Ο Τζέιμς Χάρντεν 'καθάρισε' τους Μπακς με δυο άμυνες -παράλογο;

Οι Μπακς είχαν τη δυνατότητα να κάνουν δική τους την πρώτη θέση της Ανατολής. Αρκούσε να νικήσουν τους Ρόκετς, που τα έκαναν όλα λάθος, ώσπου αποφάσισαν να παίξουν έστω άμυνα. Και έκαναν το Μιλγουόκι στατιστικό παράδοξο.

O Tζέιμς Χάρντεν είχε τέσσερα φάουλ από το 15'. Παρ' όλα αυτά, έπαιξε και ρόλο στη νίκη των Ρόκετς επί των Μπακς (120-116), με τις άμυνες του. Τον ρώτησαν αν ήταν η απάντηση του σε όσους 'καταγγέλλουν' πως δεν ασχολείται με τα μετόπισθεν. Απάντησε 'δεν με νοιάζει τι λένε'.
O Tζέιμς Χάρντεν είχε τέσσερα φάουλ από το 15'. Παρ' όλα αυτά, έπαιξε και ρόλο στη νίκη των Ρόκετς επί των Μπακς (120-116), με τις άμυνες του. Τον ρώτησαν αν ήταν η απάντηση του σε όσους 'καταγγέλλουν' πως δεν ασχολείται με τα μετόπισθεν. Απάντησε 'δεν με νοιάζει τι λένε'. MIKE EHRMANN/POOL PHOTO VIA AP

Το βράδυ που πάτησαν στο ίδιο παρκέ τρεις υποψήφιοι, για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της φετινής σεζόν (Γιάννης Αντετοκούνμπο, Τζέιμς Χάρντεν και Ράσελ Ουέστμπρουκ), οι Μπακς είχαν τη δυνατότητα να τελειώνουν με την πρώτη θέση της Ανατολής. Το μόνο που χρειάζονταν, ήταν να νικήσουν τους Ρόκετς.

Το Μιλγουόκι κατάφερε το -μέχρι τα ξημερώματα- ακατόρθωτο: μολονότι σκόραρε πάνω από 110 πόντους (116), πήρε τουλάχιστον 25 ριμπάουντ (29), και κράτησε τους αντιπάλους κάτω του 40% στα σουτ (39.6%), έχασε (116-120). Είναι η πρώτη φορά, σε 178 περιπτώσεις, που ομάδα 'πιάνει' όλα αυτά τα δεδομένα και δεν νικά, όπως ενημέρωσε το ESPN  Έδωσε και το στοιχείο που έκανε την ειδοποιό διαφορά.

Να πούμε ποια ΔΕΝ ήταν τα στοιχεία

✍ Δεν ήταν τα 'φρου φρου', κάτι που θα σκεφτείς αν δεις πως οι Ρόκετς είχαν 27/31 βολές και οι Μπακς 17/23.

✍ Δεν ήταν ο Χάρντεν, ο οποίος βρέθηκε φορτωμένος με 4 φάουλ, στη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου του ματς (είχε 12π., με 3/10 σουτ). Ο τρόπος δε, που βρήκαν οι Μπακς για να τον περιορίσουν, ήταν να τον χτυπούν στο χέρι. Θα έλεγες δηλαδή, πως ο τρόπος ήταν τα φάουλ. Δεν συμφώνησαν οι διαιτητές -που έβλεπαν τον θύτη στο 'μούσι'.

✍ Δεν ήταν τα τρίποντα. Οι 'μάνες' των σουτ από την περιφέρεια, επιχείρησαν 61 σουτ (ισοφάρισαν το σχετικό ρεκόρ της ιστορίας του ΝΒΑ -σε αγώνες που λήγουν στην κανονική διάρκεια). Έβαλαν τα 21. Την ίδια ώρα, οι Μπακς είχαν 17/23.

Τι ΗΤΑΝ;

✍  Ήταν τα 9 λάθη των 'Ρουκετών', σε σύγκριση με τα 22 του Μιλγουόκι, τα 15 κλεψίματα (οι Μπακς είχαν 6) και ο αριθμός των βολών και των εύστοχων τρίποντων ήταν που έδωσαν στο Χιούστον άλλη μια γραμμή στην ιστορία του ΝΒΑ -της ομάδας που νίκησε ενώ ο αντίπαλος είχε +110 πόντους, +25 ριμπάουντ (65 vs 36) και άμυνα που επέτρεψε -40% στα σουτ.

✍ Ήταν η άμυνα των Ρόκετς (σοκαρίστηκες;), συνολικά -οι Μπακς έμειναν στους 25 πόντους στη δεύτερη περίοδο και στους 26 στην τέταρτη- και δη στο φινάλε. Για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η έκπληξη, θα σου πω ότι ο Χάρντεν μετείχε σε δυο άμυνες-κλειδιά για την εξέλιξη.

✍ Ήταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος το πήρε πάνω του το τελείωμα (μετά το 112-104, ενώ έμεναν 3 λεπτά για τη λήξη). Προφανώς και είχε παρέα, αλλιώς θα ήταν φύσει αδύνατο να περάσει σε δεύτερη μοίρα τη φανταστική βραδιά των Αντετοκούνμπο και Mίντλετον.

Σημείωση: ο Greek Freak έγινε ο μόνος παίκτης, μετά τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με 15 παιχνίδια των τουλάχιστον 30 πόντων (36), 15 ριμπάουντ (18) και 8 ασίστ (5). Η καταμέτρηση αφορά τα 50 τελευταία χρόνια.

Το clip του φινάλε

Μετά το 112-104 ο PJ Τάκερ έβαλε τρίποντο, έκλεψε και συν την τάπα του Χάρντεν στον Αντετοκούνμπο, έχεις το πώς εμφανίστηκε το 112-113 στον πίνακα. Στα 16.5'' για τη λήξη (με τους Ουέστμπρουκ και Αντετοκούνμπο να είναι οι go to guys των ομάδων τους), ο Ντάνιουελ Χάουζ έκλεψε την μπάλα από τον Αντετοκούνμπο (σημείωσε σε παρακαλώ, πως ο Μίντλετον είχε την μπάλα και μπροστά στην άμυνα του Χάρντεν την πέταξε προς τον Έλληνα διεθνή, για να μπει στη μέση ο Χάουζ), ο Κόρβερ τον έστειλε για βολές, ευστόχησε (116-119), ακολούθως ο Μίντλετον αστόχησε σε τρίποντο, ο Αντετοκούνμπο πήρε το ριμπάουντ, ο Χάρντεν του έκανε φάουλ, οι Μπακς πήραν τάιμ άουτ και ο Μίντλετον έχασε ένα ακόμα σου τριών πόντων (στα 3.1''). Ναι, είχαν το ματς στα χέρια τους Μπακς, αλλά τους γλίστρησε. Υγεία.

Ο PJ Τάκερ ξεκίνησε την επανάσταση του τελευταίου δίλεπτου, με τρίποντο και κλέψιμο, με τον Χάρντεν να δίνει -ακολούθως- τάπα στον Αντετοκούνμπο. Οι Ρόκετς το συνέχισαν από εκεί έως τη νίκη επί των Μπακς.
Ο PJ Τάκερ ξεκίνησε την επανάσταση του τελευταίου δίλεπτου, με τρίποντο και κλέψιμο, με τον Χάρντεν να δίνει -ακολούθως- τάπα στον Αντετοκούνμπο. Οι Ρόκετς το συνέχισαν από εκεί έως τη νίκη επί των Μπακς. MIKE EHRMANN/POOL PHOTO VIA AP

Στη συνέντευξη Τύπου δημοσιογράφος ρώτησε τον Χάρντεν πόσο δύσκολο είναι να παίζεις άμυνα στο Greek Freak. Τι απάντησε; 'Next question'. Η επόμενη ερώτηση ήταν τι έχει να πει σε όσους τον 'κατηγορούν' πως δεν παίζει άμυνα (δεδομένης της κρίσιμης τάπας στον Αντετοκούνμπο). “Δεν με νοιάζει η αρνητική ενέργεια που έχει ο καθένας. Μόνο ότι νίκησε η ομάδα μου. Και δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν”.

Ο Αντετοκούνμπο στάθηκε στην αξία της εκμάθησης. “Πρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Συνήθως, όταν είμαστε στο +6 και μένουν δυο λεπτά, τελειώνουμε το παιχνίδι. Δεν το κάναμε σήμερα. Πρέπει να μάθουμε και να προχωρήσουμε”. Σε άλλα νέα, που αφορούν τον MVP, ο Μάρκους Σμαρτ τιμωρήθηκε με 15.000 δολάρια, για τις δηλώσεις του περί της προστασίας που απολαμβάνει ο Αντετοκούνμπο από τους διαιτητές -τονίζοντας πως είδαν δυο τάπες, σε δυο φάουλ. Ξανά: υγεία να υπάρχει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK