Οι "αιώνιοι" μετά την αλλαγή ηγεσίας στον ΕΣΑΚΕ

Ο Μιχάλης Μελλής είναι από την Πέμπτη ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ σε μία εκλογική διαδικασία στην οποία για μία ακόμη φορά κονταροχτυπήθηκαν στο παρασκήνιο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ποιος, εν τέλει, επικράτησε.

Οι "αιώνιοι" μετά την αλλαγή ηγεσίας στον ΕΣΑΚΕ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η σκηνή από τις εκλογές του ΕΣΑΚΕ την Πέμπτη στα γραφεία του συνδέσμου είναι εξόχως χαρακτηριστική. Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού (και πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ Μάνος Παπαδόπουλος) στέκεται μπροστά στα μικρόφωνα για μία δήλωση στους δημοσιογράφους λίγα μόλις λεπτά μετά την εκλογή του Μιχάλη Μελλή στην προεδρία.

Την ίδια ακριβώς ώρα, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Χρήστος Σταυρόπουλος αποχωρεί χωρίς να πει το παραμικρό στους εκπροσώπους του Τύπου. Τι έχει συμβεί; Απλώς επικράτησε ο υποψήφιος που στήριξαν οι “πράσινοι” και όχι οι “ερυθρόλευκοι”.

Επί της ουσίας αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Ο Μελλής, ένας νέος άνθρωπος, εκπρόσωπος του Κολοσσού Ρόδου στο σύνδεσμο, έρχεται για να βάλει τη δική του σφραγίδα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Οσοι τον ξέρουν καλά, λένε ότι σχεδιάζει να αλλάξει πολλά, πάντα με τη συμφωνία των ομάδων, και να φέρει έναν νέο αέρα.

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο άφθαρτο που ξέρει το χώρο (έχει παίξει μπάσκετ και μάλιστα κατάφερε να κάνει συμβόλαιο και στον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη), έχει μείνει μακριά από τις συλλογικές αντιπαραθέσεις των μεγάλων και διαθέτει όρεξη για δουλειά.

ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η οικονομική συγκυρία σαφώς δεν τον ευνοεί. Ο ΕΣΑΚΕ ψάχνει ήδη χορηγό αφού η σύμβασή του με τον ΟΠΑΠ έληξε, οι πόροι όπως και να το κάνουμε είναι περιορισμένοι. Ισως και αυτή να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το νέο πρόεδρο. Πώς, δηλαδή, θα μεγαλώσει την πίτα για τις ομάδες μέσα σ' ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον και με την αγορά μάλλον διστακτική σε τέτοιου είδους ανοίγματα.

Η διαφορά εν τω μεταξύ των τριών ψήφων στην εκλογική διαδικασία προέκυψε από μετακινήσεις μικρών οι οποίοι, την ύστατη ώρα, αποφάσισαν να αλλάξουν στρατόπεδο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ψήφος του εκπροσώπου των ομάδων της Α2 για τον οποίο μάλιστα υπήρξε και ένταση πριν από την έναρξη της διαδικασίας καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Χαλβατζάκης δεν δεχόταν να πάρει μέρος στην ψηφοφορία.

Εν τέλει κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, ο κ. Ζούπας ψήφισε κανονικά και φυσικά προτίμησε Μελλή. Στο ίδιο μπλοκ βρέθηκαν εκτός από τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Κολοσσός Ρόδου (άλλωστε από εκεί προέρχεται ο νέος πρόεδρος) και το Λαύριο. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξε και η ψήφος του Απόλλωνα Πάτρας.

Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός ήταν ο μόνος από τους θεωρητικά "μεγάλους" που στήριξε την υποψηφιότητα Χαλβατζάκη. Και ίσως γι' αυτό το λόγο να εξηγείται και η μη τοποθέτηση του Χρήστου Σταυρόπουλου μετά το τέλος της διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παπαδόπουλος: Τέλος στα μικρομάγαζα
Αλλαγή σκυτάλης με Μελλή στον ΕΣΑΚΕ

News 24/7

24MEDIA NETWORK