Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έσπρωξε τον λάθος άνθρωπο

Τα τελευταία 16.6 δευτερόλεπτα του αγώνα Ιταλία-Αγκόλα διήρκησαν 10 λεπτά γιατί ο Τζεντίλε αποφάσισε να σπρώξει άνευ λόγου έναν αντίπαλό του.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε σε στιγμιότυπο από το πρόσφατο τουρνουά 'Ακρόπολις'
Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε σε στιγμιότυπο από το πρόσφατο τουρνουά 'Ακρόπολις' EUROKINISSI SPORTS

Το 92-61 των Ιταλών επί της Αγκόλα του 'Lion King' Εντουάρντο Μίνγκας είχε διευθετηθεί απ' ώρα. Οι πόντοι του Μπελινέλι, η πολυπλοκότητα του Χάκετ και ο δυναμισμός του Μπρουκς δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια δεύτερη άνετη επικράτηση των 'ατζούρι', οι οποίοι -για την ώρα- κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τη β' φάση με +38.5 πόντους ανά ματς.

Σε προβολή ο Ρομέο Σακέτι απέχει πολύ από τον Μεσίνα ή τον Πιανιτζιάνι, την ίδια ώρα όμως έχει παρουσιάσει ένα δομημένο σύνολο που τουλάχιστον ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους, μετρώντας 62.5% στο δίποντο, 44.3% στο τρίποντο, 40 ριμπάουντ και 11.5 κλεψίματα ανά ματς! Οι άξονες του Ιταλού εκλέκτορα, που το '83 ήταν 'χρυσός' στο Ευρωμπάσκετ ως παίκτης, είναι συγκεκριμένοι.

Ξεκάθαρα ο Αλεσάντρο Τζεντίλε δεν ανήκει σ' αυτούς. Είναι ο μόλις 9ος σε χρόνο συμμετοχής και παρόλα αυτά ο πιο άστοχος απ' όλους, μετρώντας 1/8 δίποντα (12.5%) και 3/10 εντός πεδιάς στο σύνολο. Ένας παίκτης με ανεπτυγμένο εγωισμό, που του αρέσει να είναι το κέντρο του κόσμου, βγάζει αναπόφευκτα εκνευρισμό. Δεν είχε λόγο στα 16.6 δεύτερα πριν από το τέλος ενός τελειωμένου αγώνα ν' απωθήσει τον Λεονέλ Πάουλο, που έπαιζε την άμυνά του.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έσπρωξε τον λάθος άνθρωπο
Ο Αγκολέζος Λεονέλ Πάουλο κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA

Ο 33χρονος φόργουορντ, ένας δυναμικός παίκτης με ανεπτυγμένα σωματικά προσόντα, δεν χαρίστηκε στον υπερόπτη Ιταλό. Πρώτα έσπρωξε πέρα τον Τζεντίλε και προτού προλάβουν οι διαιτητές να παρεμβληθούν τού έριξε μια κουτουλιά στο δόξα πατρί!

Η διακοπή του αγώνα ήταν αναπόφευκτη προκειμένου αφενός να 'σβήσει η φωτιά' αφετέρου να ελεγχθεί το video και να επιβληθούν κυρώσεις. Με συνέπεια τα τελευταία 16.6'' να διαρκέσουν ένα γεμάτο 10λεπτο γεμάτο διαβουλεύσεις και εξηγήσεις. Ο Ιταλός τιμωρήθηκε με αντιαθλητικό φάουλ, ο Αγκολέζος με δύο και αποβλήθηκε αυτομάτως. Δεν τον ένοιαξε, έφυγε από το παρκέ αδιαμαρτύρητα γνωρίζοντας πως είχε ξεπεράσει τα όρια, είχε όμως προλάβει να πάρει την εκδίκησή του. Ο Λεονέλ Πάουλο ή Ντιτουτάλα, όνομα που χρησιμοποιεί πότε-πότε για να τιμά τη μνήμη του παππού του που δεν βρίσκεται πια εν ζωή, δεν θ' άφηνε μια τέτοια στιγμή να πέσει κάτω. Είναι ζήτημα τιμής για τον ίδιο το εθνόσημο και το αποδεικνύει κάθε φορά. Έτοιμος να πεθάνει, αν χρειαστεί. Πόσο μάλλον σ' ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο έπαιξε ξανά μετά από 9 χρόνια - το 2014 ήταν τραυματίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK