3.000.000 ευρώ) που έχει λαμβάνειν από την Μπαρτσελόνα (φέτος και του χρόνου), μπορεί να γίνει παίκτης των 'μερένγκες' -οι οποίοι ωστόσο, υπολόγιζαν στην αποζημίωση που θα του έδινε η 'Μπάρσα' και με αυτήν αρκούσε να του δώσουν άλλα 500.000 ευρώ. Τώρα τα νούμερα προφανώς και αλλάζουν.

Σημείωσε επίσης, πως ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Μπαρτσελόνα 'έσπασε' το αήττητο της Ρεάλ (82-87), στο τετ α τετ που είχαν για την 16η αγωνιστική της ACB. Oι Μαδριλένοι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας, με δυο ήττες λιγότερες από τους 'άλλους'.

Αυτοί που έχουν μείνει να μελετούν την αγορά των ψηλών είναι οι 'μπλαουγκράνα' και ο Ολυμπιακός. Τα καλύτερα ονόματα εξ όσων είναι διαθέσιμοι είναι αυτά των Ταρίκ Μπλακ και Κουίνσι Έισι. Ο πρώτος φέρεται να μιλάει με τους 'ερυθρόλευκους' αλλά και ότι περιμένει κάτι. Ο δεύτερος συζητάει με την Κίνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK