Οι James και Nedovic ήταν το πιο αποτελεσματικό δίδυμο της 3ης αγωνιστικής

Η Maccabi βρήκε μια καλή πεντάδα και την άφησε -για ώρα- να κάνει δουλειά, ομοίως και η Fenerbahce που έχει ως σταθερές τον Σλούκα και τον Vesely. Η τάση που εμφανίζει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. η ασυδοσία του Shved και το απόλυτο της κυριαρχίας της Armani επί του Ολυμπιακού.

Οι James και Nedovic ήταν το πιο αποτελεσματικό δίδυμο της 3ης αγωνιστικής

O Oλυμπιακός έζησε το τρίτο χειρότερο βράδυ, στην ιστορία των εντός έδρας εμφανίσεων στη Euroleague, στην 3η αγωνιστική της σεζόν, γεγονός που ξεκάθαρα σημαίνει ότι... δεν έγινε και τίποτα. Είναι πάντα χρήσιμο να θυμάσαι πως η regular season έχει 30 αγώνες, άρα είναι ακόμα νωρίς για δάκρυα ή χαρές. Κάτι που ισχύει για όλους. Οπότε, ας περάσουμε στα δικά μας και στους πίνακες του συνεργάτη του Contra.gr, Γιάννη Γκούφα (@ EuroleagueDataGuy ) που δείχνουν την πάσα αλήθεια της αγωνιστικής. Ξεκινάμε;

Στο +20 η συνύπαρξη των James-Nedovic

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Armani, η συνύπαρξη των James και Nedovic διήρκεσε 24 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, το plus/minus (υπολογίζει τη συνολική επίδραση όλων, στην επιτυχία/αποτυχία της ομάδας τους, με το + να είναι θετικό πρόσημο και το – αρνητικό) των συγκεκριμένων έφτασε στο +20. Ήταν μέλη και των τριών πεντάδων της Armani που ξεχώρισαν στην 3η αγωνιστική, όπως και μιας τέταρτης που είχε -6, σε 9'. Και τώρα αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τη σημασία του τελικού +20.

Μαζί με τους Brooks, Gudaitis και Micov συνέθεσαν τη δεύτερη πιο αποτελεσματική πεντάδα της ημέρας, καθώς στα τέσσερα λεπτά που συναντήθηκαν στο παρκέ, το επί μέρος σκορ έφτασε στο 21-10. Μια στιγμή. Δεν τελειώσαμε με τους Ιταλούς. Βλέπεις, στις κορυφαίες line-ups είχαν και τρίτη παρουσία, με το 22-15 των James, Kuzminskas, Micov, Nedovic και Tarczewski, στα 10 λεπτά που έπαιξαν μαζί (+7).

Οι James και Nedovic ήταν το πιο αποτελεσματικό δίδυμο της 3ης αγωνιστικής

Την κορυφή κατέλαβε η Maccabi, χάριν του συνδυασμού των Black, Caloiaro, Kane, Roll και Wilbekin που είδαν την αποτελεσματικότητα τους να φτάνει στο +19, στα 19 λεπτά που αγωνίστηκαν παρέα. Στο μεσοδιάστημα “έτρεξαν” επί μέρους σκορ 33-17 που εν πολλοίς έκρινε το αποτέλεσμα του ματς με την Buducnost. O Neven Spahija ξεκάθαρα βρήκε πέντε που του έκαναν τη δουλειά και... τους άφησε να την κάνουν.

Σταθερά στους καλύτερους παραμένει η Real Madrid (με τον Campazzo να είναι πάντα εκεί, όπως και τον Randolph). Στην πεντάδα που άφησε ωστόσο, περισσότερο από όλες ο Pablo Laso (12') ήταν οι Causeur, Llull, Randoplh, Tavares και Taylor. Μπορούμε να πούμε ότι στη δεδομένη φάση, αυτή είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες επιλογές -το μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο.

Όπως προχωρούν οι αγωνιστικές, γίνεται πιο εμφανής η διάθεση όλων των προπονητών να εμπιστεύονται συγκεκριμένες πεντάδες. Για παράδειγμα, Fenerbahce άφησε για 12 λεπτά τους Guduric, Kalinic, Melli, Σλούκα και Vesely στο 82-75 επί της Zalgiris στο Κάουνας και ο Obradovic απήλαυσε τους παίκτες του προσφέρουν θέαμα -χωρίς να παίρνουν πούλιτζερ στην άμυνα- και να δίνουν το 24-17, για επί μέρους σκορ. Η πιο αποτελεσματική πεντάδα ωστόσο, της Fener ήταν αυτή που 'χε τους Σλούκα, Vesely, Datome, Ennis και Muhammed. Κράτησε μόλις 4', αλλά έτρεξε ένα 9-2. Κράτα πως ο Σλούκας είναι μέσα σε όλα -τα καλά.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, αν συγκρίνουμε τα δεδομένα αυτής της αγωνιστικής με εκείνα των προηγούμενων, προκύπτει ότι ο Xavi Pascual έχει αρχίσει να εμπιστεύεται λίγο περισσότερο τους Langford, Gist και Μήτογλου. Εναντίον της Gran Canaria φάνηκε πως όταν συμπληρώνουν την πεντάδα οι Καλάθης και Παπαπέτρου, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Για την ακρίβεια, το 12-5 στα έξι λεπτά της συνύπαρξης.

Η χαρά του Spahija

Ο Neven Spahija βρήκε μια καλή πεντάδα και της έδωσε το χρόνο της, με τους Black, Caloiaro, Kane, Roll και Wilbekin να βρίσκονται μαζί για 19 λεπτά, τα περισσότερα που έδωσε προπονητής σε συγκεκριμένη πεντάδα, τη συγκεκριμένη αγωνιστική. Και αναδείχθηκε στην καλύτερη.

Μια γενική διαπίστωση είναι πως οι προπονητές μαθαίνουν τις ομάδες τους καλύτερα, από παιχνίδι σε παιχνίδι και μπορούν να αναγνωρίσουν σωστά την πεντάδα που θα εμπιστευτούν περισσότερο”, σημειώνει ο Γιάννης, εστιάζοντας στη Khimki που για πρώτη φορά είχε πεντάδα με μεγάλο χρόνο συνύπαρξης και θετικό plus/minus.

Να σημειωθεί επίσης, πως ο Shved επιχείρησε 17 τρίποντα (από τα 39 της ομάδας του) και συνολικά έκανε 21 σουτ, για να βάλει 23 πόντους. Σε αυτήν την αγωνιστική, υπήρχαν δυο ομάδες (Παναθηναϊκός 12, Ολυμπιακός 13) που επιχείρησαν λιγότερα τρίποντα από τον Ρώσο.

Οι James και Nedovic ήταν το πιο αποτελεσματικό δίδυμο της 3ης αγωνιστικής

Ακόμα και οι Clark, Clarke, Craft, Gordic και Omic που αγωνίστηκαν για 15 λεπτά, στην ήττα της Buducnost και είχε +0 “ δεν ήταν κακή, αν σκεφτείς πως η ομάδα έχασε με 10 πόντους”. Όλες οι άλλες πεντάδες που είχαν το μεγαλύτερο χρόνο συνύπαρξης, είχαν θετικό πρόσημο. “ Γεγονός που δείχνει πως όσο προχωρά η σεζόν, γίνονται πιο αποτελεσματικές οι αποφάσεις”.

Στις κορυφαίες βρέθηκε και μια του Ολυμπιακού: αυτή των Milutinov, Πρίντεζη, Σπανούλη, Timma και William-Goss, του +5, στα 11 λεπτά κοινής συμμετοχής, διάστημα στο οποίο το επί μέρους σκορ ήταν 24-19.

News 24/7

24MEDIA NETWORK