Ο Ζάιον Ουίλιαμσον νίκησε τον Στέφεν Κάρι

Οι ρούκι του ΝΒΑ είχαν την παραδοσιακή φωτογράφιση τους και το ΝΒΑ.com δουλίτσα: έκανε στους 42 νέους δέκα ερωτήσεις. Οι απαντήσεις μας ενημερώνουν για όσα είναι χρήσιμο να περιμένουμε. Δεν έγινε η έκπληξη στο 'ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης στη λίγκα'.

O Zάιον Ουίλιαμσον έκανε ρεκόρ σε ποσοστό προτίμησης όλων των εποχών -στην ερώτηση για τον ποιον αθλητικό ρούκι της σεζόν 2019-20 (AP Photo/Steve Marcus)
O Zάιον Ουίλιαμσον έκανε ρεκόρ σε ποσοστό προτίμησης όλων των εποχών -στην ερώτηση για τον ποιον αθλητικό ρούκι της σεζόν 2019-20 (AP Photo/Steve Marcus)

Για 11η φορά σε 13 χρόνια (δεν έγινε σχετική 'έρευνα' το 2008 και το 2009), το NBA.com έκανε παρέα στους rookies της σεζόν 2019-20 του ΝΒΑ, την ημέρα που έβγαζαν τις φωτογραφίες τους. Όχι από την καλή του την καρδιά, για να μη βαριούνται τα παιδιά, αλλά για να θέσει κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις. Για παράδειγμα το 'ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης'. Σαράντα δύο (42) νέοι απάντησαν σε αυτά που ακολουθούν και κάπως έτσι οι ίδιοι οι 'πρωτοετείς' μας ενημερώνουν για αυτούς που αναμένεται να ξεχωρίσουν τη σεζόν 2019-20, αλλά και γενικότερα στο μέλλον -καλά να είναι όλοι.

Ποιος θα αναδεχθεί rookie της χρονιάς

ΕΛΑΒΑΝ

► 35% Zάιον Ουίλιαμσον (Nέα Ορλεάνη)

► 27% Tζα Μοράντ (Μέμφις)

► 5% JR Μπάρετ (Νέα Υόρκη)

► 5% Καμ Ρέντις (Ατλάντα)

ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ Νάικελ Αλεξάντερ Ουόκερ (Νέα Ορλέανη), Γκόγκα Μπιτάτζε (Ιντιάνα), Μπράντον Κλαρκ (Μέμφις), Κάρσεν Έντουαρντς, Γκραντ Ουίλιαμς, Ρομέο Λάνγκφορντ  (Βοστώνη), Ντάριους Γκάρλαντ (Κλίβελαντ), Κάιλ Γκάι (Σακραμέντο), Ρούι Χατσιμούρα (Ουάσινγκτον), Κόμπι Ουάιτ (Σικάγο).

ΠΕΡΥΣΙ οι ρούκι είχαν προτιμήσει τους ΝτιΆντρε Άιτον και Κόλιν Σέξτον (είχαν από 18%). Το πήρε ο Λούκα Ντόντσιτς. Γενικά, οι νέοι έχουν να πετύχουν το σωστό 'ρούκι της χρονιάς' από το 2007 και τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος είχε λάβει το 54% των προτιμήσεων.

Ποιος ρούκι θα απολαύσει την καλύτερη καριέρα

ΕΛΑΒΑΝ

► 19% Καμ Ρέντις (Ατλάντα)

► 16% Τζα Μοράντ (Μέμφις)

► 11% Ντι Άντρε Χάντερ (Ατλάντα)

► 5% RJ Μπάρετ (Νέα Υόρκη), Τζέικσον Χέις (Νέα Ορλεάνη), Κόμπι Ουάιτ (Σικάγο), Ζάιον Ουίλιαμσον (Νέα Ορλεάνη).

ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ Νάικελ Αλεξάντερ Ουόκερ (Νέα Ορλέανη), Τζάρεντ Κάλβερ (Μινεσότα), Κάρσεν Έντουαρντς, Ρομέο Λάνγκφορντ, Τρεμόντ Ουότερς (Βοστώνη), Ντάριους Γκάρλαντ, Ντίλαν Ουάιλντερ (Κλίβελαντ), Ρούι Χατσιμούρα (Ουάσινγκτον), Κέλντον Τζόνσον (Σαν Αντόνιο), Εμφιοντού Καμπενγκελέ (ΛΑ Κλίπερς), Κόντι Μάρτιν (Σάρλοτ), Έρικ Πασκάλ (Γκόλντεν Στέιτ).

