ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Β. Φραγκιάς στο Contra.gr για τους Κάρι και Γκουίν

Ο Βασίλης Φραγκιάς καταθέτει στο Contra.gr την προπονητική του άποψη για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού, τον Ραμέλ Κάρι και τον Αρ Τι Γκουίν, τους οποίος γνωρίζει καλά από τη θητεία του στο ουκρανικό πρωτάθλημα.

Ο Β. Φραγκιάς στο Contra.gr για τους Κάρι και Γκουίν

Ραμέλ Κάρι

Bιογραφικό: Ο Ραμέν Αντόν Κάρι γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1980 στο Μπρούκλιν.Αφού πέρασε από το κολλέγιο του Φρέσνο και του Καλ Στέτ άρχισε την επαγγελματική καριέρα του η οποία τον έβγαλε ακόμα και στη Βενεζουέλα. Στην Ευρώπης έχει παίξει στην Αβελίνο, στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, στη Σκαβολίνι στη Ερντεμίρσπορ, στη Αζοβμας και την Ντόνεσκ.

Η ανάλυση του Βασίλη Φραγκιά: Αγωνίζεται στις θέσεις “2” και “1” αλλά είναι περισσότερο σούτινγκ γκαρντ παρά πλέι μέικερ όπως άλλωστε διαπιστώσαμε και στα δύο πρώτα παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό. Εχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι ενώ μπορεί και να δημιουργήσει. Ωστόσο η δημιουργία δεν είναι προτεραιότητα στο παιχνίδι του. Κατεβάζει την μπάλα όταν οι περιστάσεις επιβάλλουν ενώ νομίζω ότι μπορεί να ταιριάξει το παιχνίδι του όσο μ’ αυτό του Διαμαντίδη όσο και μ’ αυτό του Ούκιτς.

Δεν συζητώ καν ότι θα προσφέρει περισσότερα πράγματα από τον Μπανκς. Είναι επίσης ταχύς, αγωνιζόταν σε πρωτάθλημα που όλες οι ομάδες παίζουν γρήγορα αλλά ερωτηματικό αποτελεί η αμυντική του προσέγγιση.

Αρ Τι Γκουίν

Βιογραφικό: Ο Ρίτσαρντ Τόμας Γκουίν γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1981 στο Μπράιαν του Τέξας και στα κολλεγικά του χρόνια έπαιξε στο Νιου Μέξικο και στο Μπέιλορ. Ακολούθως έγινε επαγγελματίας για να παίξει κατά σε Φιλανδία, Σουηδία, Γερμανία, Τουρκία (Νταρουσάφακα), Ουκρανία (Πολτάβα, Αζοβμας, Μπουντιβέλνικ, Φέρο) και Γαλλία (Λιμόζ).

Η ανάλυση του Βασίλη Φραγκιά: Παίκτης που παίζει τόσο στο “4” όσο και στο “5”. Εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων παρά το ύψος του, νομίζω ότι γι’ αυτόν, κυρίως, το λόγο τον επέλεξε ο κόουτς Πεδουλάκη. Παίζει μόνο με πρόσωπο στο καλάθι και βασίζει το επιθετικό του παιχνίδι στο σουτ.

Είναι δυνατό παιδί και μπορεί να προσφέρει και στην άμυνα με την έννοια ότι είναι σε θέση να σπρώξει και να βάλει το σώμα του στις φάσεις. Ωστόσο η Φέρο στην οποία αγωνιζόταν ήταν μία ομάδα που της άρεσε το ραν εν γκαν παιχνίδι με επιθέσεις στα 10 δευτερόλεπτα. Στον Παναθηναϊκό σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Πεδουλάκη. Μπορεί όμως να βοηθήσει και τα χετζ-άουτ κόβοντας την ντρίπλα από τον αντίπαλο περιφερειακό αφού είναι παίκτης γρήγορος και αθλητικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK