Οι "φαρμακερές" ατάκες του Ιωαννίδη για Εθνική, Αντετοκούνμπο και Άρη

Η αποτυχημένη πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, η προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Giannis και η υποχρέωση των αρμοδίων να βρουν λύση για να μην θυμόμαστε τα παλιά κάθε 30-40 χρόνια. Ο "Ξανθός" τα είπε όπως ακριβώς τα ένιωθε.

Οι "φαρμακερές" ατάκες του Ιωαννίδη για Εθνική, Αντετοκούνμπο και Άρη

Άφησε την προπονητική για τα έδρα της Βουλής και τα γραφεία. Πολιτικός όμως δεν έγινε με την ευρεία έννοια του όρου. Γι' αυτό και όποτε μιλάει ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν γίνεται διπλωμάτης. Εκφράζει με ειλικρίνια τις απόψεις του και δεν διστάζει να πει ό,τι σκέφτεται.

Γι' αυτό και όσα είπε στον ARENA FM θα συζητηθούν.

Επιλέξαμε τις πιο "ζουμερές" ατάκες.

- " Αποτελεί μεγάλη δικαίωση για τον Νίκο Γκάλη η είσοδός του στο Hall of Fame. Ένα φτωχό παιδί που ήρθε από την Αμερική και άλλαξε όλο το μπάσκετ της χώρας. Γιατί μην χαρούμε μ' αυτή την επιτυχία..."

- " Η Εθνική δεν πήγε καλά, γιατί κάτι δεν πάει καλά εδώ και χρόνια. Είναι αποτυχία και πρέπει να κάνουν κάτι οι υπεύθυνοι για να μην κάνουμε γενέθλια ανά 30 ή 40 χρόνια και να θυμόμαστε τα παλιά".

- " Εσείς περιμένατε να παίξει ο Αντετοκούνμπο; Εγώ το περίμενα ότι δεν θα αγωνιστεί. Μήπως θυμάστε τον Νοβίτσκι; Η ομάδα του από το ΝΒΑ δεν τον άφηνε να παίξει και αυτός πλήρωνε από την τσέπη του την ασφάλεια κι ας τραυματιζόταν. Αυτό είναι το μεγαλείο ενός παίκτη".

- " Η Σλοβενία είναι ομαδάρα και πήρε δίκαια το Ευρωμπάσκετ. Οι Σλοβένοι είχαν τον καλύτερο παλμό στο σουτ από την ενιαία Γιουγκοσλαβία ακόμη. Μπορούν να σκοράρουν από τα 10 μέτρα και έχουν φοβερή φουρνιά, με αυτόν τον Ντράγκιτς ηγέτη, τον οποίο δεν προλαβαίνεις να τον δεις. Είναι λεβέντης, σέβεται την πατρίδα του και παίζει κάθε χρόνο για την εθνική ομάδα".

- " Ο Ναβάρο είναι μεγάλος παίκτης και είδατε πώς του συμπεριφέρθηκαν οι συμπαίκτες του. Ο Γκασόλ είναι παικταράς, ποτέ δεν αρνήθηκε να παίξει στην εθνική ομάδα, αυτοί σέβονται το εθνόσημο".

- " Ο Άρης εάν δεν καθαρίσει, θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Εγώ απέχω και δεν συμπράττω με όσα γίνονται, ούτε θέλω να μιλήσω για την απόφαση του Γιαννάκη να αναλάβει. Όποιος θέλει πάντως να βοηθήσει, δεν ζητάει μετοχές, πηγαίνει και βοηθάει".