8 αγώνες-σταθμοί στο νέο καλεντάρι της Euroleague

Από τα 306 παιχνίδια του προγράμματος στη νέα διοργάνωση διαλέξαμε τα οκτώ που δεν θα πρέπει να χάσεις. Ένας οδηγός για να μην κανονίσεις κάτι άλλο εκείνες τις μπασκετικές βραδιές.

Ο Νικ Καλάθης σε προσπάθειά του με αντίπαλο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ
Ο Νικ Καλάθης σε προσπάθειά του με αντίπαλο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ EUROKINISSI SPORTS

Στις 3 Οκτωβρίου αρχίζει και στις 10 Απριλίου τελειώνει η κανονική περίοδος της φρέσκιας έκδοσης της Euroleague. Μέσα σ' αυτό το χορταστικό 6μηνο και ύστερα από τη διεύρυνση του χάρτη της κορυφαίας διοργάνωσης και τις αυξημένες απαιτήσεις, θα στριμωχτούν χωρέσουν 306 παιχνίδια, 9 ανά αγωνιστική ημέρα. Να παρακολουθήσεις καθένα απ' αυτά εφικτό δεν το λες. Μ' ελεύθερα όλα τ' απογεύματα/βράδια και διαρκές ζάπινγκ στην TV γίνεται καλή δουλειά. Προκειμένου πάντως να διευκολύνουμε τη ζωή σου, κυκλώσαμε τις 8 ημερομηνίες που σώφρον θα ήταν να μην προγραμματίσεις οτιδήποτε. Φύλαξε τον οδηγό όλο το καλοκαίρι και ρύθμισε ανάλογα τις δουλειές του.

Προφανώς εστιάσαμε σε αγώνες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Ολυμπιακού, που αρχίζουν με βατά παιχνίδια, αλλά όχι μόνο...

25 Οκτωβρίου (20:45): Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε

Η φρέσκια αναβίωση της μονομαχίας δύο κορυφαίων στρατηγών της σύγχρονης προπονητικής στην Ευρώπη: του Έτορε Μεσίνα και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μας έλειψε, αλήθεια είναι η συνύπαρξή τους. Θα είναι έτοιμη η ομάδα του Ιταλού, μετά από άλλη μια αποτυχημένη σεζόν, ή ο 'Ζοτς' θα διευρύνει την ευνοϊκή, γι' αυτόν, παράδοση;

1 Νοεμβρίου (21:30): Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Συνέβη τον Γιώργο Μπαρτζώκα, θα επαναληφθεί με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο των φιλοξενουμένων. Ένα περίεργο, αμφίδρομο, συναίσθημα είναι βέβαιο πως θα κατακλύσει το κορμί του εκείνη τη βραδιά στο ΣΕΦ. Πέρυσι δεν είχε προλάβει το ταξίδι στην Ελλάδα.

14 Νοεμβρίου (22:00): Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα

Το πρώτο clasico της διοργάνωσης είναι, το δίχως άλλο, ένα σημείο αναφοράς για το πρόγραμμα κάθε σεζόν. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Νίκολα Μίροτιτς θα φορά τη φανέλα των 'μπλαουγκράνα' και όχι τη λευκή της 'βασίλισσας'.

6 Δεκεμβρίου (21:30): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Η επιστροφή των 'ερυθρόλευκων' μετά το 20' και το πολυθρύλητο πια 40-25 στον αγώνα κυπέλλου που ενεργοποίησαν το φαινόμενο της πεταλούδας. Η μισή Ελλάδα θα γιορτάζει το όνομά της, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, και η άλλη μισή είτε θα είναι το ΟΑΚΑ είτε θα παρακολουθεί το παιχνίδι τηλεοπτικά.

20 Δεκεμβρίου (20:30): Εφές - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον η επίσκεψη των Πρωταθλητών Ευρώπης στην έδρα των φιναλίστ. Επιβεβαίωση πρωτείων ή ρεβάνς από τους ηττημένους του Αταμάν;

28 Φεβρουαρίου (22:00): Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός

Τόπος μαρτυρίου για τους 'πράσινους' η έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι έφτασαν πολύ κοντά σ' ένα διπλό που θ' ανέτρεπε τα δεδομένα στη σειρά των playoffs. Ο Ρικ Πιτίνο δεν βρήκε το αντίδοτο.

3 Μαρτίου (21:00): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Πώς θα υποδεχθούν οι Πειραιώτες του 'πράσινους', δεδομένων των όσων έχουν μεσολαβήσει από τον περασμένο Γενάρη; Θα παραμένει στην ίδια ένταση η όξυνση, 15 μήνες αργότερα; Θα είναι παρών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Ερωτήματα που θ' απαντηθούν εκείνη την Τρίτη. Πριν ο Παναθηναϊκός υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός ταξιδέψει στην Πόλη για να παίξει με την Εφές.

24 Μαρτίου (21:00): Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας

Ο Μίλαν Τόμιτς, ο άνθρωπος που συνέδεσε όσο κανείς άλλος το όνομα και την πορεία του με τον Ολυμπιακό τα τελευταία 25 χρόνια, σε χαρές και λύπες, κούπες και καβγάδες, θα επανέλθει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος. 'Brat' με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Όλο το πρόγραμμα της διοργάνωσης

News 24/7

24MEDIA NETWORK