Ο τσάρος Παπαλουκάς

Ο τσάρος Παπαλουκάς
Το 1987, χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν πιτσιρικάς, 10 χρονών. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και στο μεσοδιάστημα το πιτσιρίκι έγινε επαγγελματίας παίκτης.
Από τον Εθνικό Ελληνορώσων, στους Αμπελόκηπους, μετά στη Δάφνη, στον Πανιώνιο και στον Ολυμπιακό πριν ξενιτευεί στη Ρωσία για να φορέσει τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ.

Παρά τις διακρίσεις και τους τίτλους, του είχε μείνει ένα μεγάλο απωθημένο. Οι χαμένες βολές του στο μπαράζ με τους Γερμανούς στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας το 2001 τον κυνηγούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια σαν Ερινύες. Ζητούσε την ευκαιρία για τη ρεβάνς και τελικά έμελλε να μας την προσφέρει στο πιο κρίσιμο ματς.

Κόντρα στα φιλαράκια του στην ΤΣΣΚΑ ο ...τσάρος Θοδωρής ήξερε τι πρέπε να κάνει. Τόσο ρώσικο αέρα έχει αναπνεύσει ο άνθρωπος. Εβγαλε λοιπόν τη στολή του τσάρου και φόρεσε αυτή του τσολιά που οδήγησε την Εθνική ομάδα σε μία νίκη την οποία ζητούσε τόσο πολύ όσο ζητάει ο διψασμένος το νερό στην έρημο. 23 πόντους έβαλε ο αθεόφοβος και πήρε μία και καλή το αίμα του πίσω.

Φανταστείτε καζούρα που θα κάνει στους συμπαίκτες του στην ΤΣΣΚΑ όταν γυρίσει στη Μόσχα. Από την πλευρά μας του ευχόμαστε, όταν θα πάρει το δρόμο του γυρισμού, να έχει χρυσό περασμένο στο στήθος.


News 24/7

24MEDIA NETWORK