Οι 49 ομάδες από την πρώτη χρονιά της Α1 μπάσκετ σ' ένα σκληρό τεστ μνήμης

Έχεις 12 λεπτά για να βρεις όλες τις ομάδες που έχουν παίξει στην Α1. Αποκλείεται να βρεις πάνω από 40 χωρίς να... κλέψεις. Θα βάλεις buzzer beater;

Ο Έντι Τζόνσον και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης
Ο Έντι Τζόνσον και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης EUROKINISSI

Από τις 53 ομάδες των 40 χρόνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις 49 ομάδες που έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά στην κορυφαία βαθμίδα του ελληνικού μπάσκετ αμέσως μετά το το διαχωρισμό του πρωταθλήματος σε Α1 και Α2. Όχι λίγα τα 34 χρόνια από την αναδιάρθρωση που υλοποίησε τη σεζόν 1986-87 η ΕΟΚ, η οποία αργότερα και υπό την πίεση των ισχυρών παραγόντων της εποχής έχασε τον (απόλυτο) έλεγχο και παραχώρησε τα γκέμια στη Λίγκα. Παρεμβαίνοντας βεβαίως-βεβαίως.

Σ' αυτό το μακρύ ταξίδι στο χρόνο, με μια πορτοκαλί μπάλα για συντροφιά, υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις του σπορ που μέχρι σήμερα δεν αποβιβάστηκαν ποτέ. Μ' αυτές ν' αρχίσετε για να μην ξοδέψετε άσκοπα το διαθέσιμο χρόνο. Υπάρχουν επίσης εκείνες που κατέβηκαν, επέστρεψαν κι αποχώρησαν εκ νέου. Εδώ η σκέψη απαιτεί λίγο παραπάνω ακόνισμα. Όπως υπάρχουν και οι ομάδες με εισιτήριο της μιας διαδρομής. Των οποίων η πρώτη χρονιά - ή το πολύ η δεύτερη - ήταν η τελευταία, αλλά σημάδεψαν την εποχή τους.

Τα 12 λεπτά μοιάζουν επαρκή για όσους φημίζονται για την καλή μνήμη τους. Οι υπόλοιποι ας ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς αναζήτησης του νου και ας προχωρήσουν βήμα-βήμα, περιοχή-περιοχή, πόλη-πόλη. Τότε ναι, θα σκοράρουν πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Γι' αυτό μην εγκαταλείψετε νωρίς τη μάχη. Ειδάλλως; Ο προπονητής θα σ' αφήσει στον πάγκο.

Πριν αποχωρήσεις, ρίξε μια ψήφο στην ομάδα που θα ήθελες πολύ να ξαναδείς στην Α1.


News 24/7

24MEDIA NETWORK