Οι κορυφαίοι στην ιστορία της Euroleague ανά ομάδα

Δεκαέξι ομάδες με ιστορία… Η νέα σεζόν, η 18 στην ιστορία της διοργάνωσης ξεκινάει και επί τη ευκαιρία ρίχνουμε μία ματιά στους κορυφαίους τους.

Οι κορυφαίοι στην ιστορία της Euroleague ανά ομάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από τη σεζόν 2000-01 στην Ευρωλίγκα έχουν αγωνισθεί 84 διαφορετικές ομάδες ενώ από τις 16 της φετινής σεζόν μόλις τρεις (Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Μπασκόνια) είχαν δώσει το παρόν και στις 17 προηγούμενες χρονιές.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα στατιστικά των παικτών που χρησιμοποίησε κάθε ομάδα έως τώρα στην ιστορία της διοργάνωσης και σας παρουσιάζουμε τους κορυφαίους ανά κατηγορία!

Αυτός που ξεχωρίζει το δίχως άλλο είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης αφού είναι ο μοναδικός παίκτης (στην ιστορία και μάλιστα όλων των ομάδων) που είναι ο κορυφαίος σε ΟΛΕΣ τις βασικές στατιστικές κατηγορίες για τον Παναθηναϊκό!

Αγώνες, πόντοι, τρίποντα, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, τάπες! Κάτι αν μη τι άλλο μοναδικό και αξιομνημόνευτο.

Κάτι ανάλογο έχει καταφέρει ο Βασίλης Σπανούλης που είναι ο κορυφαίος στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση σε 4 από τις 7 κατηγορίες ενώ ομοίως 5 πρωτιές έχει στη Ζαλγκίρις ο Παούλιους Γιανκούνας, 5 ο Ναβάρο στη Μπαρτσελόνα, 4 ο Νικολό Μέλι στην Αρμάνι Μιλάνο και 5 ο Μπέρνι Ροντρίγκεζ στην Ουνικάχα Μάλαγα.

Οι κορυφαίοι στην ιστορία της Euroleague ανά ομάδα

News 24/7

24MEDIA NETWORK