Οι λεπτομέρειες χάρισαν στο Γηραιό τη νίκη

Το ματς του Ιβανωφείου δεν ήταν για καρδιακούς. Ηρακλής και Κολοσσός "πολέμησαν" μέχρι τη λήξη για το ροζ φύλλο, όμως τελευταίοι χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι. Κέρδισαν με 78-75 και πήραν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Οι λεπτομέρειες χάρισαν στο Γηραιό τη νίκη
Το ματς του Ιβανωφείου δεν ήταν για καρδιακούς. Ηρακλής και Κολοσσός "πολέμησαν" μέχρι τη λήξη για το ροζ φύλλο, όμως τελευταίοι χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι. Κέρδισαν με 78-75 και πήραν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Τα πολλά λάθη (18) στοίχισαν στους νεοφώτιστους, οι οποίοι παρά την υπεροπλία τους στα ριμπάουντ (38 έναντι 23) επιστρέφουν στη Ρόδο δίχως το θετικό αποτέλεσμα.

Στο ξεκίνημα πάντως οι "θαλασσί" μπήκαν με διάθεση να μην επιτρέψουν στον Ηρακλή να επιβάλει το ρυθμό του. Ελέγχοντας την εναέρια κυκλοφορία (ριμπάουντ), η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ εκμεταλλευόμενη πλήρως την αστοχία του Γηραιού στην επίθεση. Αντίθετα, ο Κέβιν Μπράσγουελ για λογαριασμό του Κολοσσού αιφνιδίασε με την απόδοσή του την "κυανόλευκη" άμυνα και βοήθησε την ομάδα του να διατηρεί ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα (2-8, 9-15, 17-20) καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου.



Περίπου ένα λεπτό πριν από το τέλος, ο Αλέξης Παπαδάτος ευστόχησε σε σουτ από την περιφέρεια. Αρχικά χρεώθηκε τρίποντο, ωστόσο στη συνέχεια, ύστερα από διαβουλεύσεις ολίγων λεπτών, χρεώθηκε δίποντο.

Οι λύσεις, κυρίως από την περιφέρεια, που βρήκαν οι γηπεδούχοι (Δέδας, Στεφάνοβιτς) στη δεύτερη περίοδο, τους έδωσαν την ευκαιρία να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα (32-30). Μπορεί ο Βασίλης Σούλης με προσωπικό ρεσιτάλ να έφερε εκ νέου τους Ροδίτες μπροστά (36-38), όμως οι Θεσσαλονικείς είχαν τις απαραίτητες απαντήσεις (40-38 ημίχρονο).



Στις αρχές μάλιστα του δεύτερου ημιχρόνου με τους Φέλτον και Χρήστου να σημειώνουν χρήσιμους πόντους, ο Ηρακλής έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +8 (52-44, 54-46). Η άνοδος, ωστόσο, του Φράνκο Νάκιτς ήρθε στο καταλληλότερο σημείο, όταν δηλαδή ο Γηραιός άρχισε να ξεφεύγει. Οέμπειρος φόργουορντ "χτυπώντας" την πρώην ομάδα του με σουτ απ' έξω μετέτρεψε και πάλι το παιχνίδι σε ντέρμπι (60-58 γ' δεκάλεπτο).

Όσο και αν οι παίκτες του Ράτσα επωφελούμενοι των πολλών αντίπαλων λαθών προσπάθησαν να ξεφύγουν (65-60), τόσο οι "θαλασσί" μην εγκαταλείποντας τη μάχη έβρισκαν τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις (65-65). Πέρασαν μάλιστα μπροστά με 69-68. Λογικό ήταν οι λεπτομέρειες, η ευστοχία στις βολές και η ψυχραιμία να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από συνεχόμενες βολές και των δύο ομάδων, οι Ροδίτες είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς -τουλάχιστον- στην παράταση, όμως τα το λάθος του Μπράσγουελ (βήματα) και η εύστοχη βολή του Σφέικου διαμόρφωσαν το τελικό 78-75.


Τα δεκάλεπτα: 17-20, 40-38, 60-58, 78-75

Ηρακλής: Φέλτον 15 (1), Παναγιωτόπουλος, Γιαννουζάκος 6 (1), Σφέικος 11 (1), Μάγλος 2, Δέδας 13 (3), Τζένκινς 2, Κούβελας 8

Κολοσσός: Φαλέκας 3 (1), Πανταζόπουλος 3 (1), Μπράσγουελ 9 (1), Παπαδάτος 4, Γκογκίδης 6, Νάκιτς 14 (2), Σούλης 17, Μπράιαντ 10, Μακρής, Τσιάκος 7




News 24/7

24MEDIA NETWORK