Όχι στην παραφιλολογία

Μακριά από τα σενάρια περί αποχώρησης του Γιόνας Καζλάουσκας μένουν στον Ολυμπιακό. Αυτό μόνο φήμη αποτελεί, όμως το πρόβλημα δείχνει να υπάρχει με τον Κουίνσι Λιούις. Ο Αμερικανός δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί, να μην παίρνει πρωτοβουλίες, κάτι που περιμένουν οι "ερυθρόλευκοι" από αυτόν.

Όχι στην παραφιλολογία
Τώρα τι κάνουμε κύριε Λιούις; Ο Ολυμπιακός έχει βάλει ένα πολύ υψηλό στοίχημα για την νέα σεζόν και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αποτυχίας. Βιαστικές κινήσεις δεν πρόκειται να γίνουν παρά τις γνωστές άγνωστες φήμες που κυκλοφορούν για αλλαγή προπονητή. Σε άλλη περίπτωση ο Γιόνας Καζλάουσκας θα βρισκόταν ήδη με το ένα πόδι στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Λιθουανία. Ο συγκεκριμένος προπονητής όμως έγινε αποδέκτης αυστηρότατης κριτικής από την πρώτη κιόλας ημέρα, κάτι που κάνει την διοίκηση του Ολυμπιακού να μην ασχολείται, επί του παρόντος, με το ζήτημα αλλαγών στον πάγκο. Υπάρχει απόφαση να στηριχθεί η επιλογή του κόουτς άσχετα με άλλες παραμέτρους.

Τα πάντα ρει όμως. Το τονίσαμε πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, πως υπάρχουν παράπονα για τον Κουίνσι Λιούις. Ο Αμερικανός δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί το παιχνίδι της ομάδας και το πρόβλημα είναι κυρίως στην επίθεση. Ο Αμερικανός δεν παίρνει πρωτοβουλίες αλλά το κυριότερο δεν απαντά με δύναμη στην δύναμη των αντιπάλων. Του έγιναν ιδιαίτερες συστάσεις για την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές, αναφορικά με την δυνατή περιφερειακή άμυνα. Ο Λιούις εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα που παρουσίασε στα φιλικά καθώς μέχρι τώρα το λείπει το νεύρο και η διάθεση για δυνατό μπάσκετ.

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ακόμα για μην παρεξηγηθούμε. Ο Καζλάουσκας πιστεύει πως στο μπάσκετ του νέου Ολυμπιακού το καλό σουτ από τις γωνίες και η ταχύτητα στον αιφνιδιασμό θα είναι απαραίτητα. Ζητείται από τον Λιούις να δείξει δύναμη στο παιχνίδι του άσχετα με την παραγωγικότητά. Ήδη το καμπανάκι κτυπάει με τον χρόνο συμμετοχής στον Βασιλόπουλο ως εκεί όμως.

Κόντρα στον Πανελλήνιο το Σάββατο, έστω και χωρίς φιλάθλους, δίνεται μία ιδανική ευκαιρία για καλό ξεκίνημα αν υπολογίσουμε το γεγονός ότι η ομάδα του Πετρόπουλου απέχει από το να χαρακτηριστεί αφενός έτοιμη, αφετέρου σκληρή. Αδυνατεί, παράλληλα, να πιέσει στην άμυνα κάτι το οποίο θα εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι». Πολύ δύσκολα από την συγκεκριμένη αναμέτρηση θα προκύψουν οι οποιεσδήποτε εξελίξεις. Ο Κουίνσι Λιούις πάντως, καλείται να ανεβάσει στροφές και μαζί η υπόλοιπη ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK