Οι απαγορεύσεις του Τραμπ ανησύχησαν τους Μπακς

Το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ, ακόμη κι αν έχουν πράσινη κάρτα, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους Μιλγουόκι Μπακς. Διαβάστε τον λόγο που αναστάτωσε την οικογένεια των "ελαφιών".

Οι απαγορεύσεις του Τραμπ ανησύχησαν τους Μπακς

Ο Ντόναλντ Τράμπ άρχισε να ασκεί... δυναμικά τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράφοντας διατάγματα που προκαλούν εφιάλτες σε πολλούς Αμερικανούς πολίτες, αλλά και πολίτες ολόκληρου του κόσμου. Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος με διάταγμά που υπέγραψε, κατέστησε παράνομη την είσοδο στις ΗΠΑ από πολίτες 7 χωρών. Της Συρίας, της Σομαλίας, της Λιβύης, του Ιράκ, του Ιράν, της Υεμένης και του Σουδάν.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους Μιλγουόκι Μπακς, καθώς ο ρούκι, Θον Μέικερ, έχει γεννηθεί στο Νότιο Σουδάν. Ο Τζέισον Κιντ είχε ανακοινώσει την Παρασκευή πως ο Μέικερ θα αγωνιζόταν στο Τορόντο, κόντρα στους Ράπτορς, όπως και έγινε με τον νεαρό άσο να μπαίνει τελικά στο παρκέ για 8 λεπτά, πετυχαίνοντας 8 πόντους (2 ριμπάουντ), στην ήττα των "ελαφιών" από τους Καναδούς με 102-86.

Μετά τον αγώνα και κατά την επιστροφή των Μπακς από το Τορόντο, οι αρχές στο αεροδρόμιο ενημέρωναν τους ταξιδιώτες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Το θετικό στην περίπτωση του Θον Μέικερ είναι το γεγονός ότι οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία το 2002 και ο ίδιος είχε καταφέρει να εκδώσει αυστραλιανό διαβατήριο, γεγονός που του επέτρεψε να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος των Μπακς, Αλεξάντερ Λάσλι, που είναι γιος του προέδρου Μαρκ Λάσλι, έχει καταγωγή από το Μαρόκο, όπως και ο πατέρας του και μετά τις τελευταίες εξελίξεις τοποθετήθηκε σχετικά, επικρίνοντας τις πρωτοβουλίες του νέου Προέδρου. "Εκτιμώ την ανησυχία των οπαδών μας και τις προσευχές τους για τον Θον. Από σήμερα, ένας νεαρός Σουδανός άνδρας που ξέφυγε από την καταπίεση θα κάνει δεύτερο ξεκίνημα στο ΝΒΑ. Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος και περήφανος γι' αυτόν. Είναι ένα σύμβολο γι' αυτό που έκανε την Αμερική σπουδαία, αλλά και γι΄αυτό που πιστεύουν οι μετανάστες για την Αμερική. Πρέπει να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε ιστορίες προσφύγων και μεταναστών που έκαναν την Αμερική σπουδαία. Είμαι περήφανος που ο Θον αλλά και ο πατέρας μου είναι λαμπρά παραδείγματα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη περίπτωση με τον Θον Μέικερ είναι και ο Λουόλ Ντενγκ των Λέικερς, ο οποίος είναι Σουδανός που έχει και βρετανικό διαβατήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σούπερ TOP-10 με εκτελεστή Κάρι και δημιουργό Giannis!
Πρόταση γάμου την ώρα του ματς από τον Κινέζο... Ντουράντ!
"Όργια" Κάρι με 43 πόντους και τρίποντο από το κέντρο!
Σταμάτησε στους 21 ο Αντετοκούνμπο, ήττα στην παράταση για Μπακς

News 24/7

24MEDIA NETWORK