ΠΕΡΥΣΙ είχε προτιμηθεί ο Ουέντελ Κάρτερ Jr. με το 13% των προτιμήσεων. Αυτή είναι η έκτη διαδοχική χρονιά που επιλέγεται ως φαβορί ένας παίκτης του Duke. Ο Ρέντις κάνει παρέα στους Τζαμπάρι Πάρκερ (2014), Τζαλίλ Οκαφόρ (2015), Μπράντον Ίνγκραμ (2016), Τζέισον Τέιτουμ (2017) και τον Κάρτερ.

Ποιος ρούκι ήταν η μεγαλύτερη 'κλοπή', σύμφωνα με τη θέση που επιλέχθηκε στο 2019 ΝΒΑ draft;

► 19% Μπολ Μπολ (Νο44, Ντένβερ)

► Κέβιν Πόρτερ Jr. (Νο30, Κλίβελαντ)

► 5% Κάρσεν Έντουαρντς, Γκραντ Ουίλιαμς (Νο33 και Νο22, Βοστώνη), Νασίρ Λιτλ (Νο25, Πόρτλαντ), Αϊζάια Ρόμπι (Νο45, Ντάλας), Κόμπι Ουάιτ (Νο7, Σικάγο).

ΨΗΦΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ άλλοι 13 παίκτες, μεταξύ των οποίων ήταν ο Λούκα Σάμανιτς (Νο19, Ατλάντα) και ο Κουιντάρι Ουέδερσπουν (Νο49, Σαν Αντόνιο).

ΠΕΡΥΣΙ είχε πάρει 13% ο Κεϊτά Μπέιτς-Ντιόπ (Νο48, Γουλβς), με το ΝΒΑ.com να προσθέτει πως παραδοσιακά αυτή η ερώτηση έχει τις περισσότερες απαντήσεις. Το 19% που πήραν οι φετινοί είναι το μεγαλύτερο ποσοστό προτιμήσεων. Ισοφάρισαν την 'επίδοση' του Ντόνοβαν Μίτσελ (2017).

Ποιος ρούκι έχει τα μεγαλύτερα αθλητικά προσόντα;

ΕΛΑΒΑΝ

► 87% Ζάιον Ουίλιαμσον (Νέα Ορλεάνη)

► 8% Μπράντον Κλαρκ (Μέμφις)

ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ Τζέικσον Χέιζ (Νέα Ορλεάνη), Κέβιν Πόρτερ Jr. (Κλίβελαντ).

ΠΕΡΥΣΙ είχε νικήσει ο Ζαϊρ Σμιθ (24%), των Σίξερς. Το 87% του Ουίλιαμσον είναι α) το μεγαλύτερο ποσοστό που 'χει πάρει ποτέ κάποιος σε αυτήν την κατηγορία -μέχρι πέρυσι το ρεκόρ ήταν το 47% του ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, το 2009 και β) το μεγαλύτερο ποσοστό γενικότερα, όλων των εποχών. Άφησε πίσω του το 79% του Στέφεν Κάρι, στην ερώτηση “ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ” του 2009.

Ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ;

ΕΛΑΒΑΝ

► 33% Τάιλερ Χίρο (ΜαΪάμι)

► 29% Κάιλ Γκάι (Σακραμέντο)

► 13% Κάμερον Τζόνσον (Φοίνιξ)

► 8% Τάι Τζερόμ (Φοίνιξ)

► 4% Τζόρνταν Πουλ (Γκόλντεν Στέιτ).

ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ Ίγκνας Μπραζντέικις (Νέα Υόρκη), Κάρσεν Έντουαρντς (Βοστώνη), Ντάριους Γκάρλαντ, Ντίλαν Ουάιλντερ (Κλίβελαντ), Ζάιον Ουίλιαμσον (Νέα Ορλεάνη).

ΠΕΡΥΣΙ είχε διακριθεί ο Τρε Γιανγκ, με 47%. Το ρεκόρ εξακολουθεί να το κρατά ο Κάρι (79%, 2009).

Ποιος ρούκι είναι ο καλύτερος αμυντικός;

EΛΑΒΑΝ

► 37% Ματίζ Θάιμπουλ (Φιλαδέλφεια)

► 29% Ντι Άντρε Χάντερ (Ατλάντα)

► 8% Μπράντον Κλαρκ (Μέμφις), Τζέικσον Χέιζ (Νέα Ορλεάνη), Νασίρ Λιτλ (Πόρτλαντ).

ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ Μπολ Μπολ (Ντένβερ), Τζάρετ Κάλβερ (Μινεσότα), Μπρούνο Φερνάντο (Ατλάντα), Κόμπι Ουάιτ (Σικάγο).

ΠΕΡΥΣΙ είχε 'πάρει' την κατηγορία ο Τζεβόν Κάρτερ του Μέμφις (29%). Το μεγαλύτερο ποσοστό το 'χει λάβει ο Βίκτορ Ολαντίμπο (2013, 63%). Ο φετινός νικητής έχει το δεύτερο καλύτερο ποσοστό στις προτιμήσεις των φίλων του.

Ποιος ρούκι είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ;

ΕΛΑΒΑΝ

► 40% Τζα Μοράντ (Μέμφις)

► 15% Ντάριους Γκάρλαντ (Κλίβελαντ)

► 10% Τάι Τζερόμ (Φοίνιξ), Κόμπι Ουάιτ (Σικάγο)

► 8% Νάικελ Αλεξάντερ Ουόκερ (Νέα Ορλεάνη)

► 6% Κέβιν Πόρτερ Jr. (Κλίβελαντ), Τρεμόντ Ουέιτερς (Βοστώνη)

ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ Κάρσεν Έντουαρντς (Βοστώνη), Κάιλ Γκάι (Σακραμέντο).

ΠΕΡΥΣΙ επικράτησε ο Τρε Γιανγκ, με 35% των ψήφων. Ο Μοράντ ήταν ο πρώτος στις ασίστ, στο τελευταίο NCAA και κάνει παρέα στον Μάικ Κόνλι, ο οποίος επίσης, είχε επιλεγεί από το Μέμφις το 2007, όταν τον διάλεξαν για καλύτερο της κατηγορίας οι συνάδελφοι του (με 45%). Το μεγαλύτερο ποσοστό το 'χει πάρει ο Τζον Ουόλ (2010, 68%) και το δεύτερο μεγαλύτερο ανήκει στον Λόνζο Μπολ (2017, 72%).

Ποια θα είναι η μεγαλύτερη προσαρμογή που πρέπει να κάνεις στο παιχνίδι σου, ως NBAer;

ΕΛΑΒΑΝ

► 40% Ταχύτητα και ρυθμός

► 21% Physicality/ μεγάλη διάρκεια της σεζόν

► 12% Lifestyle/διαχείριση χρόνου

ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ μεγαλύτερη απόσταση τρίποντου, άμυνα.

ΠΕΡΥΣΙ είχε τις περισσότερες προτιμήσεις το ίδιο ακριβώς πράγμα (ήταν 31%). Στο ΝCAA είναι παιχνίδι 69.0 κατοχών, ανά 40 λεπτά (αυτοί είναι οι αριθμοί της τελευταίας σεζόν, σύμφωνα με το Ken Pomeroy https://twitter.com/kenpomeroy). Τώρα πρέπει να προσαρμοστούν σε 48 αγωνιστικά λεπτά και 100.7 κατοχές.

Ποια είναι η πιο σημαντική ικανότητα που πρέπει να βελτιώσεις;

ΕΛΑΒΑΝ

► 32% σουτ

► 16% χειρισμός της μπάλας

► 9% πάσα

► 7% δύναμη

► 5% decision making/ άμυνα/ ΟΛΑ/ διαχείριση χρημάτων.

ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ηγεσία, τρόπος σκέψης, υπομονή, playmaking, να παίζω μακριά από την μπάλα, όσα κάνω στο post και διαχείριση χρόνου.

ΠΕΡΥΣΙ οι ρούκι είχαν δώσει 19% στο χειρισμό της μπάλας και άλλο τόσο στα σουτ.

Πάμε τώρα και στην ερώτηση “ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης, στη λίγκα”.

EΛΑΒΑΝ

► 38% ΛεΜπρον Τζέιμς (ΛΑ Λέικερς)

► 20% Κέβιν Ντουράντ (Μπρούκλιν)

► 8% Καγουάι Λέοναρντ (ΛΑ Κλίπερς), Ντάμιαν Λίλαρντ (Πόρτλαντ)

► 5% Ντέβιν Μπούκερ (Φοίνιξ), Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον)

ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ Τζαμάλ Κρόφορντ, Κέβιν Γκαρνέτ, Πολ Τζορτζ, CJ ΜακΚόλουμ, Στιβ Νας, Πασκάλ Σιακάμ και Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Από το 2007 έως σήμερα τρεις είναι οι παίκτες που 'χουν πάρει τις περισσότερες ψήφους: οι Κόμπι Μπράιαντ (2007, 2010, 2013), Κέβιν Ντουράντ (2014, 2015, 2016) και ΛεΜπρον Τζέιμς (2012, 2017, 2018 και 2019).

News 24/7

24MEDIA NETWORK