Οι 7+3 ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν την Euroleague

Οι ενισχυμένες ομάδες της πρώτης βαθμίδας και οι δύο ελληνικές που, με την τεχνογνωσία που διαθέτουν, δεν έχουν άλλο παρά να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό. Ποια ομάδα προορίζεται να κάνει την έκπληξη.

Οι 7+3 ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν την Euroleague
Ο Σκότι Γουίλμπεκιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ EUROKINISSI SPORTS

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, στην τελευταία 5ετία της Euroleague και τα χρόνια μετά την αναπάντεχη επιτυχία της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Μιλάνο, επιβεβαιώνεται ένα πολύ συγκεκριμένο αξίωμα: κάνει κουμάντο η ολιγαρχία της ελίτ, έχοντας μοιραστεί όλους τους τίτλους.

Πάμε να μετρήσουμε:

  • η κάτοχος του τίτλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετράει πέντε συμμετοχές σε Final-4 και δύο κατακτήσεις.
     
  • η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φτάσει τέσσερις φορές στην τελική τετράδα και έχει σηκώσει άλλες δύο κούπες.
     
  • η Φενέρμπαχτσε δεν έχει χάσει κάποιο από τα ραντεβού (5/5) που κανονίστηκαν έκτοτε και ανέβηκε στην κορυφή μία φορά.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός προκρίθηκε δύο φορές στην τελική φάση, χάνοντας αμφότερες στον τελικό, ενώ η Λοκομοτίβ Κουμπάν, η Μπασκόνια, η Ζαλγκίρις και η Εφές επιχείρησαν να σπάσουν τη μονοτονία, χωρίς όμως να κατορθώσουν το απόλυτο.

Το νέο status quo στη διοργάνωση διαφοροποιεί τα προγνωστικά. Δεν είναι μονάχα το γεγονός πως οι ομάδες αυξήθηκαν από 16 σε 18, άρα ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε. Είναι κυρίως η -φαινομενική- ισχύς μπασκετικών πόλων που με συντονισμένες κινήσεις εντυπωσιασμού/ουσίας διατρανώνουν την πρόθεσή τους να γκρεμίσουν τα τείχη, σ' ένα άτυπο 'Game of Thrones' με κλαμπς αντί για οικογένειες.

Από τις τρεις μεγάλες 'φατρίες' υποχρεωθήκαμε να πάμε στις επτά, γιατί δεν γινόταν διαφορετικά, και από 'κεί τερματίσαμε στις 10, προσθέτοντας όλες εκείνες που καθ' ημάς λογαριάζονται ως ισχυρά αουτσάιντερ. Πάμε να τις δούμε μία προς μία ζητώντας παράλληλα τη δική σας πρόβλεψη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK