Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί του Ισραήλ

Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί του Ισραήλ


Παναγιώτης Γιαννάκης: " Μέχρι να έρθουμε στο Βελιγράδι τα παιδιά είχαν παίξει πολλά καλά παιχνίδια, κάτι που τους δημιούργησε επιπλέον πίεση προκειμένου να ανταμειφθεί η απόδοσή τους και με αποτελέσματα. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να παίζουμε υπό πίεση και άγχος. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε παιχνίδια ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά. Γνωρίζαμε πως το παιχνίδι με το Ισραήλ θα ήταν πολύ δύσκολο και είχαμε δουλέψει γι' αυτό. Σε ορισμένα μάλιστα σημεία του αγώνα παίξαμε καλή άμυνα. Με τη Ρωσία είναι ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι.

Η Ρωσία διαθέτει μια αθλητική ομάδα με παίκτες από το ΝΒΑ, τους οποίος και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατάλληλα. Δεν είναι πάντως αχτύπητη, κάτι που φάνηκε από το παιχνίδι με τη Γερμανία. Ο,τι και να γίνει οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι γι' αυτή την ομάδα, αφού υπάρχουν παιδιά που την επόμενη 6ετία μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά

".
Μιχάλης Κακιούζης: " Το Ισραήλ έδειξε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς εμφανιστήκαμε καλύτεροι από όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Βέβαια κάναμε κάποια λάθη, όμως στο τέλος βρήκαμε τις λύσεις. Μπορούμε σίγουρα να παίξουμε καλύτερα. Με τη Ρωσία θα κατέβουμε για να κερδίσουμε. Είναι καλή ομάδα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε κατάλληλα ".
Νίκος Ζήσης: " Με το Ισραήλ βγήκε το ομαδικό πνεύμα στην επίθεση. Γνωρίζαμε πως οι περιφερειακοί θα έπρεπε να πάρουμε περισσότερες πρωτοβουλίες, αφού η αντίπαλη άμυνα προσαρμόστηκε πάνω στον Λάζαρο. Η νίκη μας έδωσε πάντως φτερά για τη συνέχεια, αφού είχαμε να κερδίσουμε σε νοκ άουτ παιχνίδι από το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 1999. Μας έφυγε ένα βάρος. Τους Ρώσους τους ξέρουμε καλά και θα τους χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους ".
Δημήτρης Διαμαντίδης: " Είμαστε ικανοποιημένοι για την πρόκριση στα προημιτελικά, αφού είχαμε άγχος για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Προσωπικά δεν φοβήθηκα καθόλου πως θα χάσουμε, αφού είμαστε ομάδα και βρίσκουμε τις λύσεις. Σήμερα ήταν οι Ζήσης και Κακιούζης που μας ξεκόλλησαν. Εμείς κοιτάμε την ομάδα και κανέναν άλλον. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας υποστηρίζει ".
Κώστας Τσαρτσαρής: "Μετά τη νίκη αυτή θα έχουμε το χρόνο να ξεκουραστούμε. Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να περάσουμε τη Ρωσία αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε περιθώρια και πρέπει να τα δίνουμε όλα ."
Θοδωρής Παπαλουκάς: "Είχαμε το Ζήση σε εκπληκτική ημέρα και τα καταφέραμε. Η Ρωσία είναι καλή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Αύριο θα ξεκουραστούμε και θα κάνουμε το σκάουτινγκ. Το θέμα είναι τα διαστήματα που είμαστε καλοί να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είμαστε κακοί."

Λάζαρος Παπαδόπουλο: "Μας έφυγε το άγχος με αυτή τη νίκη. Αν νικήσουμε και τη Ρωσία θα μας φύγει τελείως. Αν παίξουμε αυτό που μπορούμε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Το δυνατό τους σημείο είναι ότι πάνε όλοι στο επιθετικό ριμπάουντ. Πρέπει να τους αναγκάσουμε να παίξουν στο μισό γήπεδο. Εγω έχω και άλλα πράγματα να δείξω. Είχα λίγο άγχος μέχρι τώρα."

News 24/7

24MEDIA NETWORK