Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο ονειρεύονται πρωτάθλημα, με μάτια ανοικτά

Το όνειρο τίτλου των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν είναι πια και τόσο μακρινό. Ακόμα κι αν τελικά οι Ράπτορς ανατρέψουν τη σειρά, το ταξίδι των φετινών Μπακς είναι μοναδικό.

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο ονειρεύονται πρωτάθλημα, με μάτια ανοικτά

'Τράβηξα δειλά δειλά, της κερκόπορτας το σύρτη

Και πήραν φωτιά τα μάτια μου, μάγκα μου απ`όσα είδα'

(Θανάσης Παπακωνσταντίνου, 'Όνειρο')

Ο δεύτερος αγώνας των Μπακς ενάντια στους Τορόντο Ράπτορς στο Fiserv Forum έχει ολοκληρωθεί, με την ομάδα του Μιλγουόκι νικήτρια με 125-103. Η συγκομιδή του Γιάννη Αντετοκούνμπο αυτή τη φορά, ήταν 30 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ.

Κάπου εδώ όμως τίθεται ένα ερώτημα: Ποιος μπορεί να υποτάξει την αρμάδα των Ελαφιών ύστερα από εμφανίσεις όπως η χθεσινή; Όλα ξεκίνησαν με ένα κάρφωμα του Γιάννη μπροστά από δυο αμυντικούς των Ράπτορς, ένα λυσσαλέο μπλοκ σε ένα από αυτά τα 'λίρα εκατό' κοντινά σουτ του Γκασόλ, ένα κάρφωμα ύστερα από πάσα όπου βρέθηκε ολομόναχος στη ρακέτα. ο Γιάννης δεν είναι ούτε 25 ετών και χθές λειτούργησε ως μαέστρος για την ομάδα του, δίνοντας το τέμπο, δημιουργώντας ρυθμό και παρασύροντας τους συμπαίκτες του σε ένα επικό σερί επίθεσης, που δεν μπόρεσε ποτέ να φέρει κάποιας μορφής αντίδραση από το Τορόντο.

Βλέποντας τη γενική εικόνα των αντιπάλων των Μπακς, μπορεί κανείς εύκολα να αναρωτηθεί αν μπορεί να υπάρξει πραγματική αντίδραση: Ο Καγουάι Λέονάρντ πάλεψε, σκοράροντας 31 πόντους, ο Νόρμαν Πάουελ (14 π.) βγήκε μπροστά για να σώσει τα προσχήματα, παίρνοντας από το χέρι τους τους μέτριους Λάουρι, Σιάκαμ, Γκασολ που όλοι μαζί σκόραραν 25 πόντους. Οι Ράπτορς μοιάζουν να τα περιμένουν όλα από τον star player τους με το ελαφρώς αποκρουστικό γέλιο, πέρα από τον Καγουάι, αναζητούνται ακόμα παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος αυτών των αρκετά υψηλών περιστάσεων.

To χιλιοδοξασμένο 'Process' της υπομονής και της εμπιστοσύνης σε ένα πλάνο οργάνωσης και δόμησης μιας ομάδας από το μηδέν, είναι μια έννοια που συνδέθηκε με τους Σίξερς και την επιστροφή της ομάδας στο κλάμπ των ισχυρών του NBA. Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε τους Μπακς με ένα αντίστοιχο 'process' αυτό θα παρέπεμπε περισσότερο στην μετατροπή ενός αυτοκινήτου σε transformer, ενός αυτοκινήτου μάρκας Fiat πχ, σε Optimus Prime.

Ναι, η καρδιά της ομάδας είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο άνθρωπος που μέσα στο γήπεδο μπορεί να παίξει στις τέσσερις από τις πέντε θέσεις της ομάδας, μπορεί να κατευθύνει το ρυθμό, να πάρει την επίθεση πάνω του σε isolation plays που καταλήγουν σε ταινία τρόμου στα μάτια του εκάστοτε αντιπάλου, να παίξει 'ξύλο' στην άμυνα για να πάρει τα ριμπάουντ και να κόψει τον αντίπαλο.

Όμως χθες, για μια ακόμα φορά, αποδείχθηκε πως οι Μπακς δεν στηρίζονται μόνο στον (κατά τα φαινόμενα) MVP της φετινής χρονιάς για να πάρουν σημαντικές νίκες. Ο Μάλκολμ Μπρόνγκτον (14 π.) και ο Νίκολα Μίροτιτς (15 π.) βομβάρδιζαν διαρκώς από το τρίποντο, ο Ιλιασόβα (17 π.) και ο Χιλ (13 π.) ήταν μόνιμες απειλές σε κάθε σημείο του γηπέδου, ο Μπλέντσο με 7 ασίστ διέλυσε κάθε αμυντικό μπλοκ της ομάδας του Νερς. Η συμμορία του πάγκου έκανε πάλι το θαύμα της.

Παρά το γεγονός ότι το χθεσινό ματς εξελίχθηκε σε one team show, παρά το γεγονός ότι οι Ράπτορς κάποια στιγμή έδειχναν 'σκοτωμένοι' ενώ προσπαθούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Μπακς, κανείς δεν μπορεί να προβεί σε στοιχήματα για το μέλλον αυτής της σειράς, ακόμα και για το δακτυλίδι του πρωταθλητή.

Την ερχόμενη Δευτέρα η σειρά των τελικών μεταφέρεται στη Scotiabank Arena του Τορόντο, εκεί που οι 'Κόκκινοι' του Τορόντο θα κληθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν την ολική επαναφορά και να γονατίσουν άλλη μια αρμάδα υπερηχητικών ταλέντων μετά τους Σίξερς.

Ακόμα και στο υποθετικό σενάριο που οι Μπακς ξεπεράσουν το εμπόδιο των Ράπτορς, θα είναι αρκετά πιθανό το να βρουν στο διάβα τους την κυρίαρχη δύναμη του σύγχρονου NBA, τη συμμορία του Στεφ Κάρι, με τον Κέβιν Ντουράντ να έχει επανέλθει σε αγωνιστική δράση.

Πόσο ονειρεμένη θα είναι μια τέτοια σειρά τελικών, είτε για το κοινό του NBA, είτε για την ομάδα με τις πράσινες φανέλες, που κάνει θόρυβο ξανά στα playoffs, 18 χρόνια μετά από εκείνη την ομάδα του Ρέι Άλεν, που κόντραρε στα ίσια του Σίξερς του Άιβερσον. Ακόμα κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβεί και το όνειρο τίτλου των Μπακς παγιδευτεί στο ψυχρό Τορόντο, κανείς δεν θα έχει μείνει παραπονεμένος από το ταξίδι αυτής της ομάδας, που μας έχει κάνει να ονειρευόμαστε το απίθανο, με τα μάτια ανοικτά.

Κεντρική φωτογραφία: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK