Ο Ντον Νέλσον καλλιεργεί τη δική του κάνναβη!

Το manual του καλού αγρότη φέρει την υπογραφή του πολυνίκη κόουτς του ΝΒΑ. Ο Ντον Νέλσον ζει στο Μάουι τη ζωή που δεν έζησε.

Ο Ντον Νέλσον όταν ακόμη απολάμβανε τη ζωή της πόλης και όχι του νησιού
Ο Ντον Νέλσον όταν ακόμη απολάμβανε τη ζωή της πόλης και όχι του νησιού

Ο Ντον Νέλσον, στα 79 του από τις 15 Μαΐου, είναι -σήμερα- παππούς 12 εγγονών και συνταξιούχος μπασκετάνθρωπος που ζει στο νησί Μάουι την πιο ήρεμη περίοδο του -κατά τ' άλλα- έντονου βίου του. Παρέα με την -από το 2001- σύζυγό του Τζόι και την εξώγαμη κόρη που είχε δοθεί για υιοθεσία και τον εντόπισε μετά από 29 χρόνια, έχει δημιουργήσει την τελευταία 2ετία μια φάρμα, διοργανώνει τουρνουά πόκερ με διάσημους φίλους που καλεί στην έπαυλή του, πίνει Mai Tai χωρίς αλκοόλ, απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα, βλέπει τις φάλαινες να περιφέρονται στον ωκεανό, περιποιείται τον κήπο του και κυρίως 'μεγαλώνει' κάνναβη!

Συμβαίνει όντως. Για ιδία χρήση, καθημερινή μάλιστα, όπως έχει εξηγήσει ο 5 φορές πρωταθλητής ως παίκτης με τους Μπόστον Σέλτικς και ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του ΝΒΑ (1335), διότι "δεν προκαλεί τις επιπτώσεις του οινοπνεύματος", έχει αναφέρει στο παρελθόν. Έχει, βέβαια, εξασφαλίσει τη σχετική άδεια των αρχών της Πολιτείας της Χαβάη, για ν' αποφύγει οποιοδήποτε εμπλοκή με τον νόμο, καθώς έχει αποδείξει πως του είναι απαραίτητη για ιατρικούς σκοπούς.

Το βράδυ της Τρίτης ο καινοτόμος κόουτς, αυτός που μεταξύ άλλων εισήγαγε πρώτος στο μπάσκετ τον όρο/ρόλο του πόιντ φόργουορντ - του ψηλού που παίρνει την μπάλα και οργανώνει το παιχνίδι με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της σημερινής εποχής τον Λεμπρόν Τζέιμς - και έχει ψηφιστεί στο Top10 των καλύτερων όλων όλων των εποχών, αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του νέου επεισοδίου στο βραβευμένο 'Real Sports with Bryant Gumbel' του HBO. Η εκπομπή βρέθηκε στη νέα 'εστία' του Νέλσον και συνομίλησε μαζί του, ξέχωρα από την εξωτερική εμφάνισή του (κοτσίδα, ελαφριά γενειάδα), για τη μεταμόρφωσή του από μια αεικίνητη και εκρηκτική προσωπικότητα που ζούσε μονίμως στα όρια σ' έναν αγρότη ενός νησιού που έχει αλλάξει πλήρως τρόπο ζωής και συμπεριφέρεται ως γνήσιος Χαβανέζος.

Λογικό ήταν η κουβέντα να φτάσει στην καλλιέργεια του 'απαγορευμένου φυτού'. Το οποίο κατέχει περίοπτη θέση στα χωράφια του Αμερικάνου προπονητή. Είναι το καμάρι του, το 'προστατευόμενό του, του έχει δώσει όνομα (Nellie Kush), καθώς πρόκειται για μία μίξη δύο ποικιλιών , η μία εκ των οποίων έχει έρθει απευθείας από την Ινδία. "Θα πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι όπως συμπεριφέρεσαι σ' ένα μωρό. Πρέπει να τα ποτίζεις, να τους βάζεις μουσική. Θα πρέπει να τα ευλογείς. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία", ήταν οι κατευθύνσεις που παρείχε χωρίς δισταγμό στους επίδοξους καλλιεργητές ο Hallofamer κόουτς, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος και τελευταίος πριν από τον Μάικ Μπουντενχόλτζερ προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς που είχε κατακτήσει το βραβείο του κορυφαίου της σεζόν, πριν πριν από 34 χρόνια! Αλλά και αυτός που εμπνεύστηκε το μπάσκετ των σημερινών Γουόριορς.

"Το μόνο που μπορώ να σας πω για τον πατέρα μου είναι πως είναι χαρούμενος. Η ζωή είναι ωραία", είχε εκμυστηρευτεί ο γιος του Ντόνι, πρόεδρος και τζένεραλ μάνατζερ των Ντάλας Μάβερικς. Δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε μετά απ' όσα διαβάσαμε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK