"Οι φιλίες δεν χαλάνε για τις ομάδες, Κέβιν": Τάδε έφη Στεφ Κάρι

Τη 'βρώμικη δουλειά' ο Στέφεν Κάρι την αφήνει για τον Ντρέιμοντ Γκριν. Στον δικό του κόσμο, ο Κέβιν Ντουράντ αποφάσισε αυτό που τον έκανε πιο χαρούμενο, άρα καλώς έπραξε διαλέγοντας τους Νετς.

Ο Στέφεν Κάρι και ο Κέβιν Ντουράντ από τις ευτυχισμένες ημέρες του στο Όκλαντ
Ο Στέφεν Κάρι και ο Κέβιν Ντουράντ από τις ευτυχισμένες ημέρες του στο Όκλαντ AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Ο Ντουράντ προτίμησε τον Κάιρι Ίρβινγκ και τους Νετς από τον Στέφεν Κάρι και τους Γουόριορς. Ο Κέβιν Ντουράντ άφησε πίσω του τα τρία χρόνια στο Όκλαντ και το σοβαρό τραυματισμό στο αχίλλειο για ένα νέο ξεκίνημα στην ανατολική πλευρά της χώρας. Ο Κέβιν Ντουράντ λειτούργησε όπως το 2016, διαλέγοντας ν' αλλάξει εργασιακό περιβάλλον και στα 30 του να ψάξει για νέες προκλήσεις, παρόλο που θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης σεζόν από το συμβόλαιο των 4 ετών που υπέγραψε με την ομάδα του Μπρούκλιν.

Για όλα αυτά οι φανς των Γουόριορς μπορούν να του προσάψουν ό,τι οι αντίστοιχοι των Θάντερ πριν από τρία καλοκαίρια - από τους οποίους έφυγε πια και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ. Πως άφησε ένα στρωμένο πρότζεκτ, πως λειτούργησε εγωιστικά, πως διάλεξε το δρόμο του χωρίς να εκτιμήσει τη δυνατότητα που του έδωσε η ομάδα να διεκδικήσει και να κερδίσει δύο δαχτυλίδια. Ό,τι δηλαδή του έλειπε μέχρι τότε.

Ο Στέφεν Κάρι ωστόσο δεν συναινεί. Άφησε τον Ντρέιμοντ Γκριν, αν χρειαστεί, να καταγγείλει τη στάση του 'KD', ο οποίος παρεμπιπτόντως για ν' αποδεχθεί το sign and trade ανάγκασε την ομάδα από το Όκλαντ να συμπεριλάβει στη συμφωνία ένα draft pick, ειδάλλως θα έβαζε εμπόδια. Κάρι και Ντουράντ είχαν πολύ καλές σχέσεις και δεν υπήρχε λόγος να τις χαλάσουν. Ο ηγέτης των 'πολεμιστών', έχοντας επίγνωση του επαγγελματισμού που διέπει το χώρο και μακριά από τις όποιες συναισθηματικές προκαταλήψεις, δικαιολόγησε πλήρως τον φίλο του. Το αίμα νερό δεν γίνεται, εξάλλου.

Ειδάλλως δεν θα έλεγε στη "The Mercury News" πως "τα τρία χρόνια που είχαμε ήταν ξεχωριστά. Με τον KD παίξαμε σε τρεις διαδοχικούς τελικούς. Κερδίσαμε τους δύο απ' αυτούς και καταφέραμε πολλά ως ένα σύνολο. Καθένας μιλά για την ποσότητα του ταλέντου που διαθέταμε στην ομάδα, αλλά δεν είναι κάτι που εγγυάται πως μπορείς να τα καταφέρεις στο παρκέ, ότι μπορείς να συνδέσεις όλα τα κομμάτια για να φέρουν επιτυχές αποτέλεσμα. Είμαι πραγματικά περήφανος για ό,τι πετύχαμε. Η ομορφιά της free agency είναι πως ο καθένας έχει μια απόφαση, καθένας έχει μια επιλογή. Θέλεις να βρεις την ευτυχία όπου κι αν είναι. Η ομορφιά του ΝΒΑ είναι πως ο καθένας αποφασίζει ως ένα σημείο, ιδίως τα παιδιά που την αξίζουν, όπως ο KD κι άλλοι δημοφιλείς ελεύθεροι παίκτες. Προτιμώ να κοιτάω αυτά που κατορθώσαμε, να επικεντρώνομαι σ' αυτά και να είμαι τρομερά περήφανος για το σερί που είχαμε. Τώρα πρόκειται να το επαναδημιουργήσουμε κοιτάζοντας μπροστά".

Κοιτάζοντας μπροστά βέβαια δίχως τον Αντρέ Ιγκουοαντάλα και τον Σον Λίβινγκστον, δύο παίκτες που είχαν το δικό τους μερίδιο ευθύνης σε ό,τι σταθερό και συνεπές παρουσίασαν οι Γουόριορς. "Είναι μια επίπονη δουλειά και αυτό είναι ένα μέρος της. Ξέραμε ότι με τον τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τώρα ή του χρόνου, θα παρθούν δύσκολες αποφάσεις και και επέλθουν σκληρές αλλαγές. Ο Αντρέ και ο Σον ήταν δυο παιδιά που έκαναν τα πράγματα με το σωστό τρόπο, διαθέτοντας ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ηγεσίας, είχαν μια παρουσία ενόσω βρίσκονταν στ' αποδυτήρια που τους έκανε αυτό που είναι, τρεις φορές πρωταθλητές".

Αυτό που παρηγορεί τον Κάρι είναι πως "έχοντας έναν ευέλικτο παίκτη όπως ο Ράσελ μόνο βοηθάει την ομάδα σου. Η χημεία θ' αποκτηθεί γρήγορα. Δεν έχω πολύ προσωπική επαφή μαζί του, αλλά απ' όταν έγινε draft, υπήρχαν κάποιες συγκρίσεις του παιχνιδιού μας, πόσο απαλά παίζει, ότι μπορεί να σουτάρει ή να πασάρει".

Να ο νέος φίλος του Στέφεν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK