Ο Βασίλης Σπανούλης και ο ρόλος του αουτσάιντερ

Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague, όπου μίλησε για την πρόκριση στο Final Four και έχρισε τον Ολυμπιακό "αουτσάιντερ" στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ως αουτσάιντερ πήγε σε όλα τα προηγούμενα Final Four ο Ολυμπιακός και με την ίδια... ταμπέλα θα περιφέρεται και σε μερικές ημέρες στην Κωνσταντινούπολη. Μία εβδομάδα πριν από το μεγάλο ραντεβού των "ερυθρόλευκων", ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στο euroleague.net, όπου μίλησε για τη νέα αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο "Kill Bill":

Για το τι έμαθε ο Ολυμπιακός από τη σειρά με την Αναντολού Εφές:

" Ήταν δύσκολη κατάσταση για εμάς, επειδή βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο. Χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε σειρές Playoffs. Ποτέ δεν ξέρεις. Αντιδράσαμε όμως και δείξαμε χαρακτήρα γι άλλη μία φορά. Καταφέραμε κάτι ιδιαίτερο για την ομάδα, γιατί το να επιστρέφουμε στο Final Four είναι κάτι πολύ μεγάλο για τον οργανισμό μας".

Για το φετινό σύστημα της EuroLeague:

" Ήταν πολύ ανταγωνιστικό σύστημα και στο τέλος οι καλύτερες ομάδες φτάνουν μέχρι το Final Four. Δεν μπορείς να κρυφτείς από κανέναν και εάν δεν παίξεις καλά σε κάποιο σημείο, οι καλές ομάδες θα αντιδράσουν. Ήταν διασκεδαστικό και ο κόσμος το απόλαυσε, όπως και οι παίκτες".

Για το αν η πρόκριση με αυτό το σύστημα αποκτά άλλη αξία:

" Σίγουρα, την κάνει πιο ιδιαίτερη, αλλά ό,τι συμβαίνει στην κανονική περίοδο δεν έχει καμία σχέση με όσα γίνονται στα Playoffs. Το πιο σημαντικό είναι ότι περάσαμε και ότι ήμασταν αγωνιστικά και πνευματικά έτοιμοι, διότι αν δεν είσαι έτοιμος, ακόμα κι αν είσαι πρώτος, δεν θα πας στο Final Four. Κανείς δεν θα θυμάται ότι ήσουν πρώτος στην κανονική περίοδο. Πρέπει να παίξεις καλά στα Playoffs, επειδή είναι ο μόνος τρόπος να πας στο Final Four".

Για την επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και τον τελικό του 2012:

" Έχω υπέροχες αναμνήσεις! Δεν είχαμε ξεκινήσει καλά εκείνη τη σεζόν, αλλά στο τέλος καταφέραμε να προκριθούμε ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Θυμάμαι πως κανείς δεν περίμενε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, αλλά εμείς πιστεύαμε στους εαυτούς μας και ήμασταν αποφασισμένοι. Κάναμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό και κάθε φορά που γυρνάμε στην Κωνσταντινούπολη -και ειδικά τώρα που θα βρεθούμε στο ίδιο γήπεδο- μας έρχονται στο μυαλό σπουδαίες αναμνήσεις".

Για το τι μπορεί να μάθει ο Ολυμπιακός από τις δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ στην κανονική περίοδο:

" Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Τα παιχνίδια του Final Four είναι διαφορετικά, επομένως δεν μας νοιάζει τι έγινε στην κανονική περίοδο. Ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είναι το Final Four, είναι διαφορετικό παιχνίδι, πνευματικά, για όλους. Το δεύτερο ματς με την ΤΣΣΚΑ, πάντως, ήταν σημαντικό για εμένα, γιατί προερχόμουν από τραυματισμό. Ήμουν εκτός αγωνιστικού ρυθμού και ήταν σημαντικό να τον βρω ενόψει των Playoffs".

Για την παράδοση με την ΤΣΣΚΑ στα Final Four (3-1 νίκες) και το εάν μετρά:

" Δεν νομίζω. Θα βρούμε όλες τις απαντήσεις στο παρκέ. Μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα πριν από το παιχνίδι, αλλά δεν μας νοιάζει αν παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ, τη Φενέρμπαχτσε ή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μας νοιάζει ο εαυτός μας και το να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πνευματικά και σωματικά. Πρέπει να διαγράψουμε τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ και να είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση που έπεται".

Για το αν πιο σημαντικό να σταματήσει ο Ολυμπιακός του Τεόντοσιτς-Ντε Κολό ή τους συμπαίκτες τους:

" Νομίζω ότι πρέπει να γίνει λίγο και από τα δύο. Αυτοί οι δύο είναι πολύ σημαντικοί παίκτες, αλλά το ίδιο θεωρώ ότι είναι και ο Κάιλ Χάινς. Μπορεί να μην έχει τους ίδιους αριθμούς, αλλά ποιος νοιάζεται; Οποιος ξέρει μπάσκετ, καταλαβαίνει ότι ο Κάιλ Χάινς είναι το ίδιο σημαντικός με τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες καθώς διαθέτουν σπουδαίο ρόστερ. Δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο. Εχουν παίκτες που μπορούν να έχουν επίδραση στο παιχνίδι, όπως ο Τζάκσον, ο Χίγκινς και ο Βοροντσέβιτς. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη ζημιά".

Για το ότι δεν έχει χάσει ποτέ σε ημιτελικό:

" Για μένα, το κλειδί είναι να βρίσκεσαι στην σωστή κατάσταση την κατάλληλη στιγμή. Να είσαι έτοιμος για την πρόκληση. Πρέπει να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου στο Final Four".

Για το αν o Oλυμπιακός προσεγγίζει το Final Four με το ρόλο του αουτσάιντερ, όπως και τις προηγούμενες χρονιές:

" Ναι, φυσικά και είμαστε το αουτσάιντερ. Μιλάμε για ομάδες που έχουν διπλάσιο ή τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Εμείς έχουμε τη χημεία και την ίδια ομάδα που πέτυχε μεγάλες επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ι χρειάζεται για να νικήσουμε. Πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας καλά για το παιχνίδι. Είμαστε το αουτσάιντερ αλλά θέλουμε να κερδίσουμε όπως όλοι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Για τον άλλον ημιτελικό μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Ρεάλ:

" Νομίζω ότι το κλειδί είναι το ποιος θα κοντρολάρει το ρυθμός, επειδή έχουν τελείως διαφορετικά αγωνιστικά στυλ. Η Φενέρ παίζει περισσότερο στο πέντε εναντίον πέντε, είναι πειθαρχημένη και έχει σκληρή άμυνα. Η Ρεάλ είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα, όλοι σκοράρουν και όλοι συνδράμουν στην επίθεση. Όλοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα είναι ωραίο, διασκεδαστικό παιχνίδι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK