Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Η νίκη της Εθνικής μας επί της Γαλλίας και η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έκανε ακόμα και τον μετρημένο στις εκδηλώσεις του, Παναγιώτη Γιαννάκη να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς και ως καλός «πατέρας» να αποδώσει τα εύσημα στους παίκτες για τη μεγάλη επιτυχία. « Η ομάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εκεί που κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι τα παρατάμε, σηκωνόμαστε πάλι. Τους αγαπάω όλους…Και αυτούς που έπαιξαν πολύ, και αυτούς που έπαιξαν λίγο ή καθόλου. Αυτά τα παιδιά μπορούν να πετύχουν πολλά. Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει σε αυτά. Με πίστη και υπομονή, όλα γίνονται ».

Πάντα μετριοφρόνων ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποποιήθηκε τον τίτλο του μεγάλου πρωταγωνιστή και φορώντας στο λαιμό του κασκόλ της Ελλάδας από το Eurobasket του 1987 δήλωσε: « Αυτό που μετράει είναι ότι η ομάδα πέρασε στον τελικό. Δεν είμαι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Απλά είμαι ο άνθρωπος που έτυχε να βάλω το τελευταίο σουτ. Τέλειωνε ο χρόνος, ήρθε η μπάλα, σούταρα και μπήκε ».

Ο Μιχάλης Κακιούζης τόνισε: « Εδώ που έχουμε φτάσει όλα είναι πιθανά. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για το ελληνικό μπάσκετ, που είχε απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι η αρχή της ανόδου. Η είσοδος μας στον τελικό είναι απόρροια της σκληρής δουλειάς που έχει γίνει, σήμερα ήμασταν και τυχεροί. Μακάρι να κερδίσουμε το κύπελλο ».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζήσης επεσήμανε: « Είναι απίστευτη επιτυχία, λες και έγινε κάτι το μαγικό. Τίποτα δεν φάνηκε να πηγαίνει καλά αλλά μας χρωστούσε κάτι ο Θεός. Όταν πήραμε την μπάλα στο τέλος ήξερα ότι θα γίνει κάτι και θα κερδίσουμε. Είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για όλους μας. Απίστευτος άθλος….Ξέραμε ότι είχαμε παράδοση κόντρα στη Γαλλία. Αυτό μας γέμισε άγχος, όπως και η παρουσία αυτού του υπέροχου κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο και τον ευχαριστούμε ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λόγια του Θοδωρή Παπαλουκά: « Να είναι καλά όλα τα παιδιά, που τα έδωσαν όλα στην άμυνα και ο Διαμαντίδης. Πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε ακόμα και όταν ήμασταν πίσω με 8 πόντους. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και ιδίως τους «Πελαργούς» που ήταν μαζί μας από την αρχή». Όσον αφορά στον τελικό, επεσήμανε: « Είναι ένα παιχνίδι…Δώδεκα εμείς, δώδεκα και αυτοί και ο καλύτερος θα νικήσει. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσουμε και την τελευταία σταγόνα της ενέργειας μας για να κερδίσουμε ». Όσον αφορά στα αρνητικά σχόλια που έγιναν για την Εθνική, απάντησε: « Οι κακοπροαίρετοι δεν μας ενδιαφέρουν. Κακό στον εαυτό τους κάνουν…».

« Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα πανηγυρίζει αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα γιατί έχουμε και τον τελικό. Είναι απίστευτο…Δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε περίπτωση να χάσουμε. Μας το χρωστούσε ο Θεός…ήταν μαζί μας » σημείωσε ο Δήμος Ντικούδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK