ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Βίβες “εκτέλεσε” τη Ρεάλ, μείωσε στο μηδέν η Βαλένθια

Με απίθανο καλάθι του Γκιγέμ Βίβες πριν ακουστεί η κόρνα λήξης η Βαλένθια νίκησε 87-86 στην παράταση τη Ρεάλ Μαδρίτης και έδωσε συνέχεια στη μάχη για την πρόκριση στους τελικούς της ACB.

Ο Βίβες “εκτέλεσε” τη Ρεάλ, μείωσε στο μηδέν η Βαλένθια
Βίβες Βαλένθια

Η ημιτελική σειρά της Ρεάλ με τη Βαλένθια θα έχει τουλάχιστον ένα παιχνίδι ακόμη.

Χάρη σ’ ένα σουτ απ’ αυτά που δύσκολα μπαίνουν ο Γκιγέμ Βίβες έκανε το 87-86 σχεδόν με την εκπνοή της παράτασης και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ μείωσε σε 2-1, στη μάχη για την πρόκριση στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι “πορτοκαλί” θα μπορούσαν να είχαν επικρατήσει με λιγότερο δραματικό τρόπο, αφού έπαιξαν καλύτερα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Μάλιστα προηγήθηκαν 64-54 και έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση στο παρκέ.

Ποντάροντας στον οίστρο του Ρούντι Φερνάντεθ, που είχε 17 πόντους με 5/6 τρίποντα στην κανονική διάρκεια, η Ρεάλ μπόρεσε να επιστρέψει. Μάλιστα μετά το 74-74 είχε διπλή ευκαιρία να πάρει τη νίκη πριν από το έξτρα πεντάλεπτο, ξοδεύτηκαν ωστόσο αμφότερες με κακές επιλογές.

Στην παράταση η ομάδα του Λάσο προηγήθηκε 79-74 με άλλους πέντε πόντους του Ισπανού σταρ.

Η Βαλένθια ωστόσο δεν εγκατέλειψε τη μάχη. Πρώτα μείωσε σε 83-82 και μετά ισοφάρισε 85-85. Στα 10” ο Ρέγες είχε 1/2 βολές και οι γηπεδούχοι την τελευταία επίθεση. Ο Βίβες έκανε δύσκολη τη ζωή του, αλλά με το σουτ του από το φτερό πρόλαβε να εκτελέσει τους “μερένγκες”.

Σάτο και Σαν Εμετέριο είχαν από 17 πόντους για τη Βαλένθια, στους 22 σταμάτησε ο Φερνάντεθ για τη Ρεάλ που είχε επίσης 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK