Οι 3 πόντοι που δεν έβαλε ο Ντε Κολό και το circus shot του Τζέιμς

Ο συνδυασμός ήχου και εικόνας προσφέρει ένα μέρος των όσων συνέβησαν την Πέμπτη στην Euroleague. Μεταξύ άλλων το παρ' ολίγον ρεκόρ του Νάντο ντε Κολό και ένα απίθανο καλάθι από τον Μάικ Τζέιμς.

Οι 3 πόντοι που δεν έβαλε ο Ντε Κολό και το circus shot του Τζέιμς
Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ο κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ στη νίκη επί της Χίμκι EUROLEAGUE

Η συνέχεια της Euroleague είναι τόσο συναρπαστική όσο διαφημίζεται από τους 'παραγωγούς' της. Διότι κάμποσες προβλέψεις πριν από το τζάμπολ του εκάστοτε αγώνα ενέχουν αδιαμφισβήτητο ρίσκο.

Όπως η επικρατούσα άποψη ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα κατακτήσει την εκτός έδρας νίκη επί το Κάουνας. Η Ζαλγκίρις είχε 0/2 ως εδώ, παλεύοντας βέβαια στο Μιλάνο, και 2/20 στις προηγούμενες συναντήσεις με τους 'μερένγκες'. Όλα αυτά μέχρι το 22-6 στα τελευταία 5'30'' και τους 26 πόντους του Ζακ Λεντέι για το εμφατικό 86-73.

Μια νίκη που είχε ως σήμα κατατεθέν αυτή τη φάση, κυρίως γιατί η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν ανταποκρίθηκε αμυντικά.

Ούτε το εύρος της νίκης της Μπάγερν επί της Βιλερμπάν (104-63) στο Μόναχο ήταν υπολογίσιμο, με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά μεταξύ αυτών όχι ο... πολύς Γκρεγκ Μονρό. Οι Βαυαροί πορεύτηκαν με 9/9 τρίποντα, προτού καταλήξουν να έχουν 10/12 στο φινάλε. Τα χαμένα χρεώθηκαν ο -μετρ του είδους- Κόπονεν (1/2) και ο -χωρίς στέμμα- Κινγκ (0/1).

Το ρεπερτόριο της ομάδας του Ράντοντσιτς είχε και εντυπωσιακά εκτελεσμένα πικ εν ρολ. Παραδοσιακό γιουγκοσλάβικο.

Θα μπορούσες μέσα σ' όλα αυτά να φανταστείς μήπως τον Νάντο ντε Κολό να σκοράρει 39 πόντους από τους 87 της Φενέρμπαχτσε; Ποτέ άλλοτε δεν είχε εμφανίσει τέτοια παραγωγικότητα ο Γάλλος γκαρντ σε αγώνα της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας career high στη νίκη επί της Μπασκόνια (87-80). Προσωπικό ρεκόρ και σε εύστοχα δίποντα (12/15). Σε περίπτωση που ευστοχούσε σε ακόμη ένα κι έβαζε τη βολή που έστειλε στο σίδερο (6/7) ή αντιστοίχως έβρισκε δίχτυ σ' ένα από τα τρία χαμένα τρίποντά του (3/6), θα κέρδιζε τον ανταγωνισμό στη λίστα με την κορυφαία επίδοση πόντων στην ιστορία. Είχε τη δυνατότητα φερ' ειπείν να τελειώσει αυτή τη φάση, αλλά προτίμησε την πάσα.

41, ούτως ή άλλως, είναι το όριο και ο τελευταίος που το κατάφερε ήταν ο Μπόμπι Μπράουν της Σιένα τότε σε αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε τον Γενάρη του 2013. Αλφόνσο Φορντ, Κάρλτον Μάγερς και Κασπάρς Καμπέλα οι έτεροι της κορυφής. Πού θα βρει άλλη τέτοια ευκαιρία ο Ντε Κολό; Που είναι ο όγδος της λίστας, αφού μεσολαβούν οι 40άρηδες Σάλιερς, Ματσιγιάουσκας και Στσεπάνοβιτς.

Αυτό που έχει παγιωθεί στη Φενέρμπαχτσε είναι οι συνεργασίες του Κώστα Σλούκα με τον Γιαν Βέσελι.

Σαν ανέκδοτο έμοιαζε, από την άλλη, πριν από την έναρξη της σεζόν η τόσο ταιριαστή ένταξη του Μάικ Τζέιμς στο παιχνίδι της κοντρολαρισμένης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τώρα δαγκώνουμε τη γλώσσα μας. Οι 28 δικοί του ήταν περί το 1/3 των πόντων των πρωταθλητών Ευρώπης στο 99-86 επί της συμπολίτισσας Χίμκι των 6/11 τριπόντων από τον Σβεντ. Δύο εξ αυτών ήρθαν με ακροβατικό του Αμερικανού, που θα του εξασφάλιζαν δουλειά στο Cirque du Soleil, αν άλλαζε καριέρα.

Σε δόγμα Σφαιρόπουλου, τέλος, η Μακάμπι είχε 16 κλεψίματα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, πριν από το 84-69 και την πρώτη νίκη της μετά από 0/2 εκτός Ισραήλ. Ένα εξ αυτών δια χειρός Ντένι Αβντίγια. Αυτόν που αν τον φωνάξεις νέο Ντόντσιτς, θα γυρίσει.

Ο Όμρι Κάσπι είχε προηγηθεί, προτού ο μικρός του κλέψει τη δόξα.

Πάλι καλά που η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς είχε μαζί της τον Στράτο Περπέρογλου (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ) μετριάζοντας την έκταση της ήττας στο Τελ Αβίβ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK