Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Aπό το 1997, όταν και προκριθήκαμε για τελευταία φορά σε 4άδα ευρωμπάσκετ, πέρασε καιρός. Κοινό σημείο του τότε και τουτώρα είναι το ότι στον πάγκο καθόταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο κόουτς μας προειδοποίησε: "Θα έρθουν και άλλες χαρές."

Αναλυτικά οι δηλώσεις:





Παναγιώτης Γιαννάκης: "Ας πανηγύρισουμε πρώτα από όλα την πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Παίξαμε ένα πολύ δυνατό ματς. Φυσικά από εδώ και πέρα όλα μπορούν να γίνουν. Κοιτάμε πως μπορούμε να κερδίσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Τα παιδιά έχουν μεγάλο αλληλοσεβασμό μεταξύ τους και αυτό φάνηκε. Ο Δήμος ας πούμε έδωσε μεγάλη βοήθεια. Δεν τελειώσαμε ακόμη όμως, πιστεύω ότι θα χαρούμε ακόμα περισσότερο. Περιμένουμε περισσότερο κόσμο."

Θοδωρής Παπαλουκάς: "Είχαμε μεγάλη καρδιά κυρίως στην άμυνα και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Το κάναμε για μας, για τον προπονητή και τον κόσμο. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε. Οι παίκτες της Ρωσίας είναι η οικογένειά μου και αυτό πιστεύω ότι μας βοήθησε."

Δήμος Ντικούδης: "Εκανα αυτό που ξέρω να κάνω καλά. Πήρα την ευκαιρία να παίξω και κατάφερα να βοηθήσω. Δεν ανακαλύφθηκε η Αμερική σήμερα. Είχα χάσει την αυτοπεποίθησή μου. Αν χάναμε και αυτή τη φορά εγώ θα σταματούσα."

Mιχάλης Κακιούζης: "Είμαστε πολύ καλή ομάδα και το δείξαμε. Βοήθησαν πολύ ο Δήμος και ο Βασίλης. Το κλειδί της νίκης ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ. Για μένα ουρανός και ταβάνι είναι η κορυφή. Από εδώ και πέρα βλέπουμε. Μία νίκη σε δύο παιχνίδια θα την κάνουμε."

Nίκος Χατζηβρέττας: "Δεν θέλαμε να χάσουμε και άλλον προημιτελικό. Πρέπει στον ημιτελικό να δείξουμε την καλή εικόνα των τελευταίων 30 λεπτών. Είχαμε βιώσει τις αποτυχίες και δεν θέλαμε επανάληψη. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα."

Λάζαρος Παπαδόπουλος: "Είχαμε καλή ψυχολογία ακόμα και όταν μείναμε πίσω στο σκορ. Αποδείξαμε ποιοι είμαστε. Οι περιφερειακοί μας έκαναν τέλεια δουλειά. Όταν μας έφυγε το άγχος, όλα ήταν πιο εύκολα."

Δημήτρης Διαμαντίδης: " Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι που φοράμε αυτή τη φανέλα. Εχουμε έναν ημιτελικό μπροστά μας και πρέπει να τον κερδίσουμε, γιατί το ότι είμαστε στους τέσσερις δεν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Νιώθω Ελληνας, δηλαδή τέλεια".

Γιώργος Βασιλακόπουλος: "Αυτή η επιτυχία είναι ένα νέο ξεκίνημα. Αυτή είναι μια ομάδα με προοπτική. Συνεχίζουμε, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Πήραμε τη νίκη, γιατί τα παιδιά το πίστεψαν. Καθήλωσαν τους θεωρητικά δυνατότερους Ρώσους."

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, μετά τη νίκη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ επί της Ρωσίας, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

"Η επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, επί μιας παγκόσμιας δύναμης του αθλήματος, όπως είναι η Ρωσία, αποδεικνύει ότι το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή και τους συνεργάτες του. Η σημερινή τους νίκη και η πρόκριση στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους".

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος, μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ επί της Ρωσίας, για την προημιτελική φάση του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2005, που διεξάγεται στη Σερβία, απέστειλε το παρακάτω τηλεγράφημα:

"Η Ελλάδα ζει στιγμές «87»! Η νίκη αυτή, που μας έδωσε το εισιτήριο για τον ημιτελικό, αλλά και το Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία, μας γέμισε χαρά και συγκίνηση. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στη διπλή αυτή επιτυχία. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη συνέχεια της προσπάθειάς σας".

Η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στην εθνική ομάδα μπάσκετ για την της νίκη, με την εξής δήλωση:

"Με την χθεσινή της μεγάλη πρόκριση η εθνική μας ομάδα μπάσκετ κατάφερε να κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους για άλλη μία φορά. Η προσπάθεια συνεχίζεται και τώρα πια όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον αγώνα με την Γαλλία. Εκφράζω σε όλη την ομάδα, στον προπονητή και στην ομοσπονδία μπάσκετ τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι να τους δούμε στο ψηλότερο βάθρο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK