Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει το match point στο 'παιχνίδι' με τη Φενέρμπαχτσε

Το 'παιχνίδι' των εντυπώσεων μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξελίσσεται σε νίκη του Σέρβου που βρήκε τον τρόπο να αναγκάσει τους ιθύνοντες της ομάδας να δείξουν, εμπράκτως τι θέλουν.

Mε μια κίνηση, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να θέσει τους διοικούντες τη Φενέρμπαχτσε προ των ευθυνών τους.
Mε μια κίνηση, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να θέσει τους διοικούντες τη Φενέρμπαχτσε προ των ευθυνών τους. EUROKINISSI

Την Τρίτη 21/4 προέκυψε στην Τουρκία η φήμη πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμφώνησε να μείνει στη Φενέρμπαχτσε για τα επόμενα δυο χρόνια, με προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Εκείνη την ημέρα, στη γείτονα 'στήθηκε' γιορτή, από τους φιλάθλους της ομάδας.

Σε περίπτωση που έχεις χάσει κάποια από τα 'τεύχη' που έχουν προηγηθεί και αφορούν τον πολυνίκη κόουτς της Euroleague και τη συνεργασία του με την τουρκική ομάδα, μπορείς να κάνεις ένα click εδώ και να ενημερωθείς σχετικά. Δεν έχεις χρόνο; Να σου πω εν περιλήψει πως η Φενέρ διέρρεε -τους προηγούμενους μήνες, που είναι και οι τελευταίοι στο υπάρχον συμβόλαιο του 'Ζοτς'- ότι θέλει να εξασφαλίσει την υπογραφή του, έχοντας αναφέρει -όχι καταθέσει- ήδη δυο προτάσεις. Την ίδια ώρα, άνθρωποι του κόουτς επέμεναν πως δεν έχει γίνει κάτι περισσότερο από μια συζήτηση, κάποια στιγμή μέσα στο 2020. Αν όλα αυτά σου θυμίζουν κάτι, δεν απατάσαι. Είναι ό,τι συμβαίνει με όλους τους μεγάλους παίκτες και προπονητές που είναι χρόνια σε μια ομάδα και βρίσκονται προ της λήξης συμβολαίου.

Δηλαδή, η διαδικασία εξελίσσεται σε ένα ατελείωτο 'παιχνίδι', κυρίως εντυπώσεων, στο οποίο συνήθως ο οργανισμός κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει το λαό πως θέλει να κρατήσει το εκάστοτε αντικείμενο του πόθου -και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί όλα τα χαρτιά που 'χει στα χέρια του ώστε αν γίνει η δουλειά, να γίνει με τους δικούς του όρους. Παραδοσιακά ένας σύλλογος εντείνει τις προσπάθειες στο επικοινωνιακό, όταν ξέρει ότι θα χάσει τον παίκτη/προπονητή -για να μην εξεγερθεί ο λαός και να πείσει πως έκανε ό,τι μπορούσε.

Όπως σε όλους τους 'χορούς' έτσι και σε αυτόν, it takes two to tango, οπότε οι εκπρόσωποι του παίκτη ή προπονητή χρησιμοποιούν επίσης, όλα τα μέσα που διαθέτουν για να προφυλάξουν το image και την καριέρα του πελάτη τους.

Στο θέμα μας, ο εκπρόσωπος του Ομπράντοβιτς διέψευσε τα περί νέας συμφωνίας, σε επικοινωνία με δημοσιογράφους της γείτονας, με τον φίλο Γιοκάν Τουρέ -αθλητικό συντάκτη της Τουρκίας- να επικοινωνεί με τον Σέρβο και να τον ακούει να λέει 'το μόνο που ξέρω είναι πως θα είμαι μέσα στο σπίτι μου, στο Βελιγράδι για τουλάχιστον άλλες 10-15 μέρες. Δεν είμαι χαρούμενος με την παραπληροφόρηση που υπάρχει στα media'. Ας βάλω μια άνω τελεία.

Ο Ομπράντοβιτς επέστρεψε, μετά της οικογενείας του στο Βελιγράδι, μέσω πτήσης επαναπατρισμού Σέρβων από την Τουρκία, λόγω κορονοϊού, την οποία είχε προγραμματίσει η σερβική κυβέρνηση.

Μάλλον πέραν του Γιοκάν, του τηλεφώνησαν και πολλοί άλλοι και για αυτό κατέληξε στην επιστολή που θα ήταν προς διάθεση όλων. Σε αυτήν ευχήθηκε σε όσους διάβαζαν να είναι καλά στην υγεία τους και κουράγιο σε όσους υποφέρουν από την πανδημία. Συνέχισε, σημειώνοντας ότι “από την ώρα που αναβλήθηκε το παιχνίδι και οι προπονήσεις είμαι σε διαρκή επαφή με τους general managers και τους ανθρώπους της ομάδας, όπως και με τους προπονητές και τους παίκτες. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να είναι όλοι καλά. Έχω πλήρη επίγνωση του πόσο σοβαρή είναι η τρέχουσα κατάσταση και ο λόγος που είμαι σε επαφή με όλους είναι για να εκτιμούμε όλοι μαζί ποια είναι η καλύτερη δυνατή προοπτική.

Σε ό,τι αφορά τη δική μου κατάσταση, θα ήθελα να αναφέρω κάποια σημεία. Είμαι ο head coach της Φενέρμπαχτσε, έως τον Ιούλιο του 2020 και το μόνο που κάνω, δεδομένων των συνθηκών είναι να επικεντρώνομαι στο τι συμφέρει περισσότερο τη Φενέρμπαχτσε. Σε ό,τι αφορά την επέκταση του συμβολαίου μου, έχω αναφέρει πως δεν έχω μιλήσει με κανέναν από το σύλλογο επ' αυτού ή με κανέναν σε όποιον άλλο σύλλογο. Δεν έχω καμία προσφορά, έως τώρα. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι έχω αρχές στη ζωή που δεν θα μου επέτρεπαν να μιλήσω με κάποιον άλλον σύλλογο, ενώ έχω συμβόλαιο. Όλες οι πληροφορίες που αφορούν το όνομα μου και κάποια άλλη ομάδα, πλην της Φενέρ δεν είναι αληθείς. Επιτρέψτε μου να τις χαρακτηρίσω fake news. Για να είμαι ξεκάθαρος και ακριβής, για την επόμενη σεζόν η προτεραιότητα μου είναι να μείνω head coach της Φενέρμπαχτσε και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να μοιραστώ με τους φαν της ομάδας”.

Aν το κάνεις όλο αυτό εικόνα, μάλλον σε 'βγάζει' σε γήπεδο τένις, με τον “Ζοτς” να είναι από τη μια πλευρά και τους διοικούντες τη Φενέρ από την άλλη. Μετά την τελευταία τοποθέτηση του Ομπράντοβιτς, ξεκάθαρα το μπαλάκι είναι στη μεριά της ομάδας -που αν όντως θέλει να τον κρατήσει, πρέπει να κάνει τα δέοντα. Δηλαδή, να καλύψει τα 'θέλω' του Σέρβου. Το παιχνίδι δεν είναι στο match point. Σίγουρα όμως, ο Ομπράντοβιτς έχει πάρει δυο σετ και είναι προ του τρίτου -με τη συνάντηση να ανήκει στα Grand Slam.

News 24/7

24MEDIA NETWORK