Όγκουστιν Ρούμπιτ: είναι 4άρι ή 5άρι;

Οι ειδικοί παρέχουν ξεκάθαρη απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα του 'ερυθρόλευκου' μεταγραφικού σχεδιασμού: ποια είναι η θέση που αισθάνεται πιο άνετα ο Όγκουστιν Ρούμπιτ. Γιατί ξεχωρίζει ο Αμερικάνος ψηλός και πού πάσχει αγωνιστικά.

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ παίζει άμυνα τον Νικ Καλάθη στο Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ για την Euroleague
Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ παίζει άμυνα τον Νικ Καλάθη στο Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ για την Euroleague EUROKINISSI SPORTS

Μια ημέρα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο ο... Αυγουστίνος Ρούμπιτ κλείνει τα 30 του. Με προσδόκιμο ζωής στις ανεπτυγμένες χώρες να ξεπερνά πλέον τα 80 χρόνια, ο νέος Αμερικάνος ψηλός του Ολυμπιακού δεν έχει διαβεί ούτε καν του δρόμου τα μισά. Την ίδια στιγμή έχει ζήσει δυο ζωές, ζωές για τις οποίες διάβασες ήδη, έχοντας μάθει να προσαρμόζεται ανεξαρτήτως συνθηκών. Στο δρόμο ή στο παρκέ.

Ως ανθεκτικός χαρακτήρας, πόσο αμήχανο θα είναι για τον Ρούμπιτ ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες τόσο ενός πάουερ φόργουορντ όσο και ενός σέντερ; Ούτως ή άλλως για συμπλήρωμα-πασπαρτού του Νίκολα Μιλουτίνοφ και του Γιώργου Πρίντεζη τον προορίζει ο Ντέιβιντ Μπλατ στο 'φρέσκο' ρόστερ των Πειραιωτών, αν και η πληροφορία πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενόχλησε για τον Σέρβο είναι πιθανό (εφόσον πωληθεί) ν' ανατρέψει όλο το σχεδιασμό του κόουτς.

Κύριοι εμείς, απευθυνθήκαμε στους ανθρώπους που μας κάνουν σοφότερους για τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη που έρχεται να παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα. Για τον Μπράντον Πολ διάβασες. Είναι η σειρά του Ρούμπιτ. Τα καταρτισμένα στελέχη της Athlenda και της Newstats συνέθεσαν ένα πλήρες προφίλ για τον πρώην παίκτη της Τίμπινγκεν, της Ουλμ και της Μπάμπεργκ, ο οποίος συμφώνησε για 2 χρόνια με τον Ολυμπιακό, αφήνοντας το -πιο αποδοτικό, αλλά μονοετές- συμβόλαιο που του πρότεινε η Χίμκι.

Αρχικά πρέπει να ξέρουμε πως ο 30χρονος Τεξανός, παιδί του Χιούστον και απόφοιτος του Σάουθ Αλαμπάμα, είναι ένας μέσου επιπέδου παίκτης της Euroleague. Ούτε σταρ που θα κάνει τη διαφορά, ανεβάζοντας αυτομάτως το επίπεδο ενός συνόλου, ούτε τύπος που θα συμπληρώνει ένα ρόστερ κουνώντας την πετσέτα από τον πάγκο. Είναι μεγαλόσωμος και διαθέτει ένα αθλητικό και δυνατό κορμί 201 εκατοστών που παραπέμπει σε 4άρι! Την αριθμητική εικόνα του θα τη βρεις εδώ, κράτα όμως πως πρόκειται για παίκτη πρώτου ημιχρόνου. Ενδεχομένως δηλαδή θα χρειάζεται ν' αρχίζει στους πρώτους πέντε.

Η καρτέλα του Όγκουστιν Ρούμπιτ στην πλατφόρμα της Athlenda
Η καρτέλα του Όγκουστιν Ρούμπιτ στην πλατφόρμα της Athlenda

Πάμε στα επιμέρους στοιχεία που συμπληρώνουν το φάκελό του.

Επίθεση

✔ Αποφεύγει να σουτάρει έξω από το τρίποντο. Επιλέγει να παίρνει μικρό αριθμό προσπαθειών (από 1 έως 1,5), έχοντας πάντως καλό ποσοστό που στην καριέρα του υπερβαίνει το 35%.

✔ Στο πικ εν ρολ βυθίζεται πολύ γρήγορα για να τελειώσει φάσεις με δυνατά καρφώματα (με το ένα ή τα δύο χέρια) ή στέκεται νωρίτερα για να τελειώσει φάσεις με σουτ, για δύο και σπανιότερα για τρεις.

✔ Είναι συνεπής σουτέρ από μέση απόσταση, με 65%, από προσπάθειες που παίρνει μετά από ντρίμπλα

✔ Στην απομόνωση εφορμά κυρίως από την αριστερή πλευρά, είτε σκοράροντας είτε κερδίζοντας φάουλ, καθώς χρησιμοποιεί πολύ σωστά. Δεν φοβάται, δηλαδή, τις επαφές κοντά ρακέτα. Τελειώνει επίσης φάσεις με χουκ ή μετά από προσποίηση εκτελώντας με το δεξί χέρι.

✔ Για το ύψος του είναι πολύ καλός εκτελεστής ελεύθερων βολών, σουτάροντας με σχεδόν 86%.

✔ Υποπίπτει σε λάθη όταν πιέζεται.

✔ Στο χαμηλό ποστ χρησιμοποιεί το σώμα του για να 'κλειδώσει' τον αντίπαλο. Ρολάρει, προσποιείται και σκοράρει με χουκ.

✔ Είναι ένας πολύ καλός σκόρερ και αξιόπιστος πασέρ για τη θέση του.

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ
Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Άμυνα

✔ Είναι αξιόπιστος ριμπάουντερ.

✔ Παίζει καλή άμυνα στην μπάλα.

✔ Διαθέτει το ένστικτο, βοηθώντας με τις άμυνές του πάνω από τη στεφάνη.

✔ Είναι αρκούντως δυνατός για να σπρώχνει εκτός ρακέτας τους αντιπάλους του και κάνει σωστά box outs.

✔ Αλλάζει επιτυχώς σε καταστάσεις πικ εν ρολ.

✔ Του λείπει η ταχύτητα στις επιστροφές.

Δυνατά σημεία

➕ Δύναμη σε άμυνα και επίθεση.

➕Ικανότητα σκοραρίσματος.

➕ Αποτελεσματικότητα κοντά στο καλάθι.

➕ Κινήσεις πικ εν ρολ.

➕ Ριμπάουντ.

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ παίζει άμυνα τον Ντούσαν Σάκοτα της ΑΕΚ
Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ παίζει άμυνα τον Ντούσαν Σάκοτα της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Αδύναμα σημεία

➖ Έλλειψη ταχύτητας.

➖ Μακρινό σουτ.

➖ Επιρρέπεια στα λάθη.

Συμπέρασμα

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ είναι ένας αθλητικός και πολύ δυνατός με αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Εμφανίζει ποικιλία κινήσεων, ανταποκρίνεται στο πικ εν ρολ, όντας παράλληλα ένας συνεπής αμυντικός με σχεδόν 6 ριμπάουντ ανά αγώνα

Τις απαντήσεις που σου υποσχεθήκαμε τις έλαβες! Ασχέτως του πώς θα χρησιμοποιηθεί στο φινάλε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK