Οι δύο όμιλοι του Top16: όλα τα εμπόδια για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Δεν θα είναι εύκολο το έργο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Top16 της Ευρωλίγκας. Οι "πράσινοι" θα συνυπάρξουν με Ρεάλ & Μπαρτσελόνα, τη ίδια στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" θα συναντηθούν με το παρελθόν τους, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι δύο όμιλοι του Top16: όλα τα εμπόδια για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα καταρτίστηκαν, οριστικά πια, οι δύο όμιλοι του Top16, στο οποίο συνεχίζουν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός με στόχο φυσικά την πρόκριση στα πλέι οφ.

Από την Πέμπτη ήταν ήδη γνωστό ότι οι "πράσινοι" παίρνουν, εκτός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γαλατάσαραϊ, ενώ την Παρασκευή επιβεβαιώθηκε ότι θα συνυπάρξουν επίσης με την Μπαρτσελόνα, τον Ερυθρό Αστέρα, την Άλμπα και τη Ζαλγκίρις. Θα έχουν δηλαδή ν' αντιμετωπίσουν τρεις ισπανικές ομάδες και την πρωταθλήτρια Ευρώπης και ακόμη τρεις με ισχυρές έδρες.

Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" ήξεραν ότι θα συμπέσουν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, την Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς και τη Μιλάνο, ενώ επιβεβαιώθηκε (μία ημέρα αργότερα) ότι θα βρεθούν με τη Φενέρμπαχτσε. Ακόμη πήραν τη Νίζνι Νόβγκοροντ (και όχι την Ούνιξ), την Μάλαγα και ξανά την Μπασκόνια, σ' έναν όμιλο που οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

Η πρεμιέρα του Top16 είναι προγραμματισμένη για τις 30 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 10 Απριλίου. Από κάθε όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση οι πρώτες τέσσερις και διασταυρώνονται έκτοτε χιαστί (1-4, 2-3).

Συνοπτικά οι δύο νέοι όμιλοι που δημιουργήθηκαν:

1ος όμιλος

Ρεάλ

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παναθηναϊκός

Γαλατάσαραϊ

Μπαρτσελόνα

Ερυθρός Αστέρας

Ζαλγκίρις

Άλμπα

2ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Φενέρμπαχτσε

Μπασκόνια

Νίζνι Νόβγκοροντ

Ολυμπιακός

Εφές

Μάλαγα

Μιλάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK