Όχι άλλη Παρτιζάν για τον Μποχωρίδη

Η πρώτη θητεία του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Παναθηναϊκό άρχισε το καλοκαίρι του 2014 και ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2017. Πρακτικά είχε τελειώσει όταν έσπασε το πόδι του σε μια legendary βραδιά για την ιστορία του 'τριφυλλιού'.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα συναντηθεί ξανά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, όχι όμως τον παίκτη, αλλά τον τζένεραλ μάνατζερ
Ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα συναντηθεί ξανά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, όχι όμως τον παίκτη, αλλά τον τζένεραλ μάνατζερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν, τυχόν, ο Παναθηναϊκός κλείσει κάποιο φιλικό προετοιμασίας με την Παρτιζάν, θα ήταν προτιμότερο ο Λευτέρης Μποχωρίδης να απέχει. Εκτός κι αν προτιμά να δει κατάματα το κακό και να το ξορκίσει. Επιλογή θα 'ναι κι αυτή.

Ο 26χρονος γκαρντ ανοίγει τον δεύτερο κύκλο του στο 'τριφύλλι'. Υπέγραψε για ένα χρόνο, αφού η σεζόν είναι ούτως ή άλλως μεταβατική για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Του χρόνου τον Ιούνιο θα επανεξεταστεί η προοπτική ανανέωσης της σύμβασης που τους ενώνει πια, με επίσημη μορφή, από την Πέμπτη. Ο Μποχωρίδης είχε πρωτο-υπογράψει στον Παναθηναϊκό πριν από 6 χρόνια. Για 5 χρόνια. Το συμβόλαιό του εκείνο 'έσπασε' λίγο μετά από του δρόμου τα μισά. Αφού συμπληρώθηκαν τρεις σεζόν κι άρχισε η τέταρτη ο αριστερόχειρας Θεσσαλονικιός έμεινε ελεύθερος κι επανεντάχθηκε στον Άρη. Ψάχνοντας ό,τι είχε χάσει. Κυρίως αυτοπεποίθηση.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ακούει τις οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς
Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ακούει τις οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στους 'πράσινους' είχε επιλεγεί ως μια μελλοντική επένδυση, παιδί που ξεχώριζε με τις μικρές εθνικές. Έλαβε από νωρίς το χρίσμα του αντι-Διαμαντίδη. Ίδια κοψιά, ίδιο κορμί, ίδιο χέρι, ίδια θέση. Με τον αρχηγό του 'τριφυλλιού' στα 34 και τον Νέλσον για ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού, ο Μποχωρίδης προοριζόταν να παίζει αρκετά υπό τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Η πρώτη χρονιά του είχε τη μορφή του προπαρασκευαστικού σταδίου, να τον βοηθήσει στη σταδιακή μετάβασή του στο ρόλο του βασικού. Στην Ελλάδα έπαιρνε περισσότερα από 13 λεπτά ανά αγωνιστική, με season high τους 11 πόντους (σε δύο ματς) και τις 13 τελικές με 9 πόντους (απέναντι στην ΑΕΚ)! Στην Euroleague λίγο λιγότερα από 10 λεπτά, τεστάροντας τις αντοχές του στο ανώτερο επίπεδο.

Βάσει προγραμματισμού η δεύτερη χρονιά θα τον έφερνε ένα βήμα πιο μπροστά. Υποτίθεται ότι ο νέος προπονητής Σάσα Τζόρτζεβιτς θα έδινε την μπαγκέτα στον Νικ Καλάθη (που γύρισε) και θα μείωνε τον χρόνο του Δημήτρη Διαμαντίδη αυξάνοντας παράλληλα αυτόν του Μποχωρίδη, προς όφελος της διαχείρισης και της ενέργειας στην εκάστοτε 5άδα του. Ο πήχης ανέβαινε απότομα.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μαρκάρει τον Κώστα Σλούκα. Θα είναι ξανά αντίπαλοι
Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μαρκάρει τον Κώστα Σλούκα. Θα είναι ξανά αντίπαλοι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Παναθηναϊκός βράβευε την κορυφαία πεντάδα των τελευταίων 25 ετών. Honouring his Legacy. Πριν από την έναρξη του φιλικού με την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ ο Διαμαντίδης, ο Μποντιρόγκα, ο Αλβέρτης, ο Φώτσης και ο Βράνκοβιτς έμπαιναν, ένας-ένας στο παρκέ, για ν' αποθεωθούν από τον κόσμο και να λάβουν την ύψιστη τιμή αναγνώρισης για την προσφορά τους στον οργανισμό. Μια φαντασμαγορική τελετή παράδοσης-παραλαβής της ευθύνης για την επέκταση της 'εξάστερης' παράδοσης στη νεότερη γενιά.

Ούτ' έναν τον ένοιαζε η έκβαση του αγώνα. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς είχε νικήσει 66-56, αλλά το αποτέλεσμα δεν είχε αξία. Στα 6,5 λεπτά πριν από το τέλος ο Μποχωρίδης (που είχε σκοράρει 5 πόντους) έπεσε άσχημα στο παρκέ. Συνέβη στη ρακέτα που έβλεπαν τα δημοσιογραφικά. Γύρισε το πόδι του. Υποπτεύτηκαν άπαντες το μέγεθος της ζημιάς. Δεν ήταν ένα απλό διάστρεμμα. Κάταγμα κνήμης-περόνης. Ό,τι χειρότερο στη χρονική περίοδο που έλαβε χώρα. Πισωγύρισμα. Του 'παν πως θα παίξει ξανά μετά από 2-2.5 μήνες. Ύπουλος τραυματισμός, έγιναν 3.5 - σχεδόν τέσσερις. Επανεμφανίστηκε για λιγότερα από τέσσερα λεπτά, κατά σύμπτωση απέναντι στον Άρη, στα μέσα του Γενάρη.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης τη στιγμή του τραυματισμού του στο φιλικό με την Παρτιζάν
Ο Λευτέρης Μποχωρίδης τη στιγμή του τραυματισμού του στο φιλικό με την Παρτιζάν ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έκτοτε πάτησε ελάχιστα στο παρκέ και κατά βάση στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Είτε με τον 'Σάλε' είτε με τον Πεδουλάκη (για λίγο) είτε με τον Πασκουάλ. Ο Καταλανός, με συνεργάτη τον Γιώργο Βόβορα, πίστεψε λίγο περισσότερο ότι μπορεί να πάρει πράγματα από τον παίκτη. Σε παιχνίδι με την Κύμη είχε 9 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 24'31''. Χωρίς όμως διάρκεια και η αποχώρηση ήταν η επιλογή εκείνη που θα του επέτρεπε να επανέλθει στο πρότερο επίπεδό του, πνευματικά πάνω απ' όλα.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης παρέα με τον Γιώργο Βόβορα, νέο κόουτς του Παναθηναϊκού
Ο Λευτέρης Μποχωρίδης παρέα με τον Γιώργο Βόβορα, νέο κόουτς του Παναθηναϊκού MOTIONTEAM

Στον Άρη γύρισε τον Δεκέμβρη του 2017. Αφού δεν έπαιζε καθόλου και δεν υπολογιζόταν στον Παναθηναϊκό. Το περιβάλλον οικείο, η προσαρμογή του άκοπη και ευκολότατη. Στην τρίτη συμμετοχή του σκόραρε 27 πόντους και στην τέταρτη άλλους 21 με 9/12 τρίποντα συνολικά. Είχε 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, επίσης. Το καλοκαίρι του 2019 θα πήγαινε στον ΠΑΟΚ, συνέχισε στον Άρη. Ο Παναθηναϊκός τού χαρίζει τη δεύτερη ευκαιρία που δεν θα την είχε αρνηθεί απ' όπου κι αν ερχόταν. Ανεξαρτήτως χρώματος ή προέλευσης. Με το 7 ή όχι στη φανέλα. Αρκεί να ήταν από ομάδα που πληρούσε όσα είχε στο μυαλό του. Θέλει να πιστεύει ότι την αξίζει. Θέλει να πιστεύει ότι πιο ώριμος πια θα τη διαχειριστεί για να μην τη χάσει ξανά. Θέλει να πιστεύει ότι δεν θα βρεθεί στο δρόμο του μια Παρτιζάν.

"Πάω να παίξω μπάσκετ!", είχε γράψει αποχαιρετώντας τον Παναθηναϊκό την 1η εκείνου του Δεκέμβρη. Με αυτό το σκοπό γυρίζει.


News 24/7

24MEDIA NETWORK