Ο Τσάντλερ Πάρσονς ήταν στο λάθος σημείο την εντελώς λάθος στιγμή

Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο τριών αυτοκινήτων και ο Τσάντλερ Πάρσονς κινδυνεύει να μην παίξει ποτέ άλλοτε μπάσκετ.

Ο Τσάντλερ Πάρσονς είναι πιθανό να μην ξαναπαίξει μπάσκετ
Ο Τσάντλερ Πάρσονς είναι πιθανό να μην ξαναπαίξει μπάσκετ AP PHOTO/BRANDON DILL

Τετάρτη απόγευμα στην Ατλάντα. Ο Τσάντλερ Πάρσονς επιστρέφει αμέριμνος από την προπόνηση, οδηγώντας το αυτοκίνητό του. Άλλη μία ημέρα στη δουλειά οδεύει προς το τέλος της. Η διαδρομή που ακολουθεί δεν διαφέρει από τη σύνηθη του γυρισμού στο σπίτι. Την έχει επαναλάβει πολλές φορές απ' όταν εγκαταστάθηκε μόνιμα στην πόλη. Γνωρίζει πού να προσέξει. Επιχειρώντας να διασχίσει μια πολυσύχναστη διασταύρωση στη γειτονιά Μπρουκχάβεν δεν προλαβαίνει ν' αντιδράσει στην απότομη στροφή ενός άλλου αυτοκινήτου. Η σύγκρουση τριών, εν τέλει, οχημάτων είναι αναπάντεχη και ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Χοκς καταλήγει σε κλινική. Διάσειση και χτύπημα στον αυχένα είναι η αρχική ενημέρωση.

Δευτέρα πρωί. Το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του Πάρσονς, προκειμένου να κινήσει όλες τις αρμόζουσες διαδικασίες, ενημερώνει ηλεκτρονικά τον Τύπο για τις λεπτομέρειες. Ο οδηγός-θύτης βρισκόταν -όπως έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις- υπό την επήρεια μέθης, εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε μάλιστα μπουκάλι με αλκοόλ, και του απαγγέλθηκαν οι σχετικές κατηγορίες. Ο έμπειρος αθλητής έχει υποστεί σοβαρές και μόνιμες βλάβες που -κατά μεγάλη πιθανότητα- θα του στερήσουν το υπόλοιπο της καριέρας του στο μπάσκετ. Κατά τη σύγκρουση το θύμα υπέστη τραυματική εγκεφαλική βλάβη, τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη και ένα κάταγμα στον ώμο.

"Αυτή τη στιγμή εργάζεται με την ομάδα των γιατρών προκειμένου ν' ανακτήσει την υγεία του και σε αυτή τη φάση η ικανότητά του να επιστρέψει στη δράση είναι απροσδιόριστη. Στόχος μας είναι να τον βοηθήσουμε ν' αναρρώσει πλήρως", ανέφερε η ανακοίνωση των νομικών, ενημερώνοντας ότι ο οδηγός "που προκάλεσε το απόλυτο χάος στο δρόμο ρισκάροντας ασκόπως τις ζωές αναρίθμητων οδηγών" έχει ομολογήσει την πράξη του και στέκεται πλέον απέναντι στον νόμο. Την ίδια ώρα ο Πάρσονς είναι αναγκασμένος να διαβεί "μια δύσκολη περίοδο αποδεχόμενος τις συνέπειες της αδικαιολόγητης συμπεριφοράς του εναγομένου".

Συνέπειες που εκτιμάται πως θα είναι πολύ πιο σφοδρές απ' όσο η δύναμη με την οποία συγκρούστηκαν τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Διότι ο 31χρονος βετεράνος δεν θα είναι στη σωματική κατάσταση εκείνη που θα του επιτρέπεται να παίξει ξανά μπάσκετ, λίγους μήνες πριν λήξει το 'καταραμένο' συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Μέμφις Γκρίζλις τον Ιούλιο του 2016 έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πάρσονς προερχόταν τότε από τη συμπλήρωση μιας παραγωγικής 5ετίας στο ΝΒΑ (14.3 πόντοι με 38% στο τρίποντο, 5.1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 340 παιχνίδια) σε Ρόκετς και Μάβερικς. Η δέσμευσή του με τις 'αρκούδες' του Μέμφις συνέπεσε με διαδοχικούς τραυματισμούς στο αριστερό γόνατο. Τον Οκτώβριο του 2017 πέτυχε 9 (στα 11) τρίποντα στο 103-89 επί των Ρόκετς, αλλά ποτέ δεν ήταν ο ίδιος. Φρέσκιοι πόνοι στα γόνατα και απουσία από διαδοχικά παιχνίδια τον έφεραν υπό αμφισβήτηση, εξαιτίας κυρίως των χρημάτων που λάμβανε, με συνέπεια στις 6 Ιουλίου να συμπεριληφθεί στην ανταλλαγή που τον έφερε στους Χοκς έναντι των Σόλομον Χιλ και Μάιλς Πλάμλι. Όχι πάντως πως οι Χοκς τον υπολόγιζαν.

"Δεν μ' αρέσει καθόλου όλο αυτό. Προφανώς θέλω να παίζω και να βοηθάω. Είμαι υγιής και διάγω χρονιά συμβολαίου, οπότε θέλω να δείξω στην ομάδα ότι είμαι καλά, μπορώ να παίξω και να συνεισφέρω. Την ίδια στιγμή βέβαια καταλαβαίνω το στόχο εδώ και τη διαδικασία ανάπτυξης. Παραμένω πάντως έτοιμος. Παραμένω αρχηγός και χρήσιμος στ' αποδυτήρια, έτοιμος να παίξω όποτε μου ζητηθεί", έλεγε με παράπονο ο Πάρσονς τον περασμένο Δεκέμβριο στο HoopsHype, ελπίζοντας σε μια νέα ευκαιρία μετά το τέλος της σεζόν.

"Κάθε ένας με νου θα είχε στη θέση πάρει αυτό το συμβόλαιο. Είναι αστείο. Όσοι μισούν ό,τι συνέβη, αν ήταν στη θέση μου ή ο γιος τους ήταν στη θέση, θα έλεγαν να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα", κατέληγε τότε. Ούτ' ένα μήνα αργότερα ο έμπειρος σουτέρ βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, χωρίς να μπορεί να σκεφτεί το μπάσκετ "που είναι όλη η ζωή μου". Χωρίς να μπορεί να σκεφτεί πώς θα είναι η επόμενη ημέρα αυτής, έξω από το λευκό δωμάτιο. Έξω από το παρκέ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK