Οι "μπέμπηδες" του Μπάνε

Aπέμενε μισή ώρα να ξεκινήσει ο αγώνας Πανιωνίου-ΠΑΟΚ και ο Μπάνε Πρέλεβιτς στέκεται έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας. Ο ευγενέστερος άνθρωπος στο ελληνικό μπάσκετ με το ζεστό του χαμόγελο δείχνει να κινείται σε άλλους ρυθμούς.

Οι "μπέμπηδες" του Μπάνε
Aπέμενε μισή ώρα να ξεκινήσει ο αγώνας Πανιωνίου-ΠΑΟΚ και ο Μπάνε Πρέλεβιτς στέκεται έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας. Ο ευγενέστερος άνθρωπος στο ελληνικό μπάσκετ με το ζεστό του χαμόγελο δείχνει να κινείται σε άλλους ρυθμούς. Αγώνας ζωής ή θανάτου; Τέτοια κουβέντα στον Μπάνε Πρέλεβιτς; Αστείο ακούγεται για έναν παίκτη που έχει παίξει στους σημαντικότερους τελικούς: «καλά είμαι. Πάντα ήρεμος. Τα παιδιά θα τα δώσουν όλα και το ξέρω οπότε δεν υπάρχει λόγος για επιπλέον πίεση», απάντησε στην χειραψία ενώ παράλληλα είχε μία από τις χαρακτηριστικές του ατάκες: «κερδίσουμε , χάσουμε, πάλι φίλοι θάμαστε. Αυτό είναι το μπάσκετ».

Δύο ώρες αργότερα αυτή η παροιμιώδης ψυχραιμία επιβραβεύτηκε με μία μεγάλη νίκη του «ΠΑΟΚ εκτάκτου ανάγκης». Οι μπέμπηδες του Μπάνε κέρδισαν το πρώτο στοίχημά τους σε μία έδρα όπου πέρυσι ο καλύτερος τότε δικέφαλος ταπεινώθηκε στα πλέι οφ. «Καλά πήγαμε, εντάξει. Θέλουμε δουλειά όμως. Είδες πως χάσαμε διαφορά 17 πόντων αλλά οι παίκτες ωριμάζουν. Οι νέοι μας αντέδρασαν σωστά σε τόση πίεση. Μπράβο σε αυτούς».

Ο Πρέλεβιτς έχει ακούσει πολλά για την ικανότητά του ως προπονητής. Αυτό το χαλαρό ύφος έρχεται σε αντίθεση με τον προπονητή κολυμβητή μέσα στον ιδρώτα του. Από πέρυσι όμως προσπαθεί να κάνει ένα συγκεκριμένο πράγμα: να δώσει το κουμάντο της ομάδας στους πιτσιρικάδες. Να παίρνει τις κρίσιμες επιθέσεις ο Βασιλειάδης, ο Γκαγκαλούδης και φέτος ο Ξανθόπουλος με τον Μαυροκεφαλίδη. Το πείραμα δεν έφερε αποτέλεσμα την χρονιά που πέρασε αλλά άνοιξε την νέα περίοδο με ένα προσωπικό θρίαμβο για Βασιλειάδη, Μαυροκεφαλίδη και Γκαγκαλούδη. Ίσως η συνέχεια να μην τους δικαιώσει. Δεν αλλάζει όμως η βασική επιδίωξη.

Ο Μπάνε πιθανώς να μην γίνει ποτέ Πατ Ράιλι. Μπορεί να μην πείσει τους «επαϊόντες» για την προπονητική του αξία. Θα είναι όμως πάντα σε έναν δρόμο που έχει διαλέξει: να δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και το κάνει με τον πιο σωστό τρόπο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK