Ο Τζίμερ Φριντέτ χόρευε σαν τρελός στον γάμο του Μπράντον Ντέιβις

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από τους 'Γαμομπελάδες'. Είναι το χορευτικό του Τζίμερ Φριντέτ και των φίλων του στο γαμήλιο πάρτι του Μπράντον Ντέιβις. Πώς χτίστηκε η σχέση των δύο Αμερικανών που τέθηκαν αντιμέτωποι.

Ο Τζίμερ Φριντέτ από τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας
Ο Τζίμερ Φριντέτ από τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας EUROKINISSI SPORTS

Το παιχνίδι στη Βαρκελώνη δεν ήταν όπως κάθε άλλο για τον Τζίμερ Φριντέτ. Το αυτό ισχύει για τον Μπράντον Ντέιβις. Οι δυο τους είναι αδερφικοί φίλοι από το κολέγιο και μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει διακόψει την επικοινωνία και τις σχέσεις τους. Ούτε, φυσικά, οι αποστάσεις που τους χώριζαν κατά καιρούς. Στο φινάλε του αγώνα μάλιστα αντάλλαξαν φανέλες.

Ο Τζίμερ Φριντέτ και ο Μπράντον Ντέιβις αντάλλαξαν φανέλες στο φινάλε του αγώνα
Ο Τζίμερ Φριντέτ και ο Μπράντον Ντέιβις αντάλλαξαν φανέλες στο φινάλε του αγώνα EUROKINISSI SPORTS

Είναι τόσο κοντά ο ένας με τον άλλον που ο 30χρονος σταρ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν παρών στο γάμο του 28χρονου σέντερ της Μπαρτσελόνα, τον Ιανουάριο του 2015. Όχι ως ένας όποιος κι όποιος καλεσμένος από το σόι του γαμπρού. Από τα μακρινά ξαδέρφια που πήραν αναγκαστικά προσκλητήριο, γιατί έπρεπε να 'βγει' η υποχρέωση. Ο Φριντέτ ήταν ένα από τ' αγόρια που συνόδευσαν τον Ντέιβις στην τελετή. Groomsman ολόσωστος. Με το κατάλληλο ένδυμα και ροζ γραβάτα. Εναρμονισμένος πλήρως στην ξεχωριστή αυτή περίσταση.

Ο Τζίμερ Φριντέτ χόρευε σαν τρελός στον γάμο του Μπράντον Ντέιβις

Μετά τη δέσμευση του ζεύγους ενώπιον θεού και ανθρώπων, ακολούθησε φυσικά ένα ξέφρενο πάρτι. Το 'clue' της δεξίωσης ήταν το ομαδικό χορευτικό που είχαν προετοιμάσει ο Μπράντον Ντέιβις και οι φίλοι του. Διότι χωρίς πρόβα το τελικό αποτέλεσμα δεν θα ήταν τόσο άρτιο καλλιτεχνικά και σκηνοθετικά. Εδώ είναι ακριβώς που θα δείτε τον Τζίμερ Φριντέτ να επιδεικνύει ξέφρενα τις (όχι και τόσο) πλαστικές και (καθ'όλα) απολαυστικά αστείες φιγούρες του υπό τους ήχους της μουσικής. Μια σύνθεση που αφιερώθηκε στη νύφη Λένζι, με την οποία ο Ντέιβις έχει ήδη ένα κοριτσάκι, ηλικίας 3 ετών.

Ο Τζίμερ Φριντέτ και ο Μπράντον Ντέιβις από τα κοινά χρόνια του στο κολέγιο
Ο Τζίμερ Φριντέτ και ο Μπράντον Ντέιβις από τα κοινά χρόνια του στο κολέγιο AP PHOTO/COLIN E BRALEY

Ο Φριντέτ και ο Ντέιβις 'έδεσαν' τα δύο χρόνια (2009-11) της συνύπαρξής τους στους 'κούγκαρς' του Μπρίγκαμ Γιανγκ, με έδρα το Πρόβο της Γιούτα. Προπονητή είχαν τότε τον Ντέιβ Ρόουζ και τις κοινές σεζόν τους η ομάδα του κολεγίου έφτασε ως το Εθνικό Πρωτάθλημα. Την πρώτη ο Μπρίγκαμ Γιανγκ έπεσε πάνω στο Κάνσας Στέιτ του Τζέικομπ Πούλεν και έμεινε εκτός συνέχειας στο β' γύρο. Τη δεύτερη (2011) λογιζόταν μεταξύ των φαβορί τουλάχιστον για μια θέση στο Final-4. Ως τα τέλη του Φλεβάρη η ομάδα τους είχε ρεκόρ 27-2 και στο τουρνουά της March Madness πέρασε με άνεση δύο αντιπάλους (Ουόφορντ, Γκονζάγκα), προτού αποκλειστεί από το Φλόριντα (των Τσάντλερ Πάρσονς, Άλεξ Τάιους, Γουιλμπέκιν και Πάτρικ Γιανγκ).

Ο -κορυφαίος της χρονιάς- Φριντέτ είχε σκοράρει 32 πόντους, αλλά ήταν πολύ μόνος για ν' αποτρέψει το 83-74 της παράτασης από την ομάδα τους πήρε τη... ρεβάνς. Ο Μπράντον Ντέιβις είχε τιμωρηθεί από τις αρχές Μαρτίου και έλειπε. Ο λόγος; Η ομολογία πως είχε κάνει προγαμιαίο σεξ. Ένας ενήλικος είχε συνευρεθεί ερωτικά με την κοπέλα του το 2011. Είχε ωστόσο καταπατήσει τους αυστηρότατους κανόνες ηθικής ενός πανεπιστημίου που ανήκε στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Ή αλλιώς των Μορμόνων. Απαγορεύονταν μεταξύ άλλων το αλκοόλ, το κάπνισμα, ο καφές, οι σεξουαλικές επαφές, η γενειάδα και τα περιττά αξεσουάρ (δαχτυλίδια, σκουλαρίκια). Τον κώδικα τιμής είχε αποδεχθεί και υπογράψει ο Ντέιβις, ο οποίος είχε μεν γεννηθεί στη Φιλαντέλφια, αλλά είχε υιοθετηθεί από μία γυναίκα και μεγάλωσε στο Πρόβο με αντίστοιχα πρότυπα.

"Μας είπε τα πάντα. Μας είπε ότι λυπάται και που μας απογοήτευσε. Του είπαμε να σηκώσει το κεφάλι και πως όλα είναι καλά. Αυτή είναι η ζωή, κάνεις λάθη και πρέπει να τ' αντιμετωπίσεις", έλεγε τότε ο Φριντέτ, δικαιολογώντας τον συμπαίκτη του. Το κολέγιο είχε διαλέξει την πίστη στην παράδοση από μια πιθανή διάκριση και η απουσία του Ντέιβις άφησε τον Φριντέτ μόνο του στο υπόλοιπο της σεζόν. Το βράδυ της Παρασκευής οι δυο ήταν παρέα στο 'Παλάου Μπλαουγκράνα'. Ως αντίπαλοι βέβαια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